Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Uniek Ford-dealernetwerk gaat voluit voor elektrisch wagenaanbod
De Ford Mustang Mach-E is een comfortabele en veilige wagen met geavanceerde technologieën en een uitmuntende elektrische rijervaring.”

Uniek Ford-dealernetwerk gaat voluit voor elektrisch wagenaanbod

In 2022 besloten twee toonaangevende West-Vlaamse Ford-dealers: Unicars (voorheen garage F. Durie) en Devos & Dewanckel, de krachten te bundelen. Dat leverde een West-Vlaams dealernetwerk op dat zowel particuliere klanten als ondernemers bedient. In een snel evoluerende sector biedt Unicars enkele aantrekkelijke hybride en 100% elektrische Ford-modellen aan.

Met zes vestigingen in West-Vlaanderen – Diksmuide, Oostende, Brugge, Ieper, Roeselare en Kortrijk – staat Unicars dicht bij haar klanten. Niet enkel met een ruim assortiment van Ford-voertuigen en een persoonlijke aanpak, maar ook met aandacht voor nieuwe mobiliteitsoplossingen en een uitmuntende dienstverlening.

Met zes vestigingen in West-Vlaanderen staat Unicars dicht bij haar klanten.

Massale switch naar elektrisch rijden

De autosector is vandaag in volle beweging, met heel wat nieuwe uitdagingen voor autodealers. “Een razendsnel evoluerende mobiliteit heeft niet enkel een impact op het aanbod van voertuigen, met een steeds grotere vraag naar elektrische modellen, maar ook op onze manier van verkopen”, zegt Unicars-zaakvoerder Kris Durie. “Onze verkopers spelen een belangrijke rol in het promoten van de shift naar elektrisch rijden. Met ons uitgebreid aanbod van nieuwe en tweedehands EV’s en plug-in hybrides trekken we steeds meer particuliere en bedrijfsklanten over de streep richting duurzame mobiliteit.”

Toen de federale regering begin 2022 de nieuwe wet op de vergroening van onze mobiliteit goedkeurde, was meteen duidelijk dat deze maatregel een grote impact zou hebben op de vloot van Belgische bedrijven. “Als wagendealer zien we onze bedrijfsklanten massaal switchen van fossiele verbranding naar elektrisch rijden, met plug-in hybride als waardevol compromis”, bevestigt Kris. “Omdat de fiscale aftrekbaarheid sinds 1 juli 2023 een nieuwe fase is ingegaan, stelden we in het voorjaar van 2023 een rush naar hybrides vast. Intussen maken grote bedrijven meteen de stap naar full electric.”

Plug-in hybride versus full electric

Kris Durie licht het verschil tussen plug-in hybride en full electric nog even toe. “Net als een klassieke hybride heeft een plug-in hybride een verbrandingsmotor, elektrische motor en batterij. Het voordeel is dat je een grotere batterij hebt die je via een gewoon stopcontact kan opladen. Je kan dus meer kilometers elektrisch afleggen, terwijl de verbrandingsmotor het commando overneemt bij langere ritten.”

“Ga je voor full electric, dan krijg je een batterij met een grotere capaciteit en dus een groter rijbereik”, vult hij aan. Anno 2023 dalen de productiekosten, wordt de actieradius steeds groter en kunnen we binnen ons Ford-dealernetwerk steeds meer nieuwe modellen aanbieden.”

Klanten die vandaag bij Unicars aankloppen voor een hybride of elektrische personenwagen, hebben de keuze uit diverse modellen. “In ons assortiment van plug-in hybrides is de Ford Kuga erg populair. Bij dit model bieden we onze klanten de keuze uit verschillende motoren: een eenvoudig thuis op te laden plug-in hybride versie (tot 64 kilometer elektrisch bereik), een hybride versie met een zelfladende, grote hybride accu, en een ecoboost benzineversie.”

“Wie op zoek is naar full elektrisch rijden, raden we de Ford Mustang Mach-E aan. Met vier verschillende modellen, goed voor een actieradius van 440 tot 600 kilometer, bieden we een bestuurder een comfortabele en veilige wagen aan met geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie, diverse tools voor een uitmuntende elektrische rij­ervaring en innovatieve connectiviteitsfuncties.” Kris besluit: “Begin 2024 kijken we uit naar de splinternieuwe 100 procent elektrische Ford Explorer. We verwachten heel veel van deze full electric SUV, met een actieradius van circa 500 kilometer. Onze klanten kunnen vanaf vandaag alvast een virtuele proefrit in deze wagen maken. De nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer zal standaard een rijke uitrusting hebben, met een startprijs onder 37.000 euro (excl. btw). Hij kan vanaf nu gereserveerd en besteld worden.”

Kris Durie: “Begin 2024 kijken we uit naar de splinternieuwe 100% elektrische Ford Explorer.”

Aangepaste fiscaliteit ­bedrijfswagens

We frissen de nieuwe wettelijke spelregels voor bedrijfswagens even op. Vanaf 2026 zijn in ons land enkel 100% elektrische bedrijfswagens nog fiscaal aftrekbaar. Ook plug-in hybride wagens, aangeschaft vanaf dat jaar, verliezen dan hun voordeel. Wie als ondernemer tussen 1 juli 2023 tot en met 31 december 2025 bedrijfswagens met een verbrandingsmotor aankoopt, least of huurt, moet rekening houden met een uitdoofscenario: de maximale fiscale aftrek daalt elk jaar met 25 basispunten, van 75% in 2025 (aanslagjaar 2026) naar 0% in 2028.

Daarnaast zijn de benzine- of dieselkosten voor het gebruik van een sinds 1 januari 2023 aangekochte, geleasde of gehuurde plug-in hybride wagen voor maximaal 50% fiscaal  aftrekbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details