Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Fastfood en fitness onder één dak
Fastfood en fitness komen in Lier samen onder één dak in een trendy gebouw.

Fastfood en fitness onder één dak

Wanneer fastfood en vastgoed elkaar vinden… Vlak voor Kerstmis 2022 opende in Lier een nieuwe McDonald’s-vestiging. Klanten kunnen er terecht in een splinternieuw gebouw met een uniek interieur. Bijzonder is ook dat naast de fastfoodketen binnenkort een fitnesszaak de deuren (her)opent. Raf Colson, sales consultant bij Altez Construction Group, licht toe hoe dit project tot stand kwam en welke uitdagingen succesvol aangepakt werden. 

Altez Construction Group is een veelzijdige bouwgroep. Ze realiseert in ons land tal van industriële, agrarische en hippische bouwprojecten. “Bij al onze activiteiten staan kwaliteit, innovatie, duurzaamheid en authenticiteit centraal”, zegt Raf Colson. “Toen we als hoofdaannemer mee onze schouders mochten zetten onder de bouw van de nieuwe Lierse vestiging van McDonald’s en haar fitnessbuur NRJ, was dit een uitgelezen kans om deze waarden voluit in de kijker te zetten. Samen met het Mechelse architectenbureau Tecro & Krea en de Antwerpse projectontwikkelaar Retail Capital hebben we een mooi project ­neergezet.”

Het bouwteam van Altez zorgde ook voor een smaakvolle buitenafwerking.

Uitdagend project, strakke timing

Dit bouwproject vlakbij de ring van Lier – op de hoek van de Aarschotse­steenweg en de Hoogveldweg – startte met de afbraak van de bestaande fitnesszaak van uitbater NRJ. “Daarna begonnen we met het ophogen van het terrein, gevolgd door de bouw van het pand en buitenaanleg”, legt Raf uit. “Vanwege de slechte ondergrond rust de hele bouwconstructie op paalfunderingen. De constructie in staal heeft een gewicht van circa 98 ton, waarop 1.020 vierkante meter aan welfsels rust. Op het dak in steeldeck, uiteraard voorzien van de vereiste isolatie en dakdichting, zijn zonnepanelen en warmtepompen ­voorzien.”

Van bij de start van het project was er een goede klik tussen Retail Capital, Tecro & Krea en Altez Construction Group. “En dat was nodig, want voor het wind- en waterdicht opleveren van het gebouw – met een totale oppervlakte van 1250 vierkante meter – en de infrastructuurwerken, was een strakke timing voorzien”, blikt Raf terug. “Op 20 december 2022, vlak voor de start van de kerstvakantie, wou franchisenemer Jan Frissen de eerste bezoekers verwelkomen. Net voor het bouwverlof van 2022 startten we met de realisatie van de gebouwen. De druk op ons bouwteam was enorm, maar ze hebben hun missie met glans volbracht! Midden september kon McDonald’s al starten met de binnenafwerking van het restaurant.”

Frisse en moderne look

Die binnenafwerking verliep erg vlot, mede dankzij de uitstekende voorbereidende werken van Altez Construction Group. “We bekleedden de wanden met EPB-conforme materialen, zoals geïsoleerde betonwanden, sandwichpanelen en houtmotiefbekleding. Op vraag van zowel de fastfood- als fitnessketen realiseerden we veel grote glaspartijen, om zo een bezoekersruimte te creëren die maximaal gebruik maakt van natuurlijk daglicht en transparantie uitstraalt. De eerste bezoekers aan het restaurant zijn vol lof over de frisse, moderne look van het gebouw.”

Rondom het gebouw is een grote parking voorzien, met laadpunten voor elektrische wagens en fietsen.

Een hart voor ecologie

Het bouwteam van Altez Construction Group stond ook in voor de volledige buitenaanleg rond het gebouw. “In totaal legden we op het terrein zo’n 4150 vierkante meter aan parking en toegangswegen aan”, vertelt Raf. “Uiteraard werkten we zoveel mogelijk met waterdoorlatende materialen, zoals infiltratiekratten en gras- en grindplaten. Op de parking zijn een twintigtal laadpunten voorzien voor elektrische wagens én fietsen. Gecombineerd met een strak uitgestippeld afvalsysteem en de zonnepanelen en warmtepompen, zet de Lierse ­McDonald’s-vestiging een nieuwe standaard voor conculega’s. Ook NRJ zal met haar fitnesszaak de lat qua duurzaamheid erg hoog leggen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details