Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Beeuwsaert Construct realiseert innovatieve werkplaats voor Cuypers Vorkliften
Over het volledige dak zijn lichtstraten geïnstalleerd die natuurlijk licht binnenlaten, ventilatie voorzien en als brandkoepel fungeren.

Beeuwsaert Construct realiseert innovatieve werkplaats voor Cuypers Vorkliften

Cuypers Vorkliften is een partner van havenbedrijven voor het verhuur en onderhoud van machines voor goederenbehandeling. Het bedrijf blijft groeien en investeerde in een nieuwe locatie in de Antwerpse haven. Een bestaande loods werd gerenoveerd en uitgebreid met moderne kantoren en werkplaatsen. Hiervoor schakelde Cuypers Beeuwsaert Construct in die uitpakte met een razendsnelle oplevering van topkwaliteit.

Om zijn service te optimaliseren, verhuisde Cuypers Vorkliften in 2023 naar een nieuwe locatie in de Antwerpse Haven.

Van grote hydraulische kranen tot de kleinste elektrische vorkliften, Cuypers Vorkliften is de grootste verhuurder van laad- en losoplossingen in ons land en bouwt zelf machines op maat van elke klant. Om zijn service te optimaliseren, verhuisde het bedrijf vorig jaar naar een nieuwe vestiging in de Antwerpse Haven. Hiervoor liet Cuypers een loods renoveren en nieuwe kantoren en werkplaatsen bouwen. Beeuwsaert Construct stond in voor de vlekkeloze uitvoering van dit project.

“Dit project kreeg van a tot z mee vorm door Lieven Van Hoylandt, zaakvoerder bij Cuypers Vorkliften en bouwkundig ingenieur van opleiding”, zegt Maxime Vandekerckhove, vennoot en projectleider bij Beeuwsaert Construct. “Met zijn opleiding en de knowhow binnen zijn bedrijf schetste hij heel duidelijk hoe de nieuwe vestiging eruit moest zien: een ideale combinatie tussen moderne kantoren, ruime loodsen en efficiënte werkplaatsen.”

Bij de kantoren werd extra ingezet op esthetiek met een combinatie van beton, gevelbekleding en aluminium.

Efficiënte industriebouw ook esthetisch

De bestaande loods had een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. Hiervan werd bijna 14.500 vierkante meter gerenoveerd. Er werd 8600 vierkante meter nieuwbouw voorzien. De werken vatten eind 2022 aan met het verwijderen van de asbestdaken. Het nieuwe dak werd gerealiseerd met sandwichpanelen en lichtstraten. Maxime: “Over de volledige lengte installeerden we twee lichtstraten van elk 235 meter. Dit haalt het nodige natuurlijke licht naar binnen, essentieel voor het welbevinden van het personeel. Bovendien zijn brandkoepels en ventilatie geïntegreerd voor een optimale veiligheid.”

De nieuwbouwloodsen en kantoren zijn opgetrokken uit betonplinten in combinatie met sandwichpanelen en steeldeck. Het volledige pand werd bijkomend geïsoleerd om het hele jaar door in aangename omstandigheden te werken. De nieuwe kantoren hebben een oppervlakte van zo’n 1000 vierkante meter. Hier was het esthetische een belangrijk aspect. “Kantoren vragen meer detaillering dan een loods of atelier”, aldus Maxime. “Ook hier vormde beton de basis, maar we kozen voor een combinatie met gevelbekleding en aluminium. Het totaalplaatje oogt heel professioneel en vormt de eyecatcher van het project.”

De samenwerking tussen de bouwheer en Beeuwsaert Construct verliep optimaal, onder meer door het gebruik van het aanwezige machinepark.

Indrukwekkende puzzel

De combinatie van renovatie met nieuwbouw, industrie en esthetiek vormde een uitdaging bij dit project. “De werf bevond zich ook op een moeilijk bereikbare locatie. Alles stond of viel met een goede timing”, vervolgt Maxime. “Onze vrachtwagens vertrokken daarom vaak heel vroeg in de ochtend naar de werf om de ochtendspits voor te zijn. We werkten simultaan aan de renovatie en de nieuwbouw waardoor vier werfkranen tegelijk operatief waren. Bovendien wijzigden de plannen af en toe nog licht en moesten we ons flexibel blijven opstellen. Gelukkig rekenden we steeds op de expertise van Cuypers zelf. Zij stelden hun machinepark ter beschikking. Daardoor wonnen we veel tijd bij het laden, lossen en verplaatsen van ons materiaal. Zo konden we dit project in slechts zes maanden tijd ­realiseren.”

Voor zowel Beeuwsaert Construct als Cuypers Vorkliften was de samenwerking voor herhaling vatbaar. “Lieven heeft een indrukwekkende reputatie. Het was voor ons een eer om met hem te bouwen. Alles is vriendschappelijk en correct verlopen, het was aangenaam werken en we haalden een mooi resultaat. Via zijn positieve ervaring haalden we meteen enkele nieuwe projecten in de Antwerpse haven binnen. Zo zie je dat een goede referentie goud waard is”, besluit Maxime ­Vandekerckhove.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details