Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
​BMCC zet Brugge op de kaart als nieuwe zakenbestemming
Sarah Cornand: “Door in te spelen op de noden van de congrestoerist willen we top of mind blijven.”

​BMCC zet Brugge op de kaart als nieuwe zakenbestemming

“Eindeloze mogelijkheden op een toplocatie”

Anderhalf jaar geleden kreeg de stad Brugge een nieuw Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC). Sindsdien ging het hard voor directeur Sarah Cornand en haar team, want in 2022 werden niet minder dan 85 events georganiseerd en kwamen er 52.000 bezoekers over de vloer. “Hoewel de concurrentie hoog is, hebben we op korte termijn naam gemaakt en onze plek op de markt veroverd. De uitdaging is om ook het komende jaar top of mind te blijven”, stelt Sarah Cornand.

De coronaperiode lijkt een nare herinnering uit een ver verleden, maar toch is het nog maar een jaar geleden dat we elkaar zonder beperkingen opnieuw mogen zien. Een van de sectoren die daar meteen de vruchten van plukte, is de meetingsector. “De drang om elkaar te ontmoeten, is nog nooit zo groot geweest. Wij hebben het ook ervaren. Sinds maart vorig jaar is de trein niet meer stilgevallen”, stelt Sarah Cornand.

Op de bovenste verdieping is er een cateringruimte waar je een prachtig zicht hebt over Brugge.

Dat het BMCC meteen op veel belangstelling kon rekenen, stond eigenlijk in de sterren geschreven. “De architectuur van het gebouw spreekt tot de verbeelding, maar we hebben ook uitgebreid de tijd genomen om mensen de kans te geven om onze infrastructuur te ontdekken. Zo hebben we voor zowel de omwonenden, Bruggelingen als voor ondernemers, associaties en vakverenigingen een openingsevent georganiseerd. Dat werd ons in dank afgenomen. En dat zagen we ook meteen terug in de cijfers. De aanvragen bleven binnenstromen.”

Los daarvan heeft Brugge natuurlijk een groot potentieel als zakenbestemming. “Het congrestoerisme in onze stad kan nog sterk groeien”, stelt Sarah. “Aangezien we ons in het historische centrum bevinden, over een eigen parking beschikken en er veel kwaliteitsvolle hotels in de buurt zijn, is het BMCC eigenlijk de perfecte uitvalbasis voor wie business en ontspanning wil combineren.”

Aan ruimtes geen gebrek, waardoor het BMCC geschikt is voor zowel grote publieksevents als meetings en congressen.

Een multifunctioneel en duurzaam complex

Het gebouw zelf beschikt over alle voorzieningen die je van een moderne event- en congreslocatie verwacht. Aan ruimtes is er geen gebrek. “Het gelijkvloers heeft een ­totale oppervlakte van 4500 m² en is ideaal voor beurzen, grotere publieksevents of concerten. De bovenverdiepingen zijn dan weer speciaal ontworpen voor meetings en congressen van 10 tot 516 deelnemers. Er is ook een plenaire zaal met telescopische tribune, een ruime foyer, poster areas en op de bovenste verdieping een cateringruimte waar je een prachtig zicht hebt over Brugge.”

De gelijkvloerse verdieping biedt 4500 vierkante meter ruimte voor beurzen, publieksevents of concerten.

Maar ook op ecologisch vlak is het gebouw vooruitstrevend te noemen: een groendak buffert het regenwater, zuivert de lucht en regelt de binnentemperatuur, terwijl warmte­pompen en zonnepanelen voor groene stroom zorgen. “Onze duurzaamheidsambities gaan nog verder dan dat. Zo kiezen we resoluut voor een ecologische aanpak in onze dagelijkse werking en vragen we bijvoorbeeld dat cateraars met lokale en seizoensgebonden producten aan de slag gaan. En daar hechten bedrijven die hun ecologische voetafdruk zo laag mogelijk willen houden vandaag veel belang aan.”

Het gebouw spreekt tot de verbeelding en is bovendien duurzaam geconcipieerd.

Bekroond met meerdere erkenningen

Als allereerste Vlaamse meeting- en ­congreslocatie kreeg het BMCC ook het M+ ­toegankelijkheidslabel. Het stond ook al op de shortlist voor de Exhibition News Awards als ‘Best International Venue’. “We zijn fier op deze erkenningen en ze motiveren ons om de komende jaren nog beter te doen. Door in te spelen op de specifieke noden van de congrestoerist en de tendensen binnen de sector willen we alvast top of mind blijven. Daarvoor hebben we ook een professioneel team klaarstaan dat een en al hospitality uitademt en telkens voor de extra mile gaat”, besluit Sarah Cornand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details