Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Maak kennis met Hexahub, de nieuwste bedrijvencampus van Roeselare: 37 KMO-ruimtes en een kantoorgebouw met focus op duurzaamheid”
GC Architecten

“Maak kennis met Hexahub, de nieuwste bedrijvencampus van Roeselare: 37 KMO-ruimtes en een kantoorgebouw met focus op duurzaamheid”

In de Kwadestraat te Roeselare bouwt projectontwikkelaar Hexagon binnenkort een nieuwe bedrijvencampus. Hexahub wordt de nieuwe thuis van verschillende ondernemers uit de streek en zal ruimte bieden aan 37 KMO-units verspreid over vijf gebouwen. Het volledige project staat in het teken van duurzaamheid dankzij het bewust inzetten van hernieuwbare energie en aandacht voor biodiversiteit. De officiële verkoop van de KMO-units start vandaag.

Met Hexahub voegt Hexagon het derde project in eigen stad toe, waar ook ineens haar hoofdzetel zal gevestigd worden. Het toekomstig bedrijvenpark is gelegen in de Kwadestraat, vlak bij de E403 en de N36. De vastgoedontwikkelaar wil met deze hybride bedrijvencampus de heersende economische dynamiek in de streek versterken. De vijf bedrijfsverzamelgebouwen zullen plaats bieden aan 37 KMO-units, die nog moduleerbaar of samenvoegbaar zijn. Het bedrijvenpark biedt een zeer grote diversiteit
aan werkplekken, van de rechttoe-rechtaan praktische opslagloods, atelierruimtes met zicht op groen tot een meer representatieve combinatie van werkplek, kantoor en showroom.

Hexahub hoopt in de eerste plaats enerzijds bedrijven aan te trekken die via technologie
hun producten en diensten naar een hoger niveau tillen (smart industries) en anderzijds
bedrijven die focussen op duurzame economische ontwikkeling om de stad future proof te
maken (sustainable cities). Daarnaast zijn ook complementaire bedrijven en dienstverleners welkom.

Biodiversiteit en duurzaamheid

Bij het ontwerpen van Hexahub, heeft GC Architecten uit Meulebeke rekening gehouden met de duurzaamheidsambities van de projectontwikkelaar en de stad Roeselare. Zo zal de structuur van de daken voorzien worden op de installatie van zonnepanelen en warmtepompen en wordt gedeelde oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens voorzien. Ook werd de bestaande poel opgewaardeerd tot een blauw-groene dooradering die het volledige terrein doorkruist. Het groenaandeel is opvallend hoog en zal het ondernemingsklimaat op deze campus bijzonder aangenaam maken.

37 flexibele KMO-units, 1 open community

Als ‘local resident’ van Hexahub word je opgenomen in de Hexagon community. De gemeenschappelijke faciliteiten van Hexahub laten de organisatie van vergaderingen en evenementen, en daarmee de creatie van een open community, toe. Zo kan elke ondernemer zich focussen op zijn core-business. De functies die eerder sporadisch nodig zijn; zoals ontvangstruimte, presentatieruimte, vergaderzalen, boardroom, break-out rooms of extra kantoorruimte (flex-desks); kunnen gefaciliteerd worden in het hoofdgebouw.

Hexagon ambieert in deze bedrijvencampus een dynamiek te creëren waarin ondernemers spontaan met elkaar netwerken en van elkaars diensten gebruik kunnen maken.

“We staan bekend voor het ontwikkelen van bedrijfsverzamel- en kantoorgebouwen waar bedrijven uit diverse sectoren samenkomen. Zo worden verschillende dienstverleningen gecentraliseerd en ontstaat er een kruisbestuiving tussen de bedrijven. We zien dit als een enorme meerwaarde en willen daar dan ook vooral verder op inzetten. Gezien we in Hexahub ons eigen kantoor gaan onderbrengen, willen we de ‘community katalysator’ zijn op de site, een engagement op lange termijn. ”
Jelle Vandendriessche, CEO Hexagon

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details