Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Volvo brengt nieuwe en compacte SUV op de markt
De EX30 mag dan wel compact ogen, hij is groots in zijn prestaties.

Volvo brengt nieuwe en compacte SUV op de markt

“De hype rond de EX30 is niet meer dan terecht”

Groot was het enthousiasme toen Volvo eind oktober bekendmaakte dat de nieuwe EX30 in Gent zal gebouwd worden. Niet alleen betekent de komst van de EX30 een mooie opsteker voor de ruim 7000 personeelsleden, Volvo toont op die manier opnieuw dat het een voortrekkersrol wil blijven spelen in de elektrificatie van de auto-industrie. “Door de productie naar Gent te brengen, spelen we resoluut in op de snelgroeiende vraag naar kleinere en betaalbare elektrische wagens. Voor nog meer mensen maken we elektrisch rijden mogelijk”, stelt de directie van Volvo-Automobilia. 

De markt van de elektrische auto maakt een doorstart. Na de grotere formaten en compacte modellen worden steeds meer kleinere wagens gebouwd. Met de nieuwe EX30 waagt ook autoconstructeur Volvo zich op dat pad. “De nieuwe volledig elektrische Volvo EX30 mag dan wel compact ogen, hij is groots in zijn prestaties en even veilig als al onze andere modellen. Daarnaast heeft hij de kleinste CO2-voetafdruk van alle Volvo’s tot nu toe. Bovendien komen we met dit nieuwe model volledig tegemoet aan de toenemende vraag naar betaalbare elektrische auto’s”, is te horen bij Automobilia. 

Ook het strakke design valt op: een lange wielbasis, grote wielen en gelijke overhangen zorgen voor evenwicht en verfijning.

Fiscaal aantrekkelijk model

Een nieuwe EX30 heb je al vanaf 38.990 euro. “Dat is een bijzonder aantrekkelijke prijs voor een wagen die uitblinkt in kwaliteit, comfort en veiligheid. Bovendien heb je als particulier vanaf 2024 recht op een premie van 5000 euro.” De premie riep de Vlaamse overheid dit najaar in het leven en geldt voor auto’s met een maximumprijs van 40.000 euro. “En daar valt de basisversie van de EX30 dus net binnen. Daarvoor krijgen onze klanten de Single Motor-uitvoering, die aan al onze designwaarden voldoet. Zo zorgen een lange wielbasis, grote wielen en gelijke overhangen voor evenwicht en verfijning aan de buitenkant. Het is echt een model met een zelfverzekerd gezicht.”

Naast die premie van de Vlaamse overheid zijn er nog andere financiële voordelen die de aankoop van een EX30 interessant maakt. “Zo is hij volledig vrijgesteld van de jaarlijkse verkeersbelasting in het Vlaamse Gewest. Daarnaast ben je ook vrijgesteld van de belasting op inverkeersstelling (BIV). Hou er echter wel rekening mee dat wanneer je een premie gekregen hebt, de wagen gedurende de eerste drie jaar niet mag doorverkocht worden, om fraude tegen te gaan.”

De Experience Days zijn het moment om het nieuwe model te ontdekken bij Automobilia.

Volvo-kwaliteit verklaart populariteit

Dat is echter eerder de uitzondering dan de regel. “De meeste autokopers bereiden zich immers goed voor vooraleer ze tot een aankoop overgaan. Dat is niet meer dan logisch, want het blijft een investering. We stellen wel vast dat onze klanten, als gevolg van de wijzigende fiscale maatregelen, het vaak moeilijk vinden om het juiste model te kiezen. Bij Volvo-Automobilia helpen we onze klanten in ieder geval wegwijs maken en kijken we voor een oplossing op maat. Elk model staat immers voor kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld naar de batterijtechnologie die in de EX30 gebruikt werd: helemaal opgeladen heeft de wagen een rijbereik van 475 kilometer en met een snellader kan de batterij in een half uur voor 80% volgeladen worden.”

Aan interesse voor de EX30 is er in ieder geval geen gebrek. Sinds de officiële voorstelling bij Automobilia Roeselare dit najaar werden al meer dan 150 wagens verkocht. “Dat is een groot succes en eigenlijk verwachten we dat de populariteit alleen maar zal toenemen. Wie de wagen wil ontdekken, kan alvast langskomen op de eerstvolgende editie van onze Experience Days. Uiteraard zijn geïnteresseerden steeds welkom in een van onze zes vestigingen voor informatie of een proefrit. Daar staan onze medewerkers te allen tijde klaar om hen met passend advies verder te helpen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details