Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Vastgoedkantoor Dewaele bundelt alle activiteiten onder één naam
CEO Sofie Spriet: “We gaan veel verder dan wat een klassieke makelaar doet.”

Vastgoedkantoor Dewaele bundelt alle activiteiten onder één naam

Een duurzame partner voor elke sleutelfase in het leven

Vastgoedgroep Dewaele bundelt voortaan de krachten. We spreken dus niet meer van Van der Build, Turner, De Syndic, De Patrimonie en Build & Boost. De afzonderlijke namen en logo’s verdwijnen, maar de expertise blijft. “Door alles onder één merknaam te bundelen, worden we een nog sterkere vastgoedfamilie. Tegelijk lanceren we dit najaar ook een gloednieuw online platform met heel wat nieuwe diensten”, stelt Sofie Spriet, CEO van Dewaele Vastgoed. 

Wat in 1984 begon als eenmansmakelaarskantoor is vandaag de grootste onafhankelijke makelaar van het land. Dewaele Vastgoed telt 48 vastgoedkantoren in Vlaanderen en Brussel met 280 vastgoedspecialisten en realiseert meer dan 5000 transacties per jaar, goed voor ruim 1 miljard euro aan vastgoedwaarde. Naast verkoop, verhuur en beheer van residentieel en commercieel vastgoed, heeft Dewaele al jarenlang een ruime expertise in onder meer investeringsvastgoed en syndicschap. 

Sofie Spriet: “De merknamen Turner, De Patrimonie, Build & Boost, Van der Build Build en De Syndic verdwijnen nu en maken plaats voor het vernieuwde Dewaele. Het is een logische stap in onze transitie voor de toekomst. De rol van de makelaar is volgens ons veel meer dan die van begeleider van vastgoedtransacties. Een Dewaele-makelaar is een levenspartner, die tijdens elk belangrijk ankerpunt in het leven onze klanten bijstaat met correct advies en de juiste diensten op maat. Als groep van specialisten hebben we alle expertise in huis om die duurzame relatie aan te gaan, vandaar ook dat we vanaf nu als één groep naar buiten treden.”

Vastgoedkantoor Dewaele bundelt voortaan zijn krachten en gaat verder onder één naam.

Bouwen op vertrouwen

In de snel veranderende wereld van vandaag is die vertrouwensrelatie van levensbelang om klanten te kunnen begeleiden bij het maken van strategische keuzes. “Daarom volgen we de evoluties op de vastgoedmarkt op de voet. Sinds het uitbreken van de corona­crisis is bijvoorbeeld de rente, inflatie en bouwkost gestegen. Dat heeft een enorme impact op de betaalbaarheid van vastgoed. Verder is ook het consumentengedrag veranderd. Zo merken we dat fysieke winkels eindelijk heropleven, hoewel e-commerce al jaren in de lift zit. Tot slot zorgt ‘the new way of working’ en het tekort aan arbeidskrachten ervoor dat kantoorruimtes fundamenteel herdacht moeten worden.”

Bovendien is goedgelegen bedrijfsruimte en vastgoed schaars geworden. “Ondernemers moeten er vaak snel bij zijn en dus is het belangrijk dat we als partner dicht bij hen staan, zodat we proactief op zoek kunnen gaan naar panden die stroken met hun visie. Maar ook inzake het optimaal gebruik van de bestaande kantoorruimtes en het onderhoud ervan, staan we klaar met advies, steevast ook met het oog op het maximaliseren van het rendement. We gaan dus veel verder dan wat een klassieke makelaar doet”, stelt Sofie Spriet.

Een nieuw digitaal platform

Om klanten in de toekomst nog beter te ondersteunen, lanceert Dewaele dit najaar ook een nieuw online platform waarop alles rond wonen, ondernemen en investeren terug te vinden is. Naast het volledige pandenaanbod vinden geïnteresseerden er tips en advies over belangrijke vastgoedmomenten in het leven, alsook verschillende woon- of onderneemoplossingen. Via een persoonlijke login krijgen ze ook levenslang een veilige toegang tot hun vastgoeddocumentatie. “Dit platform is dan wel een grote investering, maar die is noodzakelijk om onze groeiplannen te realiseren. We willen immers niet zozeer de grootste vastgoedmakelaar van Vlaanderen en Brussel zijn, maar wel degene zijn die de trend zet, zoals we de afgelopen 38 jaar ook steevast hebben gedaan”, besluit Sofie Spriet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details