Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
VltracBohez bouwt nieuwe productievestiging in Wallonië
Van links naar rechts: Michiel Vanloot, Andrew Demeester en Jeroen Vanloot.

VltracBohez bouwt nieuwe productievestiging in Wallonië

Met 150 realisaties per jaar is VltracBohez uitgegroeid tot één van de toonaangevende bouwbedrijven in België. Het slaagde er de voorbije jaren in om zijn actieradius stelselmatig uit te breiden. Om ook in de toekomst aan de marktvraag te kunnen voldoen, wil het bedrijf in 2024 een nieuwe productievestiging openen. “Het gaat om een toekomstgerichte investering die onze productiecapaciteit verdubbelt. Daarnaast gaan we ook nieuwe producten vervaardigen die ons gamma completer zal maken”, stelt Jeroen Vanloot. 

De wortels van VltracBohez, een uit de kluiten gewassen West-Vlaams familiebedrijf, gaan terug tot 1930. Vandaag staan met Johan, Jeroen en Michiel Vanloot, de derde en vierde generatie aan het roer. Hun doel? Toonaangevend blijven in de industriebouwsector, door in elk industrieel bouwproject kwaliteit voorop te stellen. “Of de klant nu kiest voor staalstructuren, prefabbeton of houtbouw, we gaan altijd voor een gebouw met uitstraling. Elk project proberen we ook binnen de kortste tijd af te werken, al is dat in de huidige markt­omstandigheden niet altijd even eenvoudig. Dat toonde onder meer de grondstoffencrisis aan”, stelt Michiel Vanloot. 

“Klopt, de crisis heeft voor heel wat zenuwachtigheid binnen de sector gezorgd, al zijn wij er wel in geslaagd die dans grotendeels te ontspringen”, vult Jeroen verder aan. “Al jaren proberen we de productieketen zoveel mogelijk in eigen handen te houden, door onze structuren zelf te produceren. Montage gebeurt ook met eigen ploegen en voor elke branche waarin we actief zijn hebben we de juiste technische mensen aan boord. Alle knowhow zit dus onder één dak, waardoor we kwaliteit en snelle afwerking kunnen combineren, tot grote tevredenheid van onze klanten.”

Het nieuwe OSG David in Kuurne is een referentieproject voor VltracBohez.

Een duurzame partner voor ondernemers

De voorbije decennia deden dan ook al heel wat klanten beroep op de bouwexpertise van VltracBohez. Niet enkel in België, maar ook in Frankrijk. “Het is inderdaad zo dat we over de grens steeds meer voet aan grond krijgen. Dat komt omdat we die markt intussen door en door kennen”, gaat salesverantwoordelijke Andrew Demeester verder. “Bovendien gaan we met onze klanten ook steeds voor een duurzame samenwerking waarbij we niet enkel naar hen luisteren, maar ook constructief meedenken. Hierdoor zijn we voor veel ondernemers die hun activiteiten willen herlokaliseren dan ook de ideale partner. Dat is ook de reden waarom het West-Vlaamse bedrijf LAMCO, dat zijn vestiging in Escaudin wil uitbreiden, voor ons koos.”

De veelzijdige expertise van VltracBohez komt echter ook in andere bouwprojecten van pas. “Zo mochten we recent nog voor OSG David in Kuurne een totaalrenovatie uitvoeren en voor Global Estate mochten we de bestaande structuur van de Melkerij in Sleidinge heropbouwen. Daarnaast zijn ook grote en complexe totaalaannemingen een kolfje naar onze hand. Zo gaan we in opdracht van de Valtech Group een nieuwbouw realiseren langs de A19 in Menen. Dit project wordt toonaangevend voor onze hybride aanpak, want we gaan er verschillende technieken zoals prefabbeton en staalskeletbouw met elkaar combineren.”

In de nieuwe vestiging van Valtech Group worden verschillende technieken met elkaar gecombineerd.

Een efficiënter productieapparaat

Ook zelf heeft VltracBohez ambitieuze bouwplannen. Zo investeert het in een nieuwe productievestiging in Wallonië om klanten in de toekomst een nog betere dienstverlening te kunnen bieden. “In feite is het de bedoeling dat alle activiteiten die nu in Waregem plaatsvinden, met name de productie van prefab betonpanelen, naar daar verhuizen. Daarnaast zullen we er ook uitgewassen betonpanelen en prefab betonstructuren, zoals kolommen en balken, produceren. Hierdoor zullen we opnieuw minder afhankelijk zijn van derde partijen, wat onze efficiëntie ten goede zal komen en de kostprijs voor de klant ook zal drukken”, aldus Jeroen Vanloot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details