Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Transportbedrijf V1000 twee keer gelauwerd
V1000 behaalde de zilveren medaille voor Transporteur van het Jaar 2022 en werd gelauwerd door Shippeo voor de ‘highest tracking rate’ in Europa.

Transportbedrijf V1000 twee keer gelauwerd

Digitalisering en persoonlijk contact gaan hand in hand

De Roeselaarse transporteur AJ Veurink is klaar voor de toekomst. “Onze persoonlijke aanpak en flexibiliteit zijn al jaren onze grootste troeven. Met onze nieuwe digitale dienstverlening daarbovenop willen we uitgroeien tot de meest betrouwbare logistieke partner voor groupagezendingen in de Benelux en Frankrijk. Daarom wijzigen we onze naam in V1000”, zegt zaakvoerder Sandro Paravizzini.

Sinds jaar en dag staat AJ Veurink bekend voor het rechtstreeks leveren van afzender tot ontvanger met de grootste stiptheid, flexibiliteit en kwaliteit. “We willen onze dienstverlening blijven vernieuwen en verbeteren, voor én met onze klanten. Daar hoort een nieuwe naam bij: V1000”, vertelt Sandro Paravizzini, die sinds 1996 bij het bedrijf werkt en eind 2019 aan het roer kwam te staan als CEO. 

“De V staat voor verbondenheid, vooruitgang en vernieuwing. 1000 verwijst naar onze ziel en mijn Italiaanse roots: ‘mille grazie’. We willen hiermee duizendmaal dankjewel zeggen aan onze medewerkers voor hun inzet en betrokkenheid, en ook aan onze klanten en relaties voor hun vertrouwen. V1000 moet een synoniem worden voor topkwaliteit en vooruitstrevendheid”, klinkt het bij de ­ambitieuze zaakvoerder.

Transparant transportproces

Paravizzini kent de transportsector door en door en beseft wat de uitdagingen zijn voor de toekomst. “Enerzijds is digitaliseren een must om kwaliteitsvolle dienstverlening te blijven bieden. Dit betekent niet dat er geen persoonlijk contact meer is. Integendeel: chauffeurs, magazijniers en dispatchers blijven essentiële schakels in ons bedrijf. Elke klant heeft een vast aanspreekpunt, iemand die laat weten wanneer de zending geleverd zal worden en die ze kunnen contacteren bij problemen.” 

Met een aantal innovatieve digitale tools, zoals Shippeo, kunnen klanten hun zending online volgen. “Ze krijgen niet zomaar een melding dat er vandaag geleverd wordt. Een gps-gestuurd track-and-tracesysteem toont hen waar de vrachtwagen zich op dat moment bevindt, tot op enkele meters nauwkeurig. Zo kan V1000 de best mogelijke dienstverlening bieden.” Het bedrijf is goed op weg om die ambitie waar te maken: het behaalde de zilveren medaille voor Transporteur van het Jaar 2022 en werd onlangs gelauwerd door ­Shippeo voor de ‘highest tracking rate’ in Europa.

Passie en betrokkenheid

Andere topprioriteiten zijn duurzaamheid en high-level samenwerkingsverbanden. “We investeren in een groen, zuinig en veilig wagenpark. Ook de elektrische transitie staat op de agenda”, zegt Paravizzini. Hij beklemtoont dat duurzaamheid voor V1000 breder gaat dan het milieu. “Het betekent ook dat we duurzame vertrouwensrelaties opbouwen met klanten en leveranciers, en dat we zorgen dat onze teamleden een aangename werkplek hebben.” 

“Onze chauffeurs en dispatchers zijn de visitekaartjes van het bedrijf. Zij staan rechtstreeks in contact met de klant, dus het is cruciaal dat ze hun job met passie en betrokkenheid uitoefenen”, aldus Paravizzini, die net als zijn collega’s in de transportsector ervaart hoe moeilijk het is om gedreven chauffeurs te vinden. “Ik zie dit niet als een probleem, wel als een uitdaging. Wij leggen de lat bewust hoog, ook in een krappe arbeidsmarkt. Betrouwbare dienstverlening staat of valt nu eenmaal met goede medewerkers. Werknemersvoldoening is niet voor niets het grondbeginsel van onze organisatie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details