Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Ondernemers getuigen hoe coachingstrajecten voor hen het verschil maken
Kristof Cuppens, Managing Partner bij Straight-Line Leadership, maakt iedere dag mee het verschil voor ondernemers.

Ondernemers getuigen hoe coachingstrajecten voor hen het verschil maken

“Met meer inzicht in jezelf maak je betere keuzes”  

In een tijd waarin voor zowat alles coachings- en opleidingstrajecten lijken te bestaan, slaagt Straight-Line Leadership erin om boven de waterlijn uit te stijgen. Via een combinatie van collectieve en individuele begeleiding zorgt het ervoor dat leidinggevenden zichzelf als mens beter begrijpen, waardoor ze als ondernemer betere beslissingen kunnen nemen. “Ik ben me vandaag veel bewuster van wat ik goed kan, waardoor ik mijn sterktes ook beter kan benutten.”

Ambitieuze ondernemers onderdompelen in een coachingstraject rond leiderschap en hen ondersteunen om tot de kern te komen van wat in de weg staat om hun toekomstvisie te realiseren. Dat is het streefdoel van Straight-Line Leadership. De focus ligt hierbij steeds op de mens achter de ondernemer. “Door die een beter inzicht te geven in zichzelf en in hun rol als leider kunnen ze hun streefdoelen waarmaken en kunnen hun ondernemingen verder groeien”, verduidelijkt Kristof Cuppens, Managing Partner bij Straight-Line Leadership.

Chris Slabbinck bracht zijn transportbedrijf naar nieuwe hoogtes, dankzij de focus van de coaching.

Persoonlijke ontwikkeling

“In het begin van het traject word je ingedeeld in een groep, met wie er maandelijks op locatie een fysieke bijeenkomst is. Daarnaast is er ook wekelijks een zeer praktijk­gericht coachingsmoment. Die combinatie leidt tot zeer concrete resultaten”, getuigt Chris ­Slabbinck, die aan het hoofd staat van een bloeiend transportbedrijf en het Straight-Line traject volgt. “Het feitelijke en zeer concrete karakter van de sessies sprak me meteen aan en bewijst dagelijks zijn meerwaarde”, pikt Johan Krijgsman, CEO van makelaarsfirma ERA, in.

Essentieel voor de begeleidingstrajecten van Straight-Line, is het feit dat ze niet vertrekken vanuit businesscases, maar wel vanuit de persoonlijkheid van de deelnemers. “Het gaat om je persoonlijke ontwikkeling als leider. Door die te gaan ontwikkelen, kan je als bedrijfsleider betere keuzes maken”, legt Krijgsman uit. “Het zorgt dus voor een groter bewustzijn van jezelf als persoon. Zo ben ik me vandaag veel bewuster van waar mijn kracht ligt, waardoor ik deze ook beter kan benutten.” 

“De coaching vertrekt van een blanco blad. Er wordt dus geen tijd verloren door het verleden te gaan analyseren en op zoek te gaan naar eventuele trauma’s. Het vertrekpunt is kracht, wat als ondernemer zeer relevant is”, gaat Slabbinck verder. “Dat betekent wel dat het een verregaand engagement vraagt. Je moet bereid zijn om een eerlijke en accurate analyse van jezelf te maken en tolerant te zijn voor feedback.”

Johan Krijgsman geeft vorm aan het succesverhaal van ERA, mede dankzij het coachingstraject.

Concrete handvaten

Hoewel dit voor buitenstaanders eerder abstract klinkt, benadrukken beide deelnemers dat de begeleiding voor hen heel concrete resultaten oplevert. “Straight-Line Leadership heeft me bijvoorbeeld doen inzien dat je als ondernemer geen mensen moet willen managen, maar wel afspraken en communicatiemethodes. Je moet mensen dus niet zeggen wat ze wanneer moeten doen, maar wel wat het uiteindelijke doel is. Door dit principe consequent door te trekken, weet ik vandaag heel goed waar we met de organisatie naartoe willen”, aldus Chris Slabbinck.

Beide leidinggevenden plannen dan ook een blijvende samenwerking met Straight-Line Leadership. “Mijn wereld is vergroot en het standaardniveau van mijn contacten is omhooggegaan. Ook mijn relaties op privévlak zijn erop vooruitgegaan. Dat was nooit gelukt zonder de verkregen kennis. Voor mij is Straight-Line Leadership dan ook iedere euro waard”, besluit Johan Krijgsman. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details