Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Beeuwsaert Construct biedt groeikansen met doordachte nieuwbouw
De gloednieuwe uitvalsbasis voor de Kärcher Store Lambrecht in Wielsbeke.

Beeuwsaert Construct biedt groeikansen met doordachte nieuwbouw

In Wielsbeke wordt de laatste hand gelegd aan een gloednieuw bedrijfsgebouw voor de Kärcher Store Lambrecht. De specialist in professionele reinigingsapparaten blijft groeien. De nieuwe locatie speelt hierop in met een ruime showroom, atelier en extra demonstratieruimte. Zaakvoerder Carl Lambrecht vond in Beeuwsaert Construct een betrouwbare bouwpartner.

Dat de familie Lambrecht van aanpakken weet, bewijst het portfolio. Behalve de Kärcher Store is ook het schoonmaakbedrijf ACA Cleaning het levenswerk van Carl en Anja. Zonen Maxim en Mathieu treden stilaan mee op de voorgrond om op termijn de zaken over te nemen. Daarom werd niet enkel een nieuw bedrijfsgebouw opgetrokken voor het Kärcher-filiaal, maar vindt ACA Cleaning zijn onderkomen er net naast. 

Voor beide gebouwen sloeg zaakvoerder Carl Lambrecht de handen in elkaar met Beeuwsaert Construct. Carl: “We hebben de markt verkend. Daarbij hielden we rekening met de prijs-kwaliteitverhouding, maar voor ons gaf de goede klik met het team van Beeuwsaert de doorslag.” Zoon Maxim, mee actief in de Kärcher Store, vult aan: “In tegenstelling tot andere spelers voelden we ons bij Beeuwsaert geen nummertje. Het persoonlijke contact was voor ons absoluut een meerwaarde.”

Een combinatie van industrielook en huiselijkheid biedt bezoekers een warm, vertrouwd welkom.

Optimale samenwerking

Die familiale aanpak is voor Beeuwsaert al jaar en dag een speerpunt. “Het is onze kracht om op maat van de klant te werken”, vertelt projectleider Jo Martens. “Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar wanneer er iets fout loopt nemen we onze verantwoordelijkheid en gaan we op zoek naar de meest optimale oplossing. Meedenken met de klant staat voorop.”

Tijdens het bouwproces had Carl een heel goed contact met Anita Garreyn, projectmanager bij Beeuwsaert. Zij sleutelde in overleg met de bouwheer aan de ontwerpen. Carl: “Door onze jarenlange ervaring hadden we concrete verwachtingen over de nieuwbouw. Die kennis van ons vak benutte Anita om de nieuwbouw vorm te geven. Ze vertaalde onze noden naar de meest praktische indeling. In plaats van risico’s uit de weg te gaan, greep zij net de uitdagingen in het ontwerp vast om het geheel te optimaliseren. Zowel in de showroom als het atelier.”

Duurzaam het jaar rond

Ook wanneer deze winter de temperaturen onder het vriespunt doken, merkte je daar in de nieuwe showroom niets van. De bouwheer koos dan ook bewust voor een duurzame nieuwbouw. Een investering die meteen loont. 

Carl: “Het binnenklimaat is heel comfortabel zonder extra te verwarmen. We gebruiken geothermie in combinatie met vloerverwarming om een constante temperatuur aan te houden. Daarnaast helpen de grote raampartijen om zonlicht en warmte binnen te trekken. ’s Zomers creëren de ruime oversteken op het verdiep en gelijkvloers dan weer voldoende schaduw. Er is goed over nagedacht en dat danken we aan het team van Beeuwsaert.”

In de nieuwbouw is ruimte voor een grote showroom, een efficiënt atelier en een demonstratieruimte.

Verrassend in het oog springen

Voor Carl en Maxim is de eerste indruk van klanten een belangrijk startpunt. De hoge ruimte en de huiselijke uitstraling werken dit wow-gevoel in de hand. “Hoewel het nog steeds industriebouw is met beton als hoofdelement, hebben we toch unieke nuances gelegd die vertrouwd en warm aanvoelen. Houten lamellen, een afwerking in crepi en vooral de houtstructuren in de betongevels springen verrassend in het oog”, zegt Jo. 

“Dat laatste zien we meer en meer. Het is een techniek om beton­panelen esthetisch en creatief af te werken met diverse patronen. We onderzoeken volop hoe we hier nog sterkere resultaten mee kunnen behalen, maar de mogelijkheden zijn veelbelovend.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details