Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Corona-creativiteit brengt Gentse communicatiespecialisten samen in nieuwe club
Michiel Serre

Corona-creativiteit brengt Gentse communicatiespecialisten samen in nieuwe club

Eventkantoor Goosebumps, strategisch consultant WePeople en grafisch bureau Colorclub bundelen de krachten. Ze gaan voortaan samen door het leven onder de naam colorclub. Covid-19 bracht de al goede samenwerking in een stroomversnelling. “De pandemie versterkte het belang van sociaal contact, authentieke interactie en sterke relaties. Dat sluit naadloos aan bij onze ‘moment marketing’ filosofie. Dat model is de toekomst van communicatie”, zegt manager Michiel Vanderheyden.

Goosebumps heeft als eventkantoor meer dan 20 jaar op de teller staan. De voorbije twee jaar waren een uitdagende periode, maar het kantoor bleef niet bij de pakken zitten en bedacht heel wat creatieve concepten om in te spelen op de coronapandemie: de gespecialiseerde site safeevent.be, twee reeksen Arena Zomerconcerten in de Ghelamco Arena, de geschenkboxen Story in a Box voor interne verbondenheid binnen teams, de Sinterklaas drive-in, openlucht diploma-uitreikingen, het unieke Serre pop-up restaurant, enzovoort…

Tegelijkertijd stonden de consultants van WePeople tal van organisaties bij met strategisch advies om de communicatie en de relatie met hun klanten en medewerkers te onderhouden en nog te versterken. Voor de uitwerking van grafische concepten klopten beide bedrijven aan bij Colorclub. 

Het succes van pop-up restaurant Serre onderstreepte hoe goed alle partners elkaar aanvullen: door een samenspel van conceptcreatie, vormgeving, communicatiecampagne en community building konden mensen de sombere tijden even vergeten door met hun bubbel op een veilige manier te genieten van een culinair menu, en dat in een unieke setting : eerst in de tuinen van het Kasteel Ooidonk en momenteel, tot eind oktober, op het dak van de Koninklijke Bibliotheek in Brussel.

Een club van 20 experts

“We worden nu een club van 20 experts die kleur geven aan de identiteit, boodschappen en events van onze klanten. Elk vanuit onze specifieke expertise, altijd vanuit de overtuiging dat unieke momenten de krachtigste vorm van communicatie zijn. Zeker wanneer ze worden georganiseerd in een geïntegreerd communicatietraject”, legt Michiel Vanderheyden uit. “Overigens leert onze ervaring dat zo’n event met een doordachte aanpak een gevoelig hogere return oplevert dan wanneer het als event op zich staat.”

De werkwijze van colorclub richt zich daarom volledig op de zoektocht naar een onderbouwd communicatietraject met een authentieke boodschap. Die wordt uiteindelijk vertaald naar de meest relevante communicatievormen. Vanderheyden: “We duiken bij de start van een project in het DNA van de organisatie, kijken ernaar door de ‘moment marketing’ bril en ontwikkelen een strategische visie. Daarop enten we dan onze projecten die sterke relaties tussen merken en mensen uitbouwen. We blend in, you stand out is ons nieuwe motto.”

colorclub fungeert als een geïntegreerd marketing- en eventagentschap: “We bieden een unieke blik op de branding, communicatie en events van onze klanten. Door alle expertise samen te brengen en aan te sturen vanuit één visie bieden we nog veel meer toegevoegde waarde. Het worden steeds unieke interacties en communicaties met klanten, teams, medewerkers en hun stakeholders”, besluit Michiel Vanderheyden.

Op 18 en 19 oktober vindt het launch event van colorclub plaats op SERRE BXL. Wil je erbij zijn? Geef ons dan per kerende een seintje!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details