Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Terug naar overzicht

Elexys NV

Een energiecontract dat echt bij uw bedrijf past: daar gaan we voor. Bent u op zoek naar een partner die uw gas- en elektriciteitsfactuur optimaliseert en uw aankooprisico’s helpt beheren? Of wenst u een eerlijke prijs voor de energie die u zelf produceert? Elexys biedt oplossingen voor aankoop, injectie of de combinatie van beide.

Gedreven door geloof in het potentieel van de markt richtten Eric Olivier en Jean-Charles Carrette in 2010 Elexys op. Toen voornamelijk actief in de automotive sector bleek een investering in zonnepanelen weinig op te brengen. Die frustratie zette de schoonbroers aan tot onderzoek. Hoe zit energie in elkaar? Welke factoren spelen een rol in het bepalen van een energieprijs? De conclusie was duidelijk: het bestaande energieaanbod loste de noden van kmo’s niet voldoende in.

In 2018 verhuisde Elexys samen met haar zusterbedrijven naar de gloednieuwe kantoren van het Blue Oak bedrijvencentrum in Deerlijk. Op de site van het voormalige Ravel Textiles verrees het moderne hoofdgebouw van 2.200 m². Om ons energieverbruik te optimaliseren, ligt er 300 kW aan zonnepanelen op de aangrenzende loodsen en carport. Daardoor wekken we minstens evenveel hernieuwbare energie op als we verbruiken aan klassieke energie. Verder produceert een energiebesparende warmtekrachtkoppeling met behulp van gas tegelijkertijd elektriciteit en warmte. Tijdens de zomer gebeurt de koeling passief door het vermogen van de zonnepanelen.

algemene informatie

Services Elektriciteitsbedrijf Adres Kleine Tapuitstraat 18
8540 Deerlijk
België
Telefoonnummer +32 56 36 44 80 E-mailadres info@elexys.be Website elexys.be/

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details