Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Bouwpartners hebben er alles aan gedaan om de strakke timing te halen”
Bert Catteeuw, voor de betonnen gevel met blauwe bol als herkenbaar inkomsas.

“Bouwpartners hebben er alles aan gedaan om de strakke timing te halen”

Nieuwe vestiging geeft Kaster de ruimte om te blijven groeien

Op het bedrijvenpark Krommebeek in Roeselare-Beveren wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe bedrijfsgebouw van Kaster Keukens. Dit jonge keukenbedrijf had door zijn sterke groei dringend nood aan meer ruimte. Bouwpartners Govar Industriebouw, Afschrift en Intec haalden alles uit de kast om de nieuwe vestiging in minder dan een jaar tijd af te werken. “We kijken ernaar uit om ons state-of-the-art en duurzaam gebouw in gebruik te nemen”, vertelt bedrijfsleider Bert Catteeuw enthousiast.

Een mooi staaltje ondernemerschap, zo mogen we het verhaal van Kaster Keukens best omschrijven. Vijf jaar geleden besliste Bert Catteeuw om een eigen keukenbedrijf op te richten, gespecialiseerd in maatwerk. Hij startte met vier medewerkers en een geautomatiseerd productiepark. Nauwelijks vijf jaar later telt het team al 46 medewerkers en barst de huidige vestiging in de Populierstraat in Roeselare uit haar voegen.

“Ik had ervaring in de keukensector en wou met een eigen bedrijf proberen een niche in te vullen: maatwerk keukens, kasten en interieurs die volgens een gestandaardiseerd en geautomatiseerd proces geproduceerd worden”, steekt Bert van wal. “Dankzij die combinatie kunnen we onze klanten het interieur van hun dromen aanbieden tegen een concurrentiële prijs. En dat is een succes gebleken: het idee sloeg aan en we staan nog altijd versteld hoeveel mensen de weg vinden naar onze showroom.”

Begin november heeft Kaster een gloednieuwe productielijn opgestart in het Krommebeekpark.

Topkwaliteit en lokaal maatwerk

Kaster Keukens werkt zowel voor particuliere klanten als bouwpromotoren die projecten realiseren in Oost- en West-Vlaanderen. “De verhouding is ongeveer 50-50. Het helpt ons ook om volume te halen in onze productie en dus om efficiënt te werken. Per dag lopen er zo’n vier projecten van de band. We realiseren keukens, dressings, vestiaire­kasten, haardwanden, enzovoort. Er is een duidelijke trend waarbij mensen kiezen door één stijl in hun interieur. Daar kunnen wij een antwoord op bieden, dat topkwaliteit en lokaal maatwerk combineert”, aldus Bert Catteeuw.

Het succes deed de jonge ondernemer twee jaar geleden al nadenken over uitbreiding. “We voelden ondanks de coronapandemie, grondstoffencrisis en oorlog in Oekraïne dat ons concept aansloeg. We wilden groeien, maar de zaken toch kunnen beheersen. Daarom moest er een nieuwe fabriek komen die de ruimte bood om tot acht projecten per dag te produceren. En dus gingen we op zoek naar een terrein in de regio waar we een nieuw bedrijfsgebouw konden realiseren.”

Die nieuwe locatie werd het Krommebeekpark in Roeselare-Beveren. Kaster vroeg aan het creatief bureau Maister, dat ook al zijn huisstijl had ontwikkeld, om het nieuwe pand vorm te geven. “Zij kozen voor een betonnen gevel, met een blauwe bol als herkenbaar inkomsas”, legt Bert uit. “Vervolgens ging TIDES Architecten met dat ontwerp aan de slag. Zij stonden in voor de technische vertaling, stabiliteitsberekeningen en coördinatie.”

Het voorstel van Govar Industriebouw, een combinatie van staal- en betonconstructie, kon Bert het meest bekoren.

No-nonsense aanpak

Na een offerteronde bleek Govar Industriebouw de aangewezen aannemer voor dit project, dat een vloeroppervlakte van 7000 m² en een totaal bruikbare oppervlakte van 11.000 m² voor showroom, kantoren en productie omvat. “Hun voorstel, een combinatie van staal- en betonconstructie, was het beste. Van bij het eerste gesprek had ik ook een goed gevoel bij de aanpak waar Christophe Govaere voor stond: no-nonsense, de zaken in handen nemen en voortdoen. Dat was ook nodig, want timing was voor ons cruciaal: we wilden na de eerste spadesteek in één jaar tijd operationeel zijn op de nieuwe locatie.”

Het nieuwe gebouw wordt ook gekenmerkt door zijn duurzame technieken. Bert Catteeuw: “Alles is elektrisch en dankzij de zonnepanelen op het dak zullen we bijna energieneutraal kunnen werken. We werkten samen met Afschrift, voor alles wat elektriciteit betreft, en Intec Group voor sanitair en het HVAC-luik. Samen met Govar Industriebouw dachten zij proactief mee hoe we de organisatie en uitvoering van de verschillende werkzaamheden op elkaar konden afstemmen, om de timing te halen. Ik heb de werken zelf ook van nabij opgevolgd, maar de projectleiding van de drie bouwpartners verdient zeker een pluim.”

Met dank aan de zachte winter is dit bouwproject van Govar dus erg vlot verlopen. “We zitten in de afwerkingsfase. Begin november is een gloednieuwe productielijn opgestart in het Krommebeekpark. Vervolgens zal de huidige productie verhuizen en begin 2024 moeten ook onze burelen en showroom operationeel zijn. Dankzij de vlotte samenwerking met alle bouwpartners zullen we onze doelstelling dus gehaald hebben”, besluit Bert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details