Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
VISBEDRIJF GAAT  IN ZEE MET ERVAREN BOUWPARTNER
Het nieuwe bedrijfspand staat garant voor een verdubbeling in bedrijfsoppervlakte. (Beeld: Karel Waignein)

VISBEDRIJF GAAT IN ZEE MET ERVAREN BOUWPARTNER

Altez Construction Group is jaarlijks aan de slag op 150 werven. De veelzijdige bouwgroep realiseert zowel industriële, agrarische en hippische bouwprojecten. Ook voor voedingsbedrijven is ze een vertrouwde bouwpartner. Het nieuwe bedrijfspand van visbedrijf Quisquater uit Dendermonde werd recent afgewerkt. 

Ondernemers in de voedingssector hebben vaak specifieke wensen en noden bij de bouw of renovatie van hun bedrijfspand. Geert Perneel, sales manager en bestuurder bij Altez Construction Group: “Het werken met verse ingrediënten en voedingsproducten stelt vaak hoge eisen aan de infrastructuur, met strenge HACCP-normen als speelveld. Het is evident dat op vlak van voedselveiligheid de lat steeds hoog gelegd wordt. Als bouwpartner bieden we onze jarenlange expertise en knowhow aan om bouwprojecten in deze sector zo duurzaam mogelijk te verwezenlijken. Hiervoor rekenen we op bouwpartners die net als wij thuis zijn in de voedingsindustrie.”

Visbedrijf Quisquater uit Dendermonde is een onderneming met een rijke historiek. (Beeld: Karel Waignein)

Visbedrijf met rijke historiek

Visbedrijf Quisquater uit Dendermonde is een onderneming met een rijke historiek. De zaak startte als familiebedrijf in de jaren ’40. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en is het een compleet visbedrijf, met een eigen visversnijderij, fileerderij, aparte ruimte met open diepvriezers en uiteraard een ruim magazijn. De voorbije decennia groeide de zaak aanzienlijk in oppervlakte, met net voor de eeuwwisseling een volledige magazijnrenovatie volgens de toen geldende regelgeving inzake voedselveiligheid. In 2010 volgde een uitbreiding van de kantoren en een herinrichting van de winkel.

Synergie tussen ervaren bouwpartners

In 2021 werd een nieuwe stap gezet in de groei met een aanpassing van het bedrijfsgebouw in Dendermonde. “De zaakvoerders wilden een volledige herinrichting, gecombineerd met een aanzienlijke uitbreiding van de werkruimtes. Eén van de grote uitdagingen hierbij was dat de werkzaamheden geen bedreiging mochten vormen voor de bedrijfscontinuïteit. Met andere woorden: alle activiteiten moesten in veilige omstandigheden kunnen doorgaan”, licht Geert toe. “Ons studie- en salesteam zat van bij de verkennende projectfase regelmatig samen met GDesign Architecten en bouw­coördinator Bob Schepens om een klantgericht en financieel interessant projectvoorstel uit te werken. Doordat we al jaren met deze partners samenwerken, konden we snel schakelen en tijds- en efficiëntiewinst boeken in elke fase van het bouwproject.”

De verwerking van vis en bereiding van gerechten vinden plaats in uiterst hygiënische omstandigheden.

Grondige facelift bedrijfspand

Geert overloopt die tijdslijn: “In januari 2021 startten we met de afbraak van één van de twee gebouwen op de site, gevolgd door de bouw van een gloednieuw pand dat zes maanden later opgeleverd moest worden. Tijdens het bouwverlof startte de verhuis en werd fase 1 in gebruik genomen. Daarna volgde het strippen en de complete herinrichting van het aanpalende bedrijfspand. Begin april 2022 vond de finale oplevering plaats. Concreet realiseerden we een verdubbeling in bedrijfsoppervlakte, met 2.400 m² nieuwbouw en 1.500 m² verbouwde werkruimte. Ook de winkel is nu dubbel zo groot. In de nieuwe setting bevinden zich trouwens meer dan 40 ruimtes, van diepvriesafdelingen, frigo net, frigo verpakt, verpakte producten en expeditieruimte tot een volledig nieuwe warme en koude keuken, kreeftenlokaal, visversnijderij en fileerderij. Op een volledig nieuwe verdieping is magazijnruimte voorzien, met daarbovenop de technische ruimte. Zo kan Quisquater verder groeien.”

Innovatieve en duurzame bouwmaterialen

Welke specifieke technische aspecten wil Geert graag nadrukken? “Het nieuwe bedrijfspand is volledig in staal geconstrueerd, waarbij de constructie buiten het gebouw staat. Aan de binnenzijde is het gebouw volledig in sandwichpanelen opgetrokken. Op vraag van de bouwheer werden steunpilaren in de wanden weggewerkt, waardoor de binnenruimtes erg clean en veilig afgewerkt zijn.”

“Omdat in een visbedrijf de verwerkings- en diepvriesruimtes steeds gekoeld moeten blijven, hebben we harde isolatie voorzien voor een zo optimaal mogelijke wandisolatie. Tegelijk weten we uit ervaring dat het energieverbruik hoog is. Daarom installeerden we PV-panelen op de daken en werd in het hele gebouw zuinige LED-verlichting voorzien. In het kader van een optimale bedrijfshygiëne koos de klant voor onderhoudsvriendelijke epoxyvloeren, RVS-goten en roestvrijstalen afvoergoten en de nodige vetvangers. En last but not least: omdat in een visbedrijf werkoppervlakken vaak in contact komen met agressieve producten zoals zeezout, kozen we duurzame en weerbare materialen voor onder meer vloeren, afvoergoten, rioleringen en panelen. Een lange levensduur is gegarandeerd!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details