Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Van Gils rekent op financieel advies van VGD
Tom Rijckaert (partner) en Céline Voet (senior accountancy advisor) van VGD, samen met trouwe klant Laurent Decavele van Van Gils.

Van Gils rekent op financieel advies van VGD

“Een ervaren partner die ons proactief informeert”

VGD is al meer dan 40 jaar de sparringpartner van de Vlaamse ondernemer en dus veel meer dan louter een boekhouder. Als allround financieel dienstverlener biedt de groep ondersteuning en advies omtrent audit, tax en accountancy, of specifiekere vragen rond, hr, CFO services, subsidies, milieu, corporate finance of vermogensplanning. Van Gils, integrator van audiovisuele systemen uit Waregem, rekent al jaren op het ondernemersadvies van VGD.

VGD heeft 15 kantoren in België. Door lokaal verankerd te zijn in Vlaanderen en Brussel, staan de adviseurs dicht bij de ondernemer en bieden ze kwalitatieve ondersteuning, ook in Kortrijk. “Ons kantoor is een oude spinnerij op de rand van de stad, op zo’n 5 minuten van het centrum en dicht bij de snelweg. Daardoor zijn we zeer goed bereikbaar”, vertelt Céline Voet, senior accountancy advisor die reeds 6,5 jaar aan de slag is bij VGD.  

Céline heeft in Kortrijk een 30-tal collega’s: “We werken hier voornamelijk rond accountancy en audit, maar klanten kunnen in Kortrijk ook terecht voor tax en legal advies. Specialisten van andere business lines komen hier minstens één keer per week over de vloer, zodat we specifieke vragen rechtstreeks aan elkaar kunnen voorleggen.”

Celine Voet: “Collega’s-specialisten komen hier vaak over de vloer, zodat we specifieke vragen rechtstreeks aan elkaar kunnen voorleggen.”

Aangenaam klantencontact

Van Gils, integrator van audiovisuele systemen uit Waregem, rekent al jaren op de steun van VGD. Door de snelle groei zocht bestuurder Laurent Decavele ondersteuning van een gedegen advieskantoor. “In 7 jaar tijd gingen we van 5 naar 20 medewerkers. Ook financieel zetten we grote stappen, waardoor onze interne boekhouder nood had aan een ervaren partner die ons proactief kon informeren over de do’s-and-don’ts en ons proactief advies kon geven over het optimale resultaat voor onze onderneming.”

“In het begin boden we voornamelijk bijstand bij het inboekwerk van de interne boekhouding en voerden we nazicht uit”, pikt Céline in. “Intussen zijn we voor Van Gils een adviseur op meerdere vlakken en bieden we meer hulp bij rapportering. VGD heeft Laurent ook bijgestaan in de aandelenoverdracht van het bedrijf, waardoor andere specialisten uit ons team, voornamelijk van de dienst legal, ook ingeschakeld werden.” 

Ondernemersmindset 

De klanten van VGD behouden steeds hun vertrouwde aanspreekpunt. Laurent: “VGD biedt ons een single point of contact die is uitgegroeid tot dé vertrouwenspersoon voor de financiën van onze onderneming. Céline beheert ons dossier, en ze roept waar nodig de hulp in van juristen, junior en senior accountants, enzovoort. Dit maakt van VGD de alomvattende adviseur die we nodig hebben.”

“Ik vind ook de ondernemersmindset van VGD belangrijk. Enkel zo krijg je het juiste advies voor een ambitieuze onderneming als de onze”, aldus de zaakvoerder van Van Gils.

Laurent Decavele: “Te weinig ondernemers beschikken over cijferkennis om de koers van hun bedrijf te bepalen.”

Handige tools en rapportering

Laurent raadt collega’s aan om meer inzicht te krijgen in hun resultaten. “Veel te weinig ondernemers beschikken over cijferkennis om de koers van hun bedrijf te bepalen. VGD legt je uit wat een rapport precies betekent. Zie een afspraak met je boekhouder niet als een noodzakelijk kwaad, maar als een informatieve sessie waar je veel van bijleert”, concludeert Laurent Decavele. 

Die rapportering verloopt trouwens hoe langer hoe meer digitaal. “Corona heeft de digitalisering in een stroomversnelling gebracht. We hadden al grote stappen gezet, maar ook onze klanten stapten tijdens de pandemie af van het papieren tijdperk. Wij bieden online tools zoals Silverfin aan, om per maand of per kwartaal je cijfers te raadplegen in plaats van enkel een jaarbalans te krijgen. Ook kleine zelfstandigen kunnen via het ondernemersplatform My VGD Connect openstaande posten opvolgen en verkoopfacturen opmaken”, besluit Céline Voet van VGD Kortrijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details