Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Vakmanschap in HVAC en hernieuwbare energie
Les Promenades d’Uccles in Ukkel: een werf van 69 appartementen voor E. Rombaut nv.

Vakmanschap in HVAC en hernieuwbare energie

Vraag naar duurzame oplossingen is sterk gestegen

Woonprojecten tot in de puntjes afwerken met duurzame oplossingen voor HVAC en hernieuwbare energie. Dat is de missie van Premium Technics, een gezamenlijk project van Salvatore Minni en Nick De Meester. Met een team van bekwame en gemotiveerde medewerkers steken ze de handen uit de mouwen om woondromen te realiseren: van centrale verwarming tot ventilatie, van airco tot hernieuwbare energie … 

De markt van residentiële bouwprojecten boomt als nooit tevoren. Het orderboekje van Premium Technics is dan ook goed gevuld. Nick De Meester: “De vraag naar duurzame en innovatieve HVAC-toepassingen bij particulieren is groot. Wij kiezen bewust voor iets grotere residentiële projecten, waarbij we de brug slaan tussen projectontwikkelaars en hun eindklanten. Zowel op vlak van centrale verwarming, sanitair, ventilatie als airco op maat willen we de beste service aanbieden. En wat hernieuwbare energie betreft, willen we als installateur ons steentje bijdragen aan een maximaal comfort met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.”

Innovatieve oplossingen

Omwille van de stijgende energieprijzen en enkele stimulerende overheidsmaatregelen ziet Premium Technics de vraag naar hernieuwbare energie-installaties bij particulieren sterk toenemen. “Onze installateurs hebben de handen vol met nieuwe projecten”, bevestigt Nick. “Zonnecollectoren, zonneboilers of warmtepompen … de trend naar duurzaamheid is niet meer te stoppen. We ontzorgen onze klanten met advies en warmteberekeningen zodat ze slim kunnen kiezen uit het ruime gamma aan centrale verwarmingsoplossingen. En ook voor sanitair en ventilatie kunnen klanten op ons rekenen voor een feilloze berekening, installatie en nazorg.”

Premium Technics levert vakwerk op vlak van onder meer sanitaire installaties.

Persoonlijk contact met klanten

Een technisch correcte uitvoering, persoonlijke communicatie en meedenken met de klant. Dat zijn troeven waarmee Premium Technics het verschil maakt. “Eindklanten kunnen bij ons ook rekenen op een correcte projectbegeleiding, waarbij we kort op de bal spelen bij vragen of suggesties. Die klantgerichte aanpak is mogelijk omdat we de juiste mensen aan boord hebben. Bij het realiseren van het project appreciëren klanten dat ze kunnen rekenen op een team van technici die vlot bereikbaar zijn en vakwerk afleveren.”

Uitdagingen voor de toekomst

Het bedrijf telt 24 medewerkers, van administratie tot technische vaklui. Salvatore en Nick waken over de stipte uitvoering van de planning en een correcte naleving van alle afspraken: “Met een flink gevuld orderboekje is het momenteel alle hens aan dek om elke klant te helpen. De stijgende grondstofprijzen, tekorten aan materialen en soms langere leveringstermijnen zorgen voor extra druk. We zetten volop in op automatisering en digitalisering, om een correcte service en uitvoering te kunnen blijven garanderen in al onze projecten. Zo hebben onze installateurs op het terrein via een eigen tablet toegang tot onze IT-systemen, wat een enorme tijds- en efficiëntiewinst oplevert. Dankzij deze aanpak zien we een kwaliteitsverbetering qua uitvoering en een kleinere foutenmarge. Die digitalisering zetten we trouwens ook door bij het plaatsen van interne bestellingen van werkmateriaal, die door een recent aangeworven magazijnier worden opgevolgd.”

En welke uitdagingen ziet Nick voor de toekomst? “Na enkele jaren van sterke omzetgroei willen we de komende jaren ons omzetniveau consolideren, goede werknemers aan boord houden, focussen op efficiëntie- en kwaliteitsbehoud en uiteraard ook een duurzame relatie met klanten blijven opbouwen. Wat dit laatste punt betreft, zien we trouwens dat heel wat van onze eindklanten tevreden terugkeren voor nieuwe HVAC-projecten. Dat is voor mij het beste bewijs dat we met Premium Technics goed bezig zijn!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details