Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Govaere legt fundamenten voor duurzame groei

Govaere legt fundamenten voor duurzame groei

“Groeien dankzij de samenwerking met onze accountancypartner” 

Familiebedrijf Govaere gaat terug tot 1921, toen Leon Govaere startte met een eenmanszaak. Vandaag voert de bouwonderneming projecten uit over West- en Oost-Vlaanderen, en daarbij kan een gedreven accountancypartner niet ontbreken.

“We willen een betrouwbare bouwpartner zijn voor onze klanten en op deze manier nog meer uitdagende projecten kunnen realiseren”, klinkt het bij Govaere. “Ons werk goed doen en op tijd opleveren – hoe uitdagend de projecten ook mogen zijn. Wij zijn voornamelijk gespecialiseerd in de bouw van klasse 7-appartementsgebouwen en bedrijfskantoren, die het liefst gepaard gaan met complexe bekistingswerken, metselwerken en ondergrondse kelders tot –3.” 

“Het feit dat meer dan 50 procent van onze lopende projecten van recurrente klanten komt, bewijst volgens ons dat wij effectief onze projecten heel kwalitatief en volgens de afspraken uitvoeren. Die duurzame relaties met klanten willen wij absoluut behouden. Net zoals onze relaties met onze medewerkers, leveranciers en onderaannemers.”

Heel goed gevoel

“Dat is meteen ook de reden waarom wij vorig jaar op zoek zijn gegaan naar een nieuwe partner inzake accountancy en fiscaal advies: ook op dat vlak wilden we naar een duurzame connectie streven. Bovendien is de core van ons bedrijf bouwen, niet accountancy. Daarom kozen we bewust voor het outsourcen van die boekhoudkundige processen. Dan heb je een betrouwbare partner nodig in wiens handen je dat stuk vol vertrouwen los kan laten.” 

“We zijn de markt opgegaan en hebben met verschillende partijen gesproken, maar hadden bij VGD meteen een heel goed gevoel: het was duidelijk dat ze wisten waarover ze het hadden en de taal van de bouw­wereld  spraken.”

“Het allereerste wat we gedaan hebben, is fiscaal en juridisch advies verlenen bij een fusie”, vertelt senior advisor Céline Voet. “Deze fusie kaderde binnen de vereenvoudiging van de groepsstructuur. “Daarna hebben we een belangrijke rol gespeeld bij de verdere automatisering van de organisatie. Govaere wilde naar één alomvattend ERP-pakket. Wij hebben geholpen met de implementatie daarvan op boekhoudkundig vlak.” 

“Vandaag gaat nog steeds iemand op periodieke basis ter plaatse om boekhoudkundige documenten te verwerken, terwijl we ook per kwartaal rapporteringen maken, die dan met een VGD-partner worden doorgesproken. Kortom, een heel nauwe samenwerking, waarbij het fijn is te merken dat het proces van het werken met het ERP-systeem en de systematiek van de kwartaalrapporteringen blijvend worden bijgeschaafd en verbeterd.”

Vader Jan Govaere met zonen Pierre en Henri: “We willen een betrouwbare bouwpartner zijn voor onze klanten.”

Vernieuwde dynamiek 

“We hebben vandaag een heel duidelijke manier van werken, dankzij het ERP-systeem én het partnership met VGD”, pikt Pierre Govaere in. “Hierdoor kunnen we steeds korter op de bal spelen en sneller rapporteren. En dat is in de bouw, met zijn grote budgetten, een absoluut voordeel. Verder zagen we een vernieuwde dynamiek in het bedrijf ontstaan, onder meer omdat ook onze projectleiders nu meer inzicht krijgen in de cijfers van hun werven. Vroeger was ons bedrijf vooral gefocust op uitvoering en kwaliteit, maar door beter inzicht in de cijfers zien we nu ook beter welke andere aspecten de nodige aandacht vragen.”

De zegen van continuïteit 

Ten slotte willen we Pierre even de ambitie van VGD voorleggen: niet zozeer adviseur of leverancier van diensten zijn, maar partner. Kan hij dat, na een jaar samenwerken, beamen? “Absoluut. Céline kent ons bedrijf door en door en heeft een goed inzicht in de cijfers, maar is op dat vlak niet de enige binnen VGD: toen ze op zwangerschapsverlof ging, wat trouwens ruimschoots op voorhand met ons werd gecommuniceerd, is een collega binnen VGD op ons dossier gaan werken, en dat verliep zo goed als perfect.”

“Als familiebedrijf streven we een doordachte en duurzame groeistrategie na. In de komende vijf jaar willen we vooral verder professionaliseren en de juiste projecten aanpakken en opvolgen. Door het stroomlijnen van onze bedrijfsprocessen en alle andere verbeteracties willen we een nog betere partner voor de bouwheren zijn. We zijn vandaag vooral bezig met de fundamenten te leggen voor die verdere groei in de toekomst. En een deel van dat fundament bestaat uit onze samenwerking met VGD.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details