Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Stella P. opent tweede vestiging in Herentals
Conny Vandendriessche (links) en investeerder Jos Deslee (rechts) maken deel uit van de raad van advies die de co-CEO’s van Stella P. bijstaat.

Stella P. opent tweede vestiging in Herentals

Stella P., de headhunter gespecialiseerd in het samenstellen van raden van advies en raden van bestuur met externe bestuurders, is uitgegroeid tot marktleider in België. Jaarlijks reikt het zo’n 120 adviseurs en bestuurders aan bij bedrijven die hun bestuur willen professionaliseren. Met een tweede vestiging voor de regio Antwerpen-Limburg zetten Tessa Dugardin en Julie Desmet de kroon op hun eerste jaar als co-CEO’s van Stella P.

Slimme bedrijven hebben externe bestuurders, dat had onderneemster Conny ­Vandendriessche al geleerd bij Accent Jobs, later House of HR. En dus richtte ze in 2014 de gespecialiseerde headhunter Stella P. op. Gestart onder de kerktoren in West-Vlaanderen, maar intussen ‘en cours de route’ sterk vertegenwoordigd in heel Vlaanderen. De omvang van de bedrijven varieert, van start-up tot beursgenoteerd, en ook de sectoren die Stella P. bedient zijn heel divers. 

Sterk jaar voor complementaire tandem

Begin 2023 was een mijlpaal voor het bedrijf, toen Tessa Dugardin en Julie Desmet de headhunter overnamen van Conny ­Vandendriessche. De nieuwe co-CEO’s hebben er een fantastisch eerste jaar op zitten, met een groei van 25%. “Stella P. is mensenwerk”, vertelt Tessa, “en mensen zijn op hun best als ze samenwerken. We zijn maar zo sterk als het team waarbinnen we werken. Alle eer dus ook voor onze eigen raad van advies met Conny Vandendriessche, investeerder Jos Deslee en onafhankelijk advieslid Vicky Kermans. Zij hebben ons de juiste richting en focus gegeven. You practise what you preach.”

Tessa en Julie vormen ook een complementaire tandem. “Julie is rustig, doordacht, ze is sterk financieel en analyseert voor ze handelt”, vertelt Tessa. “Tessa heeft een heel sterke strategische visie. Gezien ze vanaf de start bij Stella P. betrokken is, kent ze de noden van de markt dan ook door en door. Ze voelt aan waar we op moeten inspelen en brengt op inhoudelijk vlak heel wat meerwaarde, zowel voor ons als team als voor onze bedrijven en bestuurders”, aldus Julie.

Tessa Dugardin, Annick Maes en Julie Desmet willen bedrijven in de regio Antwerpen-Limburg helpen om hun bestuur te professionaliseren.

Tweede vestiging in Herentals

Intussen is een nieuwe stap vooruit gezet: een tweede Stella P.-vestiging in Herentals moet het makkelijker maken om bedrijven in de regio Antwerpen-Limburg te bedienen. Met de ervaren onderneemster Annick Maes kan de headhunter lokale expertise koppelen aan nationale kruisbestuiving.

“We willen niet groeien om te groeien, wel meer bedrijven in hun kracht versterken”, benadrukt Tessa Dugardin. “Als we bedrijven in de sterk groeiende regio Antwerpen en Limburg willen ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste externe bestuurders, dan is lokale expertise en bereikbaarheid een troef. Als ervaren onderneemster kent Annick de lokale bedrijven als geen ander en brengt ze maturiteit binnen in Stella P.”

Waarom je doet wat je doet

“Stella P. heeft als missie om bedrijven sterker te maken. Door het vormgeven van een sterke governance structuur, op maat van het bedrijf, in het juiste format en met het juiste talent aan boord, stellen we bedrijven in de mogelijkheid om grotere waarde te creëren. Waardecreatie voor zichzelf als ondernemer, het bedrijf en uiteindelijk onze volledige maatschappij”, vertelt co-CEO Julie Desmet. 

Daarnaast is mensen verbinden en leren van elkaar ook een belangrijke purpose. “We doen dat via events en opleidingen waarbij we mensen samenbrengen en zij elkaar inzichten en perspectieven aanreiken”, bevestigt Tessa Dugardin. “Dat maakt dat ze sterkere bestuurders worden met een breed en rijk netwerk. Niet alleen de bedrijven maar ook de adviseurs/bestuurders willen we naar een hoger niveau tillen.”

Het grote voordeel van externe bestuursleden is objectiviteit”, benadrukt Tessa. “Zij creëren waarde voor het bedrijf op een neutrale en onafhankelijke manier, ze zijn er vooral in functie van het bedrijf. Ze houden de bedrijven een spiegel voor en brengen de blinde vlekken in beeld. Een surplus bovenop hun expertise, kennis en kunde.” Julie vult aan: “En als het licht eventjes uitgaat, heb je nog altijd je raad van advies of bestuur om op terug te vallen.”

Millennial boards

Ook diversiteit binnen bestuursraden is belangrijk voor Stella P. “Dat gaat over verschillende visies, invalshoeken, achtergronden, etnische culturen, man/vrouw, jong en minder jong. Zo hebben we onlangs Millennial Boards opgestart, niet-uitvoerende raden van jongeren tussen 25 en 35 jaar die samenzitten met de top van een bedrijf. Op die manier laten we jongeren alvast proeven van het bestuurderschap en wat zij daarin kunnen betekenen”, besluiten Julie Desmet en Tessa Dugardin.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details