Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Vulsteke Bedrijfsgebouwen realiseert nieuwbouw voor Avietech in Ninove
Veel lichtinval – via de gordijngevels en de glazen scheidingswanden – is een belangrijk kenmerk van het nieuwe gebouw van installatiebedrijf Avietech.

Vulsteke Bedrijfsgebouwen realiseert nieuwbouw voor Avietech in Ninove

Gepassioneerde ondernemers die een stevig groeiverhaal schrijven, dat is mooi. Al helemaal als ze elkaar vinden en die opwaartse spiraal samen kracht bijzetten. Zo deed Avietech voor zijn nieuwe gebouw in Ninove een beroep op Vulsteke Bedrijfsgebouwen. Het doel: een praktisch ingericht industriegebouw met een esthetische meerwaarde. “In onze nieuwbouw is het aangenaam werken, met licht, ruimte en hedendaags comfort als onmiskenbare troeven”, zegt CEO Tony Janssens.

Avietech is gespecialiseerd in het inrichten van bedrijfsvoertuigen. Met zusteronderneming T-Rack is het sinds 2020 ook fabrikant van bagagedragers en toebehoren voor de professional. De ambitie is internationaal door te groeien. “De uitbreiding van onze activiteiten, maar vooral ook de groei bij Avietech, leidden de afgelopen jaren tot plaatsgebrek. Bovendien waren onze voormalige gebouwen verouderd. Het gesloten karakter en de kleine ramen van de kantoren, bijvoorbeeld, vroegen om een grondige upgrade”, legt Tony ­Janssens, CEO bij Avietech, uit.

Zwarte sandwichpanelen in combinatie met betonnen wanden versterken het moderne en tegelijk huiselijke gevoel.

Op een nieuwe kmo-zone in Ninove, op vijf minuten afstand van het vorige gebouw, vond Avietech een geschikt terrein. Architect Pieter De Leeuw van D-Architecten ontwierp een gebouw met veel aandacht voor esthetiek. De indeling van de werkplaats en andere ruimtes lag vooraf al vrijwel vast. “Zestien jaar ervaring in onze business gaf een duidelijk beeld van wat we nodig hadden”, aldus Tony. “Drie jaar geleden lieten we de plannen opmaken, maar eigenlijk is die ruimte alweer volledig ingevuld. We zijn in capaciteit verdubbeld de afgelopen jaren. Onze bouw moest dus vooruitgaan. Met Vulsteke Bedrijfsgebouwen hadden we een sleutel-op-de-deurrealisatie in amper zeven maanden bouwtijd.”

Overtuigende referenties

De architect had goede ervaringen met Vulsteke Bedrijfsgebouwen en bij Avietech klonk de naam bekend in de oren. “Wij waren snel overtuigd dat zij de kennis en ervaring in huis hadden om samen te werken. Uiteindelijk trokken de eerdere realisaties ons over de streep”, voegt marketeer Dorien Janssens toe. “Onder meer de warme en aangename sfeer van een referentie in Gent sprak ons meteen aan.”

Het aangename werkklimaat in het nieuwe Avietech is een samenspel van ruimte, comfort en veel lichtinval via de gordijngevels en de glazen scheidingswanden. Onder meer de keuze voor vloerverwarming draagt bij aan de optimale werkomgeving, ook in het atelier. De gordijngevels zijn op de diverse verdiepingen bovenaan afgewerkt met Colorbel-beglazing. Het creëert een bijzondere uitstraling van de gevel en verbergt de technieken die in het plafond zijn weggewerkt op een stijlvolle manier. Evelien Vulsteke, projectleider van Vulsteke Bedrijfsgebouwen: “Het Colorbel-glas bracht extra uitdaging op de werf. Zowel op de vloer als het dak moest alles goed aansluiten om geluidsoverdracht tussen verschillende niveaus te vermijden. Akoestiek is een essentieel onderdeel van moderne werkomgevingen.”

Specifieke materiaalkeuzes en de nodige creativiteit maken het interieur warm en gezellig, met een knipoog naar de huisstijl van het merk.

Huiselijke toetsen

Specifieke materiaalkeuzes en creativiteit maken het interieur warm en gezellig, met een knipoog naar de huisstijl van het merk. Zo refereren oranje vlakken in de antraciet tapijttegels op de eerste verdieping naar het logo van Avietech. Zwarte sandwichpanelen in combinatie met betonnen wanden versterken het moderne en tegelijk huiselijke gevoel. De verlichting in de inkom trekt de aandacht zodra je de parking oprijdt. 

“Qua uitstraling zijn we echt fier op onze nieuwbouw, zowel wat de binnenkant als de buitenkant betreft. Ons gebouw is nu echt een visitekaartje van ons bedrijf, net zoals de wagens die we inrichten voor onze klanten. Hun bestelwagens zijn elke dag op de weg. We pakken ze met evenveel aandacht en oog voor detail aan zoals Vulsteke Bedrijfsgebouwen dit deed met onze werf. Ongeacht of het om één wagen voor een kleine ondernemer gaat of om een voertuig uit een vloot van 1500 voertuigen”, besluit Dorien.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details