Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Volvo breidt aanbod elektrische modellen verder uit
De EX90 is ook de eerste wagen die uitgerust is met hardware om bidirectioneel te laden.

Volvo breidt aanbod elektrische modellen verder uit

Nieuwe wagens vol innovatieve beveiliging

De autosector kent in 2023 een heuse revival. In het eerste kwartaal werd een pak meer auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat de markt aantrekt en er vooral veel elektrische wagens verkocht worden, merkt ook Volvo-Automobilia. “De verkoopcijfers van het nieuwe model EX90 overtreft onze stoutste verwachtingen, maar ook de XC40 blijft het opvallend goed doen. Het is een duidelijk teken dat we met onze elektrische suv’s de juiste weg zijn ingeslagen”, stelt zaakvoerder Maria Mortier.

Nog niet op de weg verschenen, maar toch al uitverkocht: de Volvo EX90, de meest revolutionaire wagen die de Zweedse constructeur ooit heeft gebouwd en die een nieuw tijdperk op het vlak van design, comfort en veiligheid moet inleiden. Met de EX90 bevestigt Volvo nogmaals zijn status als veiligste autobouwer ter wereld, want het is de eerste wagen die ook over het LIDAR-sensorsysteem beschikt. Dat systeem scant voortdurend de omgeving voor de auto, observeert de bestuurder en biedt hulp waar nodig. 

Maria Mortier: “De EX90 is werkelijk de veiligste wagen op de markt en de technologie die gebruikt wordt om te voorkomen dat iemand ernstig gewond geraakt, is state-of-the-art. Ze bestaat uit een netwerk van sensoren, camera’s en radars die de bestuurder continu in de gaten houdt en signaleert wanneer er vermoeidheid of afleiding optreedt. Het systeem kan ook tot een afstand van 250 meter een zeer nauwkeurige inschatting maken van de vorm en grootte van obstakels, zelfs als het donker is. Op die manier hopen we dat we het aantal ongevallen met 20 procent kunnen terugdringen.”

De EX90 is de veiligste wagen op de markt en zit boordevol technologie.

Veilig en 100% elektrisch

Maar er is meer. Zo heeft de EX90 een rij­bereik van 600 km en kan met een snellader de batterij in een half uur tot 80% opgeladen worden. “Echt bijzonder is echter dat de EX90 de eerste wagen is die uitgerust is met hardware om bidirectioneel te laden. En dat biedt een aantal voordelen. Zo wordt het mogelijk je auto als slimme thuisbatterij in te zetten en kan je op die manier je energiegebruik goedkoper, efficiënter en duurzamer maken. De facto word je dan je eigen energieleverancier, waarmee je je elektrische apparaten van stroom kunt voorzien. Afhankelijk van de wetgeving in een bepaalde regio kan je bi­directioneel laden zelfs gebruiken om het net te ondersteunen.”

Op alle vlakken is de EX90 dus vooruitstrevend te noemen. Volvo wil verder het voortouw nemen in de transitie naar elektrisch rijden. Ook de EX30, die begin juni werd voorgesteld, past volledig in de duurzame toekomstvisie van het bedrijf. “Met deze compacte cross-over willen we het succes van de XC40 naar een kleiner segment vertalen”, gaat Maria verder. “En ook bij deze wagen is het stokpaardje veiligheid. Zo wordt de EX30 uitgerust met een systeem dat een waarschuwingssignaal geeft als de bestuurder het portier opent wanneer een auto of fietser passeert. Ook heeft dit model een airbag aan de binnenkant van de bestuurdersstoel en zit er een waarschuwingssysteem in die de bestuurder erop wijst als hij of zij niet alert is.”

Begin juni werd de EX30 voorgesteld: een nieuwe, compacte en veilige SUV.

Een premium klantenservice

De prijs van deze EX30 ligt een pak lager dan z’n grote broer, de EX90. Daarmee wil Volvo ook een jonger publiek aantrekken. “Voor elke leeftijdscategorie en voor elk budget is er nu een model. Om de juiste keuze te maken, laat je je best begeleiden door een van onze medewerkers. Wij zoeken naar een oplossing op maat, waarbij we je ook de best mogelijke ervaring willen bieden. Voor die service kregen twee van onze vestigingen trouwens een Customer Satisfaction Award. Voortaan mogen we ons dus de klantvriendelijkste concessiehouder van de Benelux noemen. En dat wil wel iets zeggen”, besluit Maria Mortier fier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details