Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Ontdek twee bouwprojecten via virtual reality tijdens de Bedrijvencontactdagen
Jennis Desmet: “De Bedrijvencontactdagen vormen voor bezoekers de uitgelezen kans om Hexagon grondiger te leren kennen.”

Ontdek twee bouwprojecten via virtual reality tijdens de Bedrijvencontactdagen

De Roeselaarse projectontwikkelaar Hexagon, gespecialiseerd in duurzaam bedrijfsvastgoed, pakt op de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk Xpo uit met een stunt. Bezoekers zullen twee van zijn nieuwste projecten kunnen ontdekken via een virtual reality-bril. Hexagon vormt voormalige industriële panden of vervuilde gronden om tot duurzame, inspirerende ruimtes om te ondernemen. “De interesse in kmo-units blijft erg groot”, weet Hexagon-directeur Jelle Vandendriessche. 

Sinds 2017 focust Hexagon uit Roeselare op de reconversie van oude terreinen, ook wel brownfields genoemd. “We geloven dat dit de toekomst is, omdat we dan geen nieuwe ruimte voor bedrijven hoeven aan te snijden. Bovendien bouwen we zo duurzaam mogelijk en is het onze missie om elke locatie extra karakter te geven en zo een positieve bijdrage aan de buurt te leveren. We besteden aandacht aan de open ruimte, groenaanleg en biodiversiteit”, geeft Jelle ­Vandendriessche aan.

Hexagon realiseert jaarlijks tientallen nieuwe units voor bedrijven. Het gaat hoofdzakelijk om bedrijfsverzamelgebouwen, maar op een paar locaties wordt zo’n project ook gecombineerd met kantoren en residentiële entiteiten. Hoewel de vastgoedmarkt wat vertraagt, verwacht de Roeselaarse projectontwikkelaar zijn groei onverminderd te kunnen voortzetten. Vandendriessche: “Kmo-units liggen nog altijd goed in de markt. Ze zijn interessant voor zelfstandigen en bedrijven die nood hebben aan wat opslagruimte of een atelier, maar evenzeer voor investeerders die een goed huurrendement zoeken.”

Het toekomstige bedrijvenpark Bazuin in Roeselare krijgt ruime groenzones en verbindingen met de buurt.

Twee projecten in de kijker 

De Bedrijvencontactdagen is een toonaangevend evenement in de regio waar professionals uit de streek samenkomen om nieuwe ontwikkelingen en technologieën te ontdekken en met elkaar te netwerken. “Voor ons is het een unieke kans om Hexagons verhaal verder te verspreiden”, zegt Jennis Desmet van Hexagon. 

“Tijdens de Bedrijvencontactdagen zal de ondernemersvibe net zo krachtig zijn als op onze bedrijvenparken. Op stand 4420 krijgen bezoekers de uitgelezen kans om Hexagon grondiger te leren kennen. Verder kunnen ze inzicht krijgen in het aanbod van kmo-units op de verschillende bedrijvenparken. Voor wie overweegt een projectgrond of site te verkopen, kunnen alle aspecten van dit proces in detail besproken worden.”

Twee projecten staan specifiek in de kijker: het aanbod van kmo-units op de bedrijvenparken Stuyf in Izegem en Bazuin in ­Roeselare. “Deze locaties bieden nog enkele aantrekkelijke units te koop aan. Bezoekers zullen zich op onze stand met een VR-bril in onze projecten Stuyf en Bazuin kunnen begeven”, meldt Jennis. 

In het voorjaar van 2024 realiseert Hexagon in Izegem het inbreidingsproject Stuyf met 32 kmo-units.

Nieuwe kmo-units beschikbaar in 2024

Het bedrijvenpark Stuyf, in de Stuivenbergstraat in Izegem, is een inbreidingsproject, op terreinen tussen de vestigingen van Winsol en Boucherie: “Hier gaan we tegen het voorjaar van 2024 een project realiseren met 32 kmo-units, verspreid over 4 aparte bedrijfsverzamelgebouwen. Dit is een ideale locatie voor ondernemers: goed gelegen, op 5 minuten rijden van de E403 Brugge-­Kortrijk, en op wandelafstand van het centrum”, vertelt Jelle Vandendriessche. “De units zijn tussen 120 en 270 vierkante meter groot en er zijn 88 parkeer-­
plaatsen beschikbaar.”

Langs de Brugsesteenweg in Roeselare zijn de werkzaamheden voor het nieuwe bedrijvenpark Bazuin al gestart. De vroegere sites van de metaalconstructeurs Verbrugge en Deprez krijgen een nieuwe toekomst. “In een eerste fase bouwen we hier 35 kmo-units van 80 tot 2500 vierkante meter, al dan niet met een kantoor erbovenop. In totaal zal het project 80 bedrijven en een autonoom kantoorgebouw huisvesten. Het groene karakter van deze plek wordt bestendigd door ruime groenzones en we voorzien ook een aantal doorsteken voor zachte weggebruikers uit de omliggende wijken”, besluit Jelle Vandendriessche.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details