Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Coachingstrajecten voor ondernemers zitten in de lift
Johan Krijgsman realiseerde de afgelopen jaren een sterke groei met ERA: “Vandaag ben ik een betere leider, die mensen kan meetrekken in een verhaal.”

Coachingstrajecten voor ondernemers zitten in de lift

“Vandaag ben ik een betere leider”

Coachingsdiensten genieten een steeds groter succes in de bedrijfswereld. Straight-Line Leadership slaagt er daarbij in om boven de waterlijn uit te stijgen. Via een combinatie van collectieve en individuele begeleiding helpt het bedrijf onwerkbare gedragspatronen te transformeren in werkbaar gedrag, waardoor leiders versterkt worden in hun rol als leidinggevende. “Het feitelijke en zeer concrete karakter van de sessies sprak me meteen aan”, getuigt een deelnemend ondernemer.

Straight Line Leadership streeft naar een betere ondernemerswereld. Dat doet het door leidinggevenden en ondernemers te leren wat hen in de weg staat om hun toekomstvisie te realiseren, zodat ze dit actief kunnen wegwerken en hun doelstellingen kunnen verwezenlijken. Deze coachingstrajecten rond leiderschap zijn met andere woorden gericht op de mens achter de ondernemer. “Door hen een beter inzicht te geven in zichzelf en hun rol als leider, kunnen ze hun streefdoelen waarmaken en hun onderneming verder laten groeien”, verduidelijkt Kristof Cuppens, Managing Partner bij Straight-Line Leadership.

Zeer concreet 

Een van de ondernemers die dit traject volgt, is Johan Krijgsman, de CEO van makelaarsfirma ERA. Onder zijn bewind kon het bedrijf de voorbije jaren sterke groeicijfers voorleggen. “Hoewel ik daarvoor nog nooit een coaching had gevolgd, was ik meteen getriggerd door de woorden van Kristof toen die een vijftal jaar geleden een sessie kwam geven op een van onze kantoren”, getuigt hij. “Het feitelijke en zeer concrete karakter van de sessies sprak me meteen aan.”

De sessies verlopen deels in groep en deels individueel. “Naast het maandelijkse groepsmoment is er ook wekelijks een individueel coachingsmoment, dat heel duidelijk gericht is op je persoonlijke context. Die combinatie werkt erg goed”, gaat Krijgsman verder. “Deze begeleidingstrajecten zijn dus niet gebaseerd op businesscases, maar wel op de individuele persoonlijkheid van de ondernemers die eraan deelnemen.” 

“Persoonlijke ontwikkeling die je in staat stelt om betere keuzes te maken, daar draait het om”, stelt Kristof Cuppens. Voor Krijgsman blijkt deze aanpak een onverminderd schot in de roos. “Het zorgt dus voor een groter bewustzijn van jezelf als persoon. Zo ben ik me vandaag veel bewuster van waar mijn kracht ligt, waardoor ik deze ook beter kan benutten. Hoewel het dus mogelijk wat abstract klinkt voor buitenstaanders, levert het traject voor mij dus heel concrete resultaten op.” 

Kristof Cuppens van Straight-Line Leadership: “Persoonlijke ontwikkeling die je in staat stelt om betere keuzes te maken, daar draait het om.”

Betere leider

Deze manier van werken vraagt uiteraard wel een verregaand engagement van de deelnemers. Wie niet bereid is om een scherpe analyse te maken van zijn eigen gedrag en zich niet kan openstellen voor feedback, kan niet in dit verhaal stappen. Omdat de trajecten gaan over persoonlijkheidsgroei, is hier ook geen afgebakende termijn aan verbonden. Ze wordt afgestemd op de noden en wensen van iedere deelnemer. Door nieuwe leden binnen de groepen toe te laten, is er bovendien steeds sprake van een constante evolutie. 

Krijgsman gelooft rotsvast in de meerwaarde van dit traject. “Zo weet ik dankzij Straight-Line bijvoorbeeld dat mijn kracht ligt in het meetrekken van mensen in een verhaal en een missie. Daar leg ik me veel actiever op toe”, klinkt het. “Kortom, vandaag ben ik een betere leider. De Johan van een aantal jaar geleden was er simpelweg niet in geslaagd om het verhaal te schrijven dat we vandaag met ERA realiseren. Net daarom wil ik het coachingstraject ook in de toekomst blijven volgen. Voor mij is Straight-Line iedere euro waard.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details