Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“De opening naar het bedrijfsleven staat voor ons gelijk aan tal van nieuwe groeimogelijkheden”
Het interieur van accountingkantoor DKF uit Waregem werd onder handen genomen door het team van Studio Clement.

“De opening naar het bedrijfsleven staat voor ons gelijk aan tal van nieuwe groeimogelijkheden”

Apotheekinrichter breidt gamma interieuroplossingen uit

Na zowat een eeuw als realisator van apotheekinterieurs, biedt Studio Clement vandaag ook interieuroplossingen op maat van medische kabinetten, de retailsector en de kantoorwereld. Deze gevoelige uitbreiding van het portfolio wordt gekoppeld aan een resoluut behoud van de familiale spirit en kwaliteitsgarantie.

Al in 1925 startte Antoon Clement met het inrichten van apotheekinterieurs, die van meet af aan gekenmerkt werden door degelijkheid op vlak van materiaalkeuze en inrichting. “Vandaag, drie generaties later, beschikt het bedrijf nog steeds over hetzelfde familiale karakter en kwaliteitsstreven. Tegelijk is er de laatste jaren ruimte gemaakt voor een nieuwe wind”, stelt Ruben Raedt, die sinds enkele jaren aan het hoofd staat van de onderneming. “Zo maakten we de bewuste keuze om onze expertise voortaan ook in te zetten voor de retailsector en de kantoorwereld.”

De warm aanvoelende apothekerswinkel Allegaert in Kortrijk is een realisatie van Studio Clement.

Imago van degelijkheid 

De expertise en het zorgvuldig opgebouwde imago van degelijkheid en kwaliteit trekt Studio Clement door in deze nieuwe markten. “De opening naar het bedrijfsleven staat voor ons gelijk aan tal van nieuwe groeimogelijkheden, maar we blijven trouw aan originele uitgangspunten. Dat is een bewuste keuze. We proberen niet te concurreren met de lageloonlanden, en willen het verschil maken door onze kwaliteit. Dat betekent ook dat onze realisaties langer meegaan, wat uiteraard de duurzaamheid ten goede komt”, klinkt het bij Raedt. 

Die kwaliteitsgarantie koppelt het bedrijf aan een uitgesproken transparantie wat betreft de kostprijs van iedere interieurrealisatie. “Dat kan dankzij de structuur van ons bedrijf. Zo beschikken wij over een eigen studiebureau, waar zowel interieurarchitecten als meer technisch geschoolde profielen samenzitten”, verduidelijkt Ruben Raedt. 

“Deze combinatie is vrij uniek in de sector en zorgt ervoor dat wij steeds plannen voorleggen die praktisch realiseerbaar zijn en waarvan de kostprijs op voorhand duidelijk gekend is. Daarna wijken we er ook niet meer van af. Hetzelfde geldt voor de doorlooptijd van ieder project, die we zo kort mogelijk houden en waarover we steeds zo transparant mogelijk communiceren. Dat komt uit onze ervaring in de apothekerswereld, waar realisaties altijd binnen een strikte deadline moeten worden afgerond.” 

De tandartspraktijk Opsomer in Roeselare werd voorzien van een frisse, hedendaagse look.

Akoestische expertise 

Het bedrijf blijft verder innoveren en heeft sinds kort bijvoorbeeld ook akoestische modules in het gamma. “Die laten toe om rustig te kunnen werken in de context van een landschapsbureau. Deze ontwikkeling is het resultaat van een proces waarbij nieuwe kennis werd opgebouwd. De akoestische modules komen bovenop ons bestaande aanbod voor de kantoormarkt, dat gaat van meubelstukken over vergadertafels tot volledige kantoorrealisaties, al dan niet via een sleutel-op-de-deur-concept”, stelt Raedt. 

Het bedrijf richt zich in hoofdzaak op de kmo-markt. “Het gaat vooral om kantoorruimtes van 200 tot 500 m², al kunnen we ook zeker grotere ruimtes aanpakken voor spelers in de B2B-markt”, aldus Raedt. “Bovendien betekent deze nieuwe marktoriëntatie niet dat we onze roots van apotheekinrichtingen of dokterskabinetten opgeven. Integendeel! En ook hier streven we nog steeds naar een maximale ontzorging.” 

Om dit alles te kunnen realiseren, rekent Studio Clement vandaag op een team van zo’n 60 medewerkers, verspreid over de hoofdzetel en Izegem en een tweede vestiging in ­Luxemburg. “We bespelen zowel de ­Belgische markt als de Luxemburgse markt. Om onze ambities te kunnen blijven waarmaken, zijn we steeds op zoek naar nieuwe profielen. Die kunnen we een solide basis bieden in een organisatie die in volle ontwikkeling is en waar ze volop de kans krijgen om mee te groeien”, besluit Ruben Raedt vol ­optimisme. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details