Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Consultants en trainers van Amelior en PVO gaan samen voor groei
Pascal Anckaert en Dominique Santens: “De kennisdeling tussen de experts van beide partners op het vlak van Lean Six Sigma zal voor iedereen verrijkend zijn.”

Consultants en trainers van Amelior en PVO gaan samen voor groei

Blijven verbeteren, het is de ambitie van zowel consultancy- en trainingsbureau Amelior als PVO, expert in operational excellence. Beide bedrijven zijn gevestigd in Kortrijk en beslisten de krachten te bundelen. Dat ze de handen in mekaar slaan, is bijzonder goed nieuws voor bedrijven die verbeterprocessen willen opzetten en gebruik willen maken van hun gebundelde diensten.

Amelior werd opgericht in 1971 en staat bedrijven bij met expertise rond kwaliteitsmanagement, veiligheid, milieu en people management. General manager Pascal Anckaert: “Elke dag helpen we onze klanten om het een stukje beter te doen. Met focus op kwaliteit, veiligheid, milieu en energie. We doen dat door onze klanten kennis te leveren in verschillende vormen: van opleidingen en consultancy tot het outsourcen van een functie.”

PVO bestaat bijna 48 jaar en helpt bedrijven om hun organisatie verder te ontwikkelen en hun operationele efficiëntie te verhogen. Algemeen directeur Dominique Santens: “We optimaliseren bedrijfsprocessen, zowel in een administratieve, logistieke, productie- als zorgomgeving. Daarbij staat de mens altijd centraal. Want raak je aan processen, dan raak je aan mensen. Zo zijn we ook een voorloper op het vlak van innovatieve arbeidsorganisatie. We bieden dus operational excellence in de breedste vorm: we bekijken bedrijfsprocessen en zetten in op de kennis, de kunde en het welzijn van de mensen daarachter.”

Nu jullie samengaan: wat kunnen jullie van elkaar leren? 

Pascal Anckaert: “We zijn allebei opgericht vanuit een acute noodzaak. Goedkope, kwaliteitsvolle producten uit Azië bedreigden in de jaren ’70 onze Vlaamse ondernemingen. Elk vanuit onze eigen focus zijn we opgericht om dat gevaar te tackelen. Het is mooi dat die sporen na 50 jaar samenkomen. PVO brengt een diepgaande expertise mee op het vlak van operational excellence en hun competentie in innovatieve arbeidsorganisatie vult het aanbod van Amelior aan. De kennisdeling tussen de experts van beide partners op vlak van Lean Six Sigma zal voor iedereen verrijkend zijn.”

Dominique Santens: “Ik was vooral op zoek naar een partner die ons geografisch kan doen groeien. Het aanbod ‘Operational Excellence’ van Amelior is inhoudelijk ook heel complementair aan het onze. En binnen een grotere organisatie voelen we meer stabiliteit en werkzekerheid voor onze mensen.”

Zowat 50 jaar na hun oprichting komen Amelior en PVO samen in de Ameliorgroep.

Gaan jullie samen nieuwe klemtonen leggen? 

Pascal Anckaert: “Met onze steun moet PVO via marketing, met ons aanvullend aanbod en de grotere schaal dé referentie worden in Vlaanderen op het vlak van operational excellence. Zijn goede reputatie zullen we samen nóg beter kunnen waarmaken.”

Dominique Santens: “We willen groeien. Het is gemakkelijker om vanuit West-Vlaanderen naar Rijsel te rijden dan de Antwerpse of Brusselse ring te passeren. Noord-Frankrijk is dan toch een ambitie. Ik heb trouwens de indruk dat Frankrijk een beetje achterloopt in de expertise die wij aanbieden. Naar die regio uitbreiden is dus geen gek idee.”

Welke vragen zien jullie in de toekomst nog toenemen? 

Pascal Anckaert: “De war for talent is heel acuut. Bedrijven werven vaak mensen aan die wel de juiste basisattitude hebben, maar nog niet over alle vereiste competenties beschikken. Die gaan we verder en concreter opleiden en coachen. Soms is er nood aan tijdelijke ondersteuning en dan komen we in beeld met ons interim-management.”

Dominique Santens: “We analyseren bedrijfsprocessen, zodat je meer kan doen met de mensen die er al zijn. Door processen te herdefiniëren kan je met dezelfde mensen groeien, zonder dat ze sneller moeten werken. Wel efficiënter. Het is dus nooit de bedoeling om mensen weg te snijden. Die focus op rolinvullling en competentieleer is uniek voor de Ameliorgroep.”

Pascal Anckaert: “Een ander hot topic is duurzaamheid. Door de Europese Green Deal en de CSRD-richtlijn worden bedrijven verplicht om duurzaamheidscijfers te rapporteren. De volgende jaren komt die verplichting ook op kmo’s af. Kwaliteit, veiligheid en milieu zijn belangrijke aspecten van duurzaamheid. Onze klanten gaan daar zeker mee te maken krijgen. Dat wordt een mooie uitdaging.”

Hoe onderscheidt de Ameliorgroep zich van andere dienstverleners in jullie niche?  

Dominique Santens: “Vanuit bedrijven is er een groeiende vraag naar opleidingen die direct in de praktijk toepasbaar zijn. Een combinatie van lesgeven en omzetting onder begeleiding of coaching op de vloer. Dat maakt ons sterk: het feit dat we niet enkel ideeën hebben, maar die theorie ook meteen omzetten in de praktijk.”

Pascal Anckaert: “We werken met senior lesgevers die uit de praktijk komen. We overstijgen de boekenwijsheid. Dat aangevuld met consultants en outsourcing, een groot netwerk van kennis en ervaring is uniek.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details