Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Port Stays Hotel is nieuw businesshotel in Gentse haven

Port Stays Hotel is nieuw businesshotel in Gentse haven

In de zomer van 2024 opent in de Gentse haven Port Stays Hotel. Dit kleinschalige zakenhotel biedt vijf comfortabele kamers en formules op maat van bedrijven in en rond de haven. Net door die gepersonaliseerde aanpak onderscheidt Port Stays Hotel zich in de markt. “Je boekt voor korte of lange verblijven, los van allerlei formules of verplichtingen”, zegt zaakvoerder Vincent Lybaert.

Port Stays Hotel opent deze zomer aan de Walgracht op de plek waar vroeger de woning stond van de grootouders van Vincent Lybaert. Met dit project is de jonge ondernemer niet aan zijn proefstuk toe. Op zijn negentiende startte hij met het aanleveren van maaltijden en broodjes aan bedrijven. Dat combineert hij vandaag met een netwerk van foodautomaten in de streek. Daarnaast biedt hij sinds 2017 ook een private-diningconcept aan onder de naam Vincent.Kitchen. Port Stays Hotel wordt een bijzonder zakenhotel. Vincent: “We starten dit concept met vijf kamers en bekijken dan de verdere uitbreidingsmogelijkheden. Door onze strategische ligging richten we ons hoofdzakelijk op de bedrijven in en rond de Gentse haven, en op arrangementen in combinatie met Vincent.Kitchen.”

Een gepersonaliseerde aanpak staat daarbij centraal. Boeken kan voor korte of lange verblijven en wordt losgekoppeld van allerlei formules en verplichtingen. “We bieden minimaal de kwaliteit van een viersterrenhotel en kiezen er bewust voor om een sterrenclassificatie aan de kant te schuiven. We werken met de klant een oplossing uit, in lijn met hun budget en specifieke noden. Zo willen we duurzame samenwerkingen uitbouwen met de bedrijven uit de haven. Eind augustus 2024 opent Port Stays Hotel de deuren en verwelkomen we de eerste gasten. Maar kamers kunnen nu al geboekt worden.”

Port Stays Hotel biedt als zakenhotel in de Gentse haven een mix van comfort, technologie, selfservice en maatwerk.

Vrijheid op maat

De vijf ruime kamers liggen op het gelijkvloers, met voldoende natuurlijk licht en een eigen terras. Ten opzichte van andere hotels in de buurt biedt Port Stays Hotel kamers van 20 m², of 4 m² oppervlakte extra, met een apart toilet. “We kiezen voor een moderne en huiselijke look-and-feel, met kwaliteitsmaterialen en een zacht kleurenpalet”, licht Vincent toe. “Op die manier creëren we een perfecte setting om na het werk te ontspannen. Dat wordt versterkt door een comfortabele lounge met werktafel, in plaats van een vast bureau. In de kamer staan twee volwaardige eenpersoonsboxsprings van Revor, die uit elkaar gezet kunnen worden indien nodig.” 

Het op maat-concept biedt een grote vrijheid voor zowel de bedrijven als de gasten. Vanop een afgesloten en beveiligde parking wandel je het hotel binnen. Gasten hebben digitaal toegang tot het gebouw, inclusief faciliteiten zoals koffie, thee en water. Via Vincent.Kitchen kunnen ze kwalitatieve verse maaltijden en dranken bestellen. “Het is een mix tussen maatwerk, efficiënte selfservice en een huiselijk kader. Er zal steeds iemand in de buurt zijn om de wensen van de klant in te willigen.”

De vijf kamers van twintig vierkante meter groot hebben een zacht kleurenpalet, dat rust en comfort garandeert.

Duurzaam van kamer tot ontbijt

Port Stays Hotel is een gloednieuw en dus duurzaam gebouw, ook qua bouwtechnieken. Zonnepanelen, laadpalen, ventilatie, warmtepompen en domotica maken het hotel en de kamers comfortabel en energiezuinig. “De vloerwarming en koeling met airconditioning kan voor elke kamer apart geregeld worden via een thermostaat in het domotica­systeem”, zegt Vincent. 

“We zijn bovendien bewust bezig met het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het verminderen van afval. Onze producten nemen we zoveel mogelijk af van lokale producenten en initiatieven. Van een uitgebreid ontbijt ter plaatse tot een koffie en croissant on the go: als gast stel je je eigen ontbijtformule samen. We stellen bewust geen groot ontbijtbuffet voor, maar kiezen voor een reservatiesysteem, wat opnieuw aanleunt bij onze duurzaamheidsvisie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details