Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Aannemingsbedrijf Govar realiseert nieuw bedrijfsgebouw voor Standplus
Andreas Verheye is zaakvoerder van Standplus. Het bedrijf telt intussen meer dan 50 medewerkers en is sterk groeiend.

Aannemingsbedrijf Govar realiseert nieuw bedrijfsgebouw voor Standplus

Voor wie indruk wil maken op een beurs, is een opvallende beursstand essentieel. Dat is een kolfje naar de hand van Standplus, een West-Vlaamse standenbouwer die recent naar Roeselare verhuisde om zijn activiteiten te centraliseren en beter bereikbaar te zijn. Voor de bouw van het magazijn met aanpalende kantoren deed het bedrijf een beroep op Govar Industriebouw. “De investering hebben we ons nog geen moment beklaagd. De aantrekkingskracht van het gebouw is enorm”, stelt mede-zaakvoerder Andreas Verheye. 

Tijdens de coronacrisis kreeg de eventsector het zwaar te verduren. Ook standenbouwers zagen zwarte sneeuw. Maar nu is de sector aan een revival bezig. “De markt heeft zich volledig hersteld en vandaag woedt de concurrentie heviger dan ooit. Als bedrijf moet je er dan voor zorgen dat je eruit springt, door kwaliteit te leveren en klanten een uitstekende dienstverlening te bieden. Immers, gezien er bij een beursdeelname heel wat komt kijken, moet je hen zoveel mogelijk proberen te ontzorgen”, stelt Andreas Verheye van Standplus. 

De gevel met daarop het logo van Standplus is de blikvanger van dit gebouw.

Laat dat net de missie zijn van Standplus. Het bedrijf, dat intussen een 50-tal medewerkers telt, is sterk groeiend en biedt zijn klanten all-in oplossingen van idee tot beursstand. “We zorgen niet enkel voor een uniek ontwerp op maat, maar ook voor de realisatie en de op- en afbouw op locatie. Groot of iets meer bescheiden, binnen om het even welke sector of eender waar in Europa: we gaan geen uitdaging uit de weg. Daarbij houden we de productie en het transport ook volledig in eigen handen, waardoor we snel kunnen schakelen.”

Een zichtlocatie met goede bereikbaarheid

Die flexibiliteit is vandaag een enorme troef. Maar lange tijd zat de productie, de stockage en de administratie van Standplus verspreid. “Dat was inefficiënt en dus zochten we een nieuwe locatie om onze activiteiten onder te brengen”, gaat Andreas verder. Uiteindelijk viel de keuze op het industriepark Krommebeek in Roeselare. “Over die locatie hebben we eigenlijk niet lang getwijfeld, want het is een zichtlocatie, die bovendien uitstekend bereikbaar is.”

Voor het ontwerp van het nieuwe gebouw deed Standplus een beroep op SOM Architecten. “We wilden een gebouw neerpoten dat in het oog springt en hun eerste ontwerp was meteen een schot in de roos. Vooral de gevel waarop ons logo prijkt, is indrukwekkend.” Voor de bouw klopte Standplus dan weer aan bij Govar Industriebouw. “Met hen hadden we snel een goede klik. Bovendien hadden ze hun huiswerk gemaakt en alles tot in de puntjes voorbereid. Daarnaast communiceerden ze ook duidelijk over de impact die bepaalde keuzes op het budget zouden hebben.”

De nieuwe uitvalbasis van Standplus bevindt zich op het industriepark Krommebeek, met een goed bereikbare laad- en losplaats.

Govars toegevoegde waarde

Zodra er een akkoord was, kon Govar uit de startblokken schieten. Nauwelijks een jaar later werd het gebouw al opgeleverd. “Voor zowel klanten als medewerkers is dit een enorme verbetering. De beslissing om naar hier te verhuizen, hebben we ons dan ook nog geen moment beklaagd. Meer nog, ik ben ervan overtuigd dat deze investering onze groei een boost gegeven heeft. We staan vandaag veel verder dan we ooit hadden durven dromen.”

Die groei brengt echter ook uitdagingen met zich mee. “Omdat we er zo op vooruit zijn gegaan, is ons magazijn intussen al te klein geworden. Een extra stockageruimte is dus welkom, maar er zit geen haast achter. In ieder geval is het een geruststelling dat we, als het zo ver komt, kunnen terugvallen op een aannemer die snel schakelt en die ook na de oplevering niet bang is om de handen uit de mouwen te steken om zaken bij te sturen. Waar anderen stoppen, blijft Govar doorgaan”, concludeert Andreas Verheye.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details