Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Je hele organisatie is een afspiegeling van jouw leiderschap
“Coachen is het creëren van een nieuwe toekomst: wat er in het verleden gebeurd is, speelt geen rol.”

Je hele organisatie is een afspiegeling van jouw leiderschap

“Wat me opvalt, is dat CEO’s en ondernemers allemaal hetzelfde verhaal hebben over de arbeidsmarkt”, zegt Kristof Cuppens. “Wie je ook spreekt, ze leven allemaal met de uitdaging dat het moeilijk is om goede mensen te vinden.” Volgens de coach en managing partner van Straight-Line Leadership Int. heeft dat niks te maken met de arbeidsmarkt, maar wel met de leiders zelf.

Volgens Kristof Cuppens is het probleem dat de meeste CEO’s en ondernemers vastzitten in een collectief verhaal. “Ze leven in de gedachte dat er geen goed personeel te vinden is, waardoor ze ook geen goed personeel vinden. Vervolgens heb je de cijfers over de arbeidsmarkt die dat nog eens benadrukken. Onderling bespreken die bedrijfsleiders dat ook nog eens met elkaar. Voordat je het weet, hebben we allemaal problemen. Terwijl mijn ervaring is dat je veel meer kan creëren als je je niet laat meeslepen in dat collectieve verhaal en gewoon doet wat er nodig is.”

Dat betekent niet dat je de cijfers negeert en de kop in het zand steekt. “Je moet niet rondlopen alsof de feiten niet de feiten zijn, maar tegelijk ervaar ik dat er veel mensen zijn die geen moeite ondervinden om goed personeel aan te trekken”, merkt Kristof op. “Dus die realiteit bestaat ook. En dan is de vraag: voor welke realiteit wil je openstaan?”

Weg uit het cirkeltje

De organisatie laat mensen zien waar ze zich onbewust laten meeslepen. “Enerzijds gaat Straight- Line Leadership je wegtrekken uit de collectieve conversatie waar je in vastzit. We laten zien dat er veel meer in het leven is dan wat de maatschappij je voorschotelt. Anderzijds leren we je dingen over jezelf, die je misschien niet wil weten. Dat maakt ook meteen duidelijk waarom sommige mensen er niet voor openstaan en direct weerstand ervaren.”

Kristof Cuppens: “Je kan veel meer creëren als je je niet laat meeslepen in collectieve gedachtes en gewoon doet wat er nodig is.”

De werkwijze van Straight-Line Leadership Int. is direct. Zoals de naam al doet vermoeden, gaan de coaches en consultants in een rechte lijn naar de kern. “We zijn ons er heel bewust van dat Straight-Line Leadership niet voor iedereen is. Het is heel direct en brutaal eerlijk, en we leven in een tijd waarin mensen gewend zijn om met fluwelen handschoenen aangepakt te worden. Wij zeggen wat andere mensen jou niet willen zeggen… en dat wil niet iedereen horen.”

Coachen voor de toekomst

Kristof is naast managing partner ook actief als coach. “Ik aarzel soms wel om mezelf nog coach te noemen. Er is tegenwoordig een wildgroei aan coaches, van relatiecoaches tot burn-out coaches. Heel vaak zijn dat amateurtherapeuten die zich bezighouden met het helen van het verleden. Ik vind het heel belangrijk om dat onderscheid te maken: Straight-Line Leadership is coaching, geen therapie. Coachen is het creëren van een nieuwe toekomst; wat er in het verleden gebeurd is, speelt geen rol. We willen niet weten hoe jij geworden bent wie je bent, maar hoe je verder kunt.”

De aanpak is altijd gericht op de ondernemer: “Wie ben jij als leider van de organisatie? Want je hele organisatie is een afspiegeling van jouw leiderschap. Als je niet in staat bent goede mensen aan te trekken, ligt dat aan jouw leiderschap. Want er zijn wel goede mensen, alleen zijn het er niet zo veel. En blijkbaar kiezen die voor een ander bedrijf. Dat zegt dus iets over jouw leiderschap, hoe vervelend je dat ook vindt om te horen.”

Wie ben jij als leider van de organisatie?

De focus van Straight-Line Leadership Int. is nooit externe omstandigheden. “Dat is de allerbelangrijkste kern”, zegt Kristof. “Alle problemen die je als ondernemer hebt, zijn op te lossen door jezelf af te vragen: wat is mijn aandeel hierin? Wie moet ik zijn om dit probleem te tackelen en voorwaarts te bewegen? De vraag is áltijd: wat is er nu nodig? En wie moet ik zijn als leider?” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details