Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Toonaangevend in industriebouw

Toonaangevend in industriebouw

De bouwsector wordt vandaag geconfronteerd met heel wat uitdagingen. De huidige krapte op de arbeidsmarkt, stijgende grondstofprijzen, tekorten aan bouwmaterialen en de toenemende vraag naar duurzaam en circulair bouwen zorgen voor extra kopzorgen bij bouwbedrijven en hun klanten. Anticiperen, snel schakelen en innovatief denken kunnen de nodige oplossingen aanreiken. Het bouwbedrijf Altez Construction Group blijft niet bij de pakken zitten. Commercieel directeur Geert Perneel legt uit hoe het bedrijf inzet op innovatieve en duurzame oplossingen en partnerships.

Altez Group is een veelzijdige, geïntegreerde bouwgroep met specialisatie in diverse sectoren van de prefab bouwwereld (industrie, agrarisch, hippisch), projectontwikkeling en HVAC. Bij al deze activiteiten staan innovatie en diversificatie centraal. Geert Perneel: “Altez Group werd dertig jaar geleden opgericht. De voorbije decennia groeide ons bedrijf uit tot een groep met 320 werknemers. Vandaag zijn we een allround bouwbedrijf met kantoren in Tielt en Oudsbergen – van waaruit alle werfploegen aangestuurd worden – en eigen productieafdelingen in Oudsbergen en Bree voor de vervaardiging van staal- en betonconstructies en prefab betonpanelen. Op jaarbasis zijn we actief op circa 150 werven, met een mix van industriële (70%), agrarische (15%) en hippische bouwprojecten (15% van het omzetcijfer).”

Betrouwbaar, op maat en kort op de bal

Klanten die in zee gaan met Altez Group, kunnen rekenen op een klantgerichte en no-nonsenseaanpak. Bij de voorbereiding, uitvoering en opvolging van bouwprojecten biedt het bedrijf haar klanten een aanpak van a tot z aan. Geert Perneel: “Met de inzet van al onze medewerkers – van calculators tot operatoren – willen we onze klanten steeds meerwaarde aanbieden. Bij de start van een bouwdossier worden we hier als partner zo vroeg mogelijk bij betrokken, zodat we een team van professionals kunnen samenstellen (aannemer, architect, projectingenieur …) dat de klant maximaal kan ontzorgen. Dankzij onze jarenlange ervaring en ons uitgebreid netwerk communiceren we op een transparante manier met onze bouwpartners en klanten. We werken kostenbewust en met oog voor originaliteit en duurzaamheid. Het feit dat heel wat klanten tevreden terugkeren bij nieuwe projecten, is voor ons het beste bewijs dat kwaliteit en betrouwbaarheid altijd renderen.”

Specifieke uitdagingen

Zoals zovele andere concullega’s wordt ook Altez Group vandaag geconfronteerd met diverse uitdagingen. Geert Perneel: “De sterke stijging van grondstofprijzen, gecombineerd met een tekort aan bouwmaterialen, is voor ons een grote bottleneck. Een volledig industrieel gebouw is 10% duurder geworden in 2021. Vandaag worden weinig vaste aankoopcontracten voor materialen aangeboden, met een hoge prijsvolatiliteit tot gevolg. Hout, staal, energie … de voorbije maanden zagen we hier een ware prijsexplosie. Voor volgend jaar verwacht ik een lichte stabilisering. In elk geval prijzen we onszelf gelukkig dat onze werven het voorbije jaar nooit hebben stilgelegen.”

“Ook het vinden van nieuw personeel is vandaag een lastige opdracht. In het kader van ons intern groeiplan zijn we voortdurend op zoek naar onder meer werfarbeiders, operatoren, projectbegeleiders en calculators. Gelukkig is het verloop in ons bedrijf erg laag. We investeren dan ook volop in veilige werkomstandigheden en het mentale welzijn van onze medewerkers. Ook tijdens de coronapandemie staken we een tandje bij om alle arbeidshygiënische maatregelen zo goed mogelijk na te leven. En voor onze bedienden werkten we een aantrekkelijk telewerkbeleid uit. Daarnaast biedt een systeem van glijdende werkuren – iets wat vroeger ondenkbaar was in onze sector – ons personeel extra comfort.”

“Een andere uitdaging voor de toekomst is de trend naar duurzaam en circulair bouwen. Binnen onze groep onderzoeken we op dit vlak momenteel diverse pistes. In Nederland moeten wij de impact van een gebouw meten op de CO2-uitstoot. Diezelfde trend zien we versneld ook in België opduiken. Het is aan de sector om zich hierop aan te passen. Altez is klaar om deze uitdaging aan te gaan”, besluit Geert Perneel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details