Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Vlotte samenwerking resulteert in moderne industriebouw
Het potentieel van prefabbeton werd in dit project ten volle benut.

Vlotte samenwerking resulteert in moderne industriebouw

Zichtbeton en grote raampartijen maken het verschil

Al meer dan vijftig jaar is De Clerck specialist in het maken en plaatsen van ramen en deuren voor nieuwbouw en renovatie. In november 2022 verhuisde het familiebedrijf naar een gloednieuw bedrijfsgebouw. Aannemer Beeuwsaert Construct zette in iets minder dan een jaar tijd een modern industrieel pand neer, met beton in de hoofdrol.

Om zijn groei te bestendigen, ging familiebedrijf De Clerck Ramen en Deuren op zoek naar een nieuwe stek. Die vonden ze in de Sint-Niklaasstraat in Sint-Gillis-Waas. ­Beeuwsaert Construct stond in voor de ruwbouw van het nieuwe pand dat een showroom, kantoren en een grote productiehal omvat. Door hun inhouse productie houdt De Clerck de touwtjes stevig in handen en stelt het zich flexibel op om mee te bewegen met de wensen van klanten. Als specialist voorzag De Clerck zelf het schrijnwerk voor het nieuwe gebouw. Ook voor de technieken en het interieur schakelde De Clerck zelf onderaannemers in.

Het ontwerp voor deze industriebouw is van de hand van WE-architects. De keuze voor eenvoudige materialen en een strakke vormgeving vertaalt zich in een gevoel van openheid en een moderne uitstraling. “De hoge ruimtes, de grote glaspartijen, de balkons, de zichtbare materialen … Deze elementen komen samen in een doordacht design. Ongecompliceerd, maar daardoor net imposant”, zegt Anita Garreyn, projectmanager bij Beeuwsaert Construct. “De architect en bouwheer creëerden een mooi samenspel tussen ruwe materialen en verfijnde afwerking. Voor ons een plezier om te bouwen.”

Beeuwsaert Construct bouwde in iets minder dan een jaar een gloednieuw bedrijfsgebouw voor De Clerck Ramen en Deuren.

Beton steelt de show

Het kantoor bestaat uit een staalstructuur met betongewelven. De wanden zijn zowel binnen als buiten afgewerkt met zichtbeton. “Daarvoor ging we anders te werk dan gebruikelijk”, vertelt Anita. “Normaal worden de geïsoleerde wanden in één stuk geleverd. Voor deze realisatie splitsten we de wanden op: we plaatsten één paneel, isoleerden vervolgens de vide en plaatsten ten slotte het tweede paneel. Zo kregen we een gladde betonlook voor zowel de binnen- als de buitenkant.” 

De uitkraging met grote raampartijen geeft het gebouw van De Clerck Ramen en Deuren zijn indrukwekkende aanblik. “Het was wel wat gepuzzel om deze zware constructie met dikke vloeropbouw te verwerken zonder dat die te veel ruimte innam. Het resultaat mag er zijn.” Kom je binnen bij De Clerck via de ontvangstbalie, dan springt de imposante betonnen trap meteen in het oog. Daarnaast werd een binnenpatio gecreëerd van vijf op vier meter die op een unieke manier groen en licht binnenbrengt in de ruimte.

Goede samenwerking

Om tot een naadloos resultaat te komen voor de gevel en raampartijen werkten aannemer, architect en bouwheer zeer nauw samen. “De visie van de architect, onze ervaring als aannemer en de technische achtergrond van De Clerck maakten dat we goed op elkaar waren ingespeeld”, zegt Anita. “We overlegden vlot om een naadloze afwerking van de gevels te garanderen. Wat we voor deze industriebouw realiseerden met de buitenpanelen leunt sterk aan bij de overgangen die voor residentiële projecten gebruikt worden. We dachten na over het potentieel van prefab­beton in combinatie met de mogelijkheden van het schrijnwerk. De samenwerking tussen de drie partijen werd gekenmerkt door een open communicatie en gezamenlijk streven naar het best mogelijke resultaat.”

Beeuwsaert Construct begon met de funderingen voor deze nieuwbouw in november 2021. Een jaar later was De Clerck al ingetrokken in hun nieuwe gebouw. “Alles is zeer vlot verlopen. We blikken vol trots en tevredenheid terug op dit geslaagde project.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details