Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Inofec verzorgt totaalrenovatie bij IT-bedrijf ZORGI
Sharon Speeckaert, zaakvoerder bij Inofec: “We kregen volledige carte blanche, zelfs voor de structurele indeling van de verdieping.”

Inofec verzorgt totaalrenovatie bij IT-bedrijf ZORGI

Ook de zorgsector zet volop in op innovatie en technologie. Zorginstanties kunnen voor ondersteuning terecht bij IT-specialist ZORGI. Het bedrijf biedt slimme IT-oplossingen aan om alle stappen van de ziekenhuiszorgketen zo efficiënt en digitaal mogelijk te laten verlopen. Voor de ergonomische efficiëntie van hun eigen werkplek in Oostkamp koos het voor een grondige transformatie, verzorgd door expert in kantoormeubilair Inofec.

Eind 2019 besloot ZORGI de ietwat gedateerde refter van zijn kantoor in Oostkamp op te frissen. Daarvoor klopten het aan bij Tieltse kantoorinrichter Inofec. “We zochten een ervaren partner om de oude refter om te vormen tot een leuke ontmoetingsruimte voor de collega’s en tegelijk flexibel in te richten zodat we er ook een evenement of vergadering konden organiseren. Omdat we in het verleden al klant waren bij Inofec, gingen we opnieuw met hen in gesprek”, vertelt Maaike De Porre van ZORGI. 

Omdat de opdracht meer omvatte dan enkel het meubilair, schakelde Inofec één van zijn professionele partners in. “Wij kozen Lambrecht Decoratie, met wie we regelmatig samenwerken, waardoor onze teams goed op elkaar zijn afgestemd”, vertelt Sharon ­Speeckaert, zaakvoerder bij Inofec. 

“Onze projectadviseurs bekeken vervolgens, samen met de experts van Lambrecht ­Decoratie, wat de wensen en stijlvoorkeuren van ZORGI waren en hoe deze optimaal ingevuld konden worden.” Het resultaat werd een prachtig totaalplaatje waarbij flexibiliteit centraal staat.

Eind 2019 riep ZORGI de hulp in van Inofec om hun ietwat gedateerde refter op kantoor in Oostkamp volledig op te frissen.

ZORGI 2.0

Aangezien de nieuwe refter bij de medewerkers in de smaak viel, koos ZORGI voor de totaalrenovatie van zijn tweede verdieping opnieuw voor een samenwerking met Inofec. “We wilden deze tweede, grotere fase met evenveel aandacht voor ergonomie en gezelligheid aanpakken, dus was de keuze voor Inofec en Lambrecht Decoratie vanzelfsprekend”, aldus Maaike De Porre. 

“Voor dit vervolgproject kregen we carte blanche, zelfs voor de structurele indeling van de verdieping”, vertelt Sharon Speeckaert. “ZORGI legde zijn toekomstplannen voor en samen met Lambrecht Decoratie gingen wij aan de slag om een voorstel uit te werken dat daar het beste bij aansloot.”

Het ontwerp omvatte diverse vergaderruimtes voor 4 tot 12 personen, gecombineerd met vaste en elektrisch verstelbare werkplekken. “Dit alles werd in een gedetailleerd plan gegoten, waarna ook de kleuren en stijlkeuzes op punt werden gezet, zoals glazen wanden voor extra lichtinval. Hierbij hielden we natuurlijk rekening met het vooropgestelde budget”, benadrukt Sharon.

Het resultaat werd een prachtig totaalplaatje waarbij flexibiliteit centraal staat.

Comfortabel werken

Ook deze renovatie leidde tot een prachtig eindresultaat. “De Veneto-vergadertafel bleek de ideale optie, want deze biedt zowel gewone vergadertafels als sta-tafels, waardoor zowel zittend als staand vergaderd kan worden. Voor de vergaderstoelen en barkrukken was het zitcomfort zeer belangrijk in combinatie met een gezellige uitstraling”, verduidelijkt Sharon.

Daarnaast kan ZORGI ook gebruik maken van de Smartblock Vergaderhub. “Dit is een vergaderruimte op zich, die plaats biedt aan maximaal vier personen en voorzien is van een eigen scherm, verlichting, ventilatie, glazen wand en akoestische optimalisatie. De ideale extra vergaderruimte!”, gaat Sharon verder. 

Dit meubilair werd op voorhand afgestemd met de klant, die het aanbod getest en goedgekeurd had. “Je kan in de toonzaal bij Inofec veel uitproberen en zien, wat zeer handig is bij zo’n belangrijke keuzes”, stelt Maaike.

“Smartblock is een vergaderruimte van maximaal vier personen, die je in eender welke ruimte kan plaatsen”, legt Sharon uit.

Back to work

De landschapskantoren werden ontworpen met oog voor ergonomie en huiselijkheid. “Dankzij een mix van archiefkasten, akoestische plantenbakken en een prachtige Divo zitbank hebben we de ruimtes visueel opgedeeld. Bovendien werden die akoestische plantenbakken voorzien van exact dezelfde stof als de akoestische opzetwanden, wat tot een mooi geheel leidt. Ook het tapijt en plafond werden met aandacht voor kleur en akoestiek zorgvuldig uitgekozen door Lambrecht Decoratie”, aldus Sharon.

Tijdens de renovatie werkten de medewerkers van ZORGI thuis of in tijdelijke kantoren. “Dankzij de aanpak van Inofec, werd dit voor ons een zorgeloze renovatie. Alle partijen waren perfect op elkaar afgestemd, en wij konden zelfs een week vroeger dan gepland opnieuw onze intrek nemen”, zegt Maaike enthousiast. “Samen met het volledige team slaagden we erin om elke deadline te halen. Het resultaat is een prachtig totaalplaatje als beloning van een al even prachtige samenwerking”, besluit Sharon Speeckaert van Inofec.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details