Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Nieuws

De context verandert, ons DNA blijft hetzelfde

Lise Conix, Toekomstig CEO Schoenen Torfs

15 december 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het is niet omdat Torfs van CEO verandert, dat het bedrijf of waar wij voor staan verandert. We hebben als familiebedrijf al 75 jaar een uniek DNA waarin warmte en menselijkheid essentieel zijn. Wouter is een belangrijk deel van dat DNA, maar ikzelf ook, net als de hele familie, en bij uitbreiding ook onze 650 medewerkers. Daar is ons succes op gebaseerd. En we willen dat zorgzame bedrijf blijven in de toekomst, al verandert de context dagelijks.

De energiecrisis, maar de inflatie in het algemeen, is ook voor ons een grote uitdaging. 9 op de 10 winkels zijn op dit moment al klimaatneutraal en we hebben zonnepanelen op ons distributiecentrum. Daarnaast investeren we in 100% groene energie met garantie van Belgische oorsprong. Door die inspanningen blijft de stijging in kosten overzichtelijk. En we gaan door op de ingeslagen weg: in 2025 willen we voor onze interne processen volledig klimaatneutraal zijn. 

Daarnaast worden we nu geconfronteerd met een inflatie van 10%. Dat zou betekenen dat onze verkoopsprijzen ook met 10% moeten stijgen, om de stijgende kosten voor energie, huur en lonen te kunnen betalen. Rendabiliteit is belangrijk maar een betaalbaar aanbod kwaliteitsschoenen evenzeer. Dat impliceert dat we de stijgende prijzen niet integraal doorrekenen aan onze klanten, omdat we rekening houden met hun koopkracht. Zorgzaamheid, weet u wel? Bovendien investeert Torfs dit najaar 100.000 euro opdat mensen in kansarmoede sterker in hun schoenen zouden staan.

Ondanks de opeenvolgende crisissen blijven klanten ons trouw en zijn we financieel gezond. We hebben al een hele straffe webshop, die vandaag meer dan 20% van omzet realiseert én rendabel is. Dat is een straf resultaat, maar toch geloven we dat er zowel in Vlaanderen als Wallonië nog ruimte is voor groei. Ook in een concurrentiële context met grote internationale spelers. We zullen blijven investeren in e-commerce, digitale teams en in data, maar ook in vernieuwing en uitbreiding van ons winkelnetwerk. We zitten nog land niet aan ons plafond. We zullen gestaag voortwerken, altijd volgens onze strategie. Ook dat verandert niet, ook dat is zorgzaamheid.

Lise Conix
Toekomstig CEO Schoenen Torfs

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Filip Deckmyn

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Business Vlaanderen (West)? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details