Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Videomarketing wint verder aan belang
Bruno Lambert: “Wij zorgen voor video’s die blijven nazinderen.”

Videomarketing wint verder aan belang

“Bedrijven hebben nood aan authentieke videocontent”

Video is een krachtig wapen om klanten te bereiken, zeker in tijden van telewerk. Maar veel bedrijven staan er niet bij stil of ze weten niet hoe ze hun boodschap moeten vertalen naar een sprekende video. B-Concepts staat hen bij met B2B-video’s. “Wij zorgen voor verhalen die blijven nazinderen”, stelt zaakvoerder Bruno Lambert. 

B-Concepts schoot in 2012 uit de startblokken en is het geesteskind van Bruno Lambert, die van zijn hobby zijn beroep maakt. Dat Bruno van vele markten thuis is, bewijst intussen zijn diverse parcours. Hij schudde onder meer voor Kasteel Brouwerij ­Vanhonsebrouck de ene na de andere mediacampagne uit de mouwen en maakt reportages voor Focus-WTV. 

Bruno Lambert: “Wat begon als productiehuis is geëvolueerd naar een one-stop-shop voor vernieuwende en creatieve events en videocommunicatie. De coronacrisis heeft die evolutie verder versneld. Ik werd immers noodgedwongen aan het denken gezet en dat leverde een aantal nieuwe concepten op. Zo hebben we een digitale quiz voor bedrijven en hun werknemers opgezet. En ik krijg nu ook hulp van mijn zonen. Zo alles blijft onder een dak, waardoor we heel snel op vragen van de klant kunnen spelen.”

Standaardpakket voor sociale media

Knack Volley, Delhaize, Sportline en AZ Delta… Het zijn slechts enkele van de organisaties die een beroep doen op B-Concepts. Ook deze organisaties moesten zich het afgelopen jaar noodgedwongen aan de crisis aanpassen. “Maar nog altijd communiceren teveel organisaties niet of onvoldoende. Terwijl een duidelijke videocampagne altijd een meerwaarde is. Er zijn ook zoveel prachtige verhalen te vertellen. Ik geloof dan ook resoluut in de boodschap van de mensen achter een organisatie. Een zakelijke video met een human interest insteek creëert meer impact.” 

Bruno is ook presentator en moderator.

Alleen, die video mag geen losstaand gegeven zijn. “Bedrijven zouden werk moeten maken van een langetermijnstrategie en een brede campagne, want als je producten of diensten succesvol wil verkopen, moet je op geregelde tijdstippen durven naar buiten komen. Videomarketing is vandaag interessanter en populairder dan ooit.  En daarvoor hebben we nu ook een jaarpakket op de markt gebracht met 12 korte video’s aan uiterst scherpe prijzen. Zo creëren we meteen ook een onuitputtelijke beelddatabank die als bron voor nieuwe video’s kunnen dienen.”

Presentator en moderator

Naast al dat videowerk begeleidt Bruno ook organisaties bij het aankopen van media­ruimte voor radio en TV. En nu er stilaan terug grotere events mogen doorgaan kunnen bedrijven ook bij hem aankloppen voor presentatie- en moderatie-opdrachten. “Ook op dat vlak heb ik veel ervaring, gaande van de presentatie van een bedrijfsevent tot het aan elkaar praten van de kampioenenviering van AA Gent. En wie kan presenteren, kan modereren ook. Dat doe ik altijd met een sterke voorbereiding en voorafgaand journalistiek onderzoekswerk. Ik ben voor elk debat graag uw gastheer”, besluit Bruno Lambert. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details