Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Bedrijfsleiders van Sofatech getuigen over de effectiviteit van Straight-Line Leadership
Isabel Dumortier en Steven Vandenbroucke: “Het bouwen van een cultuur waarin directe communicatie en commitment norm zijn, is misschien wel onze grootste overwinning.”

Bedrijfsleiders van Sofatech getuigen over de effectiviteit van Straight-Line Leadership

In een tijd waar technologie de ruggengraat van veel bedrijven vormt, veranderen Steven Vandenbroucke en Isabel Dumortier, bedrijfsleiders van Sofatech, de IT-dienstverleningsindustrie met taal en directe communicatie. Ze bouwen hierbij voort op de krachtige tools voor leiderschapsontwikkeling en persoonlijke effectiviteit van Straight-Line Leadership. 

“Wij zijn een IT-dienstverlener die gericht is op het helpen van organisaties bij het kiezen van passende technologische oplossingen. We focussen ons daarbij op drie pijlers: continuïteit van bedrijfsvoering, veiligheid en het efficiënt gebruik van technologie”, opent Steven zijn ondernemersverhaal. “Het was een uitdaging om van maatsoftware naar gestandaardiseerde oplossingen te gaan en de vereiste schaalvergroting. Het ging niet alleen om het aannemen van meer personeel en het opzetten van een helpdesk, maar vooral om het leren loslaten en het vertrouwen op de kwaliteiten van mijn team.”

Er was een tijd dat Steven’s agenda werd bepaald door zijn werk en door anderen. “Het was voornamelijk reageren op incidenten, maar de verschuiving kwam toen we leerden hoe taal en communicatie ons konden helpen”, pikt Isabel in, reflecterend over de persoonlijke ontwikkelingstrajecten. De implementatie van Straight-Line Leadership bracht met andere woorden een significante verandering in hoe Sofatech opereert. “Taal werd ons instrument voor verandering”, klinkt het. “Elk aspect van onze interactie en elk initiatief dat we starten, wordt beïnvloed door de manier waarop we communiceren.”

Directe communicatie 

Ze geven vandaag de voorkeur aan directe communicatie. Isabel legt uit: “We kunnen veel beter connecteren met mensen door direct te praten. Geschreven communicatie mist vaak de context. Dit hebben we aangepakt door een structuur te creëren waarbij directe communicatie vooral plaatsvindt binnen het managementteam en de teamleiders, die vervolgens deze aanpak doorvoeren in hun eigen teams.” 

Isabel Dumortier was dankzij het coachingstraject in staat om te groeien als mens en leider.

Een specifiek voorbeeld van hoe taal de dynamiek binnen Sofatech heeft veranderd, is de overgang naar actieve betrokkenheid. “We begonnen termen uit Straight-Line Leadership te gebruiken, zoals ‘op het speelveld staan’ in plaats van ’tribunezitter’ zijn. Dit resoneerde met name bij de voetbalfans binnen ons team en zorgde voor een cruciale verandering in mentaliteit”, vertelt Isabel. 

“We sturen onze teamleden aan om commitment te tonen in plaats van te zeggen ‘ik regel het wel’. Wanneer je mensen vraagt om iets te doen versus een commitment verkrijgen, zie je een wereld van verschil in de resultaten”, Steven vult aan. De reacties op deze verschuiving waren gemengd, maar het hielp wel het kaf van het koren te scheiden tijdens het sollicitatieproces. “Kandidaten die deze aanpak te veel vinden of juist enthousiast zijn, geven ons een duidelijk beeld of ze bij ons passen”, merkt Steven op.

Fundamenten voor de komende decennia 

Sinds 1986 biedt Straight-Line Leadership krachtige tools voor leiderschapsontwikkeling en persoonlijke effectiviteit aan gedreven leiders en ondernemers. Deze aanpak heeft voor Sofatech concrete resultaten opgeleverd. Het bedrijf is gegroeid van een klein team naar 30 medewerkers en realiseerde een omzetstijging van 20%. Maar het gaat verder dan dat, stelt Isabel: “Het bouwen van een cultuur waarin directe communicatie en commitment norm zijn, is misschien wel onze grootste overwinning.”

Bovenal spreken Steven en Isabel hun waardering uit voor de rol die Straight-Line Leadership heeft gespeeld. “Het heeft ons in staat gesteld om te groeien en ons aan te passen aan de steeds veranderende eisen van de technologiemarkt”, concludeert Steven. Isabel voegt hieraan toe: “Als ik vandaag zou sterven, zou ik vrede hebben met de kennis dat we iets duurzaams hebben gebouwd. Iets dat niet alleen in deze tijd bestaat, maar ook in de toekomst zal blijven bestaan. Het is dit fundament, gesteund door het werk van Straight-Line Leadership, dat Sofatech voor de komende decennia zal dragen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details