Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Wervikse kazen scoren goud, zilver en brons op World Cheese Awards
Flandrien Kaas sleepte op de World Cheese Awards maar liefst drie medailles in de wacht. Niets dan tevreden gezichten bij kaasmeester Ale Mier en bedrijfsleiders Helga en Jan Desmet.

Wervikse kazen scoren goud, zilver en brons op World Cheese Awards

“De erkenning is een bekroning van het harde werk van heel ons team”

Flandrien Kaas uit Wervik blijft één van de beste kaasmakerijen ter wereld voor harde, goudse kazen. Op de World Cheese Awards in Wales werden liefst 3 kazen van het familiebedrijf beloond met een gouden, zilveren en bronzen medaille. “Volgend jaar is het 10 jaar geleden dat Flandrien Kaas werd gelanceerd. We zijn bijzonder fier dat onze inspanningen voor kwaliteit en vakmanschap keer op keer worden beloond”, stellen Jan en Helga Desmet van Flandrien Kaas.

De World Cheese Awards zijn het jaarlijkse toptreffen voor kaasmakers uit de hele wereld. Een jury van professionals verzamelde begin november in Wales om de ingestuurde kazen te beoordelen op smaak en kwaliteit. Aan de 34ste editie namen ruim 4400 kazen uit 42 landen deel, die werden beoordeeld door een jury van 250 kaasexperts. 

Jaar na jaar in de prijzen

De Wervikse kazen konden de jury blijkbaar bekoren. Flandrien Oud, een harde goudse kaas die minstens 12 maanden heeft gerijpt, werd met een gouden medaille bekroond. Flandrien Gerijpt (6 maanden oud) kreeg van de jury een zilveren medaille en Flandrien Grand Cru (18 maanden) was goed voor een bronzen medaille. 

Met deze onderscheidingen behoudt Flan­drien Kaas zijn toppositie in het gamma van de harde goudse kazen. Jan Desmet: “De World Cheese Awards zijn jaarlijks het moment waarop de hele kaaswereld in spanning wacht. Dat we jaar na jaar in de prijzen blijven vallen, is fantastisch. We werken hard om kwalitatieve en smaakvolle kazen te produceren, waarbij duurzaamheid, ambacht en liefde voor het vak centraal staan. Dit stimuleert ons om te blijven investeren in onze kaasmakerij.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details