Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Noord-Franse autogroep ziet brood in Dex-concept van Joost Huys
Jean-Charles Verbaere en Joost Huys, het dynamische duo dat het Dex-concept verder wil laten groeien in België, Frankrijk en Europa.

Noord-Franse autogroep ziet brood in Dex-concept van Joost Huys

“Belgisch succesverhaal overdoen in Frankrijk”

Dex, de multimerkengarage met nieuwe en jonge tweedehandswagens, begint een veroveringstocht in Frankrijk. Eigenaar Joost Huys gaat in zee met de lokale garagegroep Verbaere. “In heel Europa is er een consolidatie in de sector aan de gang. Wij willen ons succesverhaal overdoen in Frankrijk. Samen met Verbaere hebben we zelfs de ambitie om uit te groeien tot een Europese speler”, vertelt Huys.  

Joost Huys (51) opende in 2005 de eerste vestiging van Dex in Hooglede-Gits. Intussen telt het netwerk 17 verdelers in heel België plus een webshop. De formule was van meet af aan een schot in de roos, mede omdat Dex een scherpe prijs zonder kortingen hanteert. 

Huys heeft een uitgebreid Europees leveranciersnetwerk uitgebouwd voor de inkoop van nieuwe en bijna nieuwe wagens. “We verkopen tussen de 4 en 5.000 auto’s per jaar. Die wagens worden in ons technisch centrum in Roeselare gecontroleerd en naar nieuwstaat gebracht. Doorgaans hebben we meer dan 1.000 wagens op voorraad, waardoor we snel kunnen schakelen.”  

Een actieve rol in de Europese consolidatie 

Dex haalde vorig jaar een omzet van bijna 70 miljoen euro. En Huys ziet nog ruimte voor verdere groei: “In België zoeken we bijkomende verdelers in Brussel en Wallonië. Daarnaast rationaliseren de autoconstructeurs hun netwerk, wat tot een Europese consolidatie leidt. Wij willen niet afwachten en hebben de ambitie om zelf een actieve rol te spelen.” 

De Franse familiale garagegroep Verbaere, dealer van 12 merken met 15 garages in onder meer Rijsel, Valenciennes en Reims, is daar de partner voor. “In Jean-Charles Verbaere (42) hebben we een ondernemer gevonden die dezelfde visie deelt. Samen zullen we Dex uitrollen in Frankrijk via een netwerk van ­filialen. De eerste garage komt in Douai, waar een showroom en logistiek centrum wordt gebouwd.” 

Verbaere en Huys vormen een nieuwe groep die zal investeren in de verdere groei van Dex. Joost Huys blijft CEO van Dex België en zal zijn knowhow en relaties aanwenden om Dex Frankrijk vorm te geven. De doelstelling is in het najaar de eerste vestiging te openen en tegelijk de online verkoop op te starten. Op middellange termijn heeft de nieuwe groep ook de ambitie om het Dex-concept naar andere Europese landen te brengen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details