Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Maak kennis met een West-Vlaamse industrieel toeleverancier van het fijnere plaatwerk
De vakbekwame medewerkers van Lesage beheersen het metier van het lassen als geen ander: robot-, halfautomatisch, TIG-, MIG-, punt-, stomp- en stiftlassen.

Maak kennis met een West-Vlaamse industrieel toeleverancier van het fijnere plaatwerk

Wie zijn klanten steeds weer de hoogste kwaliteit wil garanderen en als bedrijf concurrentieel wil blijven, moet continu investeren in zijn machinepark en personeel. Dat hebben ze bij het West-Vlaamse familiebedrijf Lesage Metaalconstructie goed begrepen. Achter de baseline ‘Masters in Metalworks’ schuilt een industrieel toeleverancier voor het fijnere plaatwerk die quasi alles in eigen huis uitvoert, focust op een langetermijnrelatie met zijn klanten uit diverse sectoren en geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Kwaliteit loopt als een rode draad doorheen de volledige werking van dit bedrijf: lasersnijden, ponsen en plooien, lassen en poederlakken. Daarvoor kan men rekenen op een team van gekwalificeerde medewerkers en een modern machinepark.

De platen worden bewerkt op volautomatische lasersnijmachines, computergestuurde ponsmachines en CNC-plooibanken.

Plaatbewerking voor dunne metaalplaten, dat is waar ze bij Lesage al meerdere decennia goed in zijn. Alles begon eigenlijk in de jaren ’30 van de vorige eeuw, toen Nestor Lesage in Otegem zijn smidse begon. Zijn eenmanszaak werd door zoon Daniël uitgebouwd tot een bedrijf dat metaalstukken voor onder meer trappen en balustrades maakte. Na zijn plotse dood namen de zonen Bart en Piet de leiding in handen. Vandaag zet de vierde generatie – Kim Lesage, zijn zus Lies en haar man Mike Bartholomeus – het succesverhaal verder. 

“Aangezien de term ‘Metaalconstructie’ eigenlijk de lading niet meer volledig dekt, gebruiken we liever onze nieuwe baseline ‘Masters in Metalworks’. We zijn immers geëvolueerd naar een industrieel toeleverancier van het fijnere, veelzijdige plaatwerk. Onze eindproducten zijn vaak erg creatief én zichtbaar en vragen dus een hoge graad van afwerking: onderdelen voor bouwgerelateerde producten of voor de verlichtingswereld, indoor en outdoor furniture, behuizingskasten …, om er maar een paar te noemen. We willen met onze klanten een samenwerking op lange termijn realiseren door hen een totaalpakket aan te bieden en steeds weer de hoogste kwaliteit in product en service te garanderen”, stelt Mike Bartholomeus. “Daarvoor kunnen we rekenen op een team van meer dan 50 gekwalificeerde medewerkers en een modern machinepark. We hebben de laatste jaren fors geïnvesteerd in onder meer lasersnijmachines, een automatisch platenmagazijn, een plooirobot, pons- en rolmachines en semi-automatische lasapparatuur. Zo kunnen we onze marktpositie verder versterken. Maar we creëren ook een betere en gezondere werkomgeving voor onze medewerkers en dat is voor ons op z’n minst even belangrijk.”

Ook het lakken wordt in-house gedaan. Daarvoor beschikt de firma over een industriële poederlakkerij van 3000 m².

Eén aanspreekpartner voor de volledige plaatbewerking

Bij Lesage gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg. Elk project start met een uniek idee van een klant. Dat kan een eenvoudig model zijn, maar ook een complexe constructie. De productontwerpers van de firma uit Otegem vertalen dit idee naar een realiseerbare oplossing, onder meer met behulp van geavanceerde 3D-tekenpaketten. “Zodra de klant het ontwerp goedkeurt, start de productie. Daarbij kunnen we bijna alle bewerkingen in eigen huis uitvoeren. Zo worden platen van staal, aluminium en roestvrij staal, maar ook van cortenstaal, zink, rood koper of messing in verschillende afmetingen bewerkt op onze volautomatische lasersnijmachines, computergestuurde ponsmachines en CNC-plooibanken”, licht Bartholomeus toe. “Verder beheersen we ook het metier van het lassen als geen ander. Robot-, halfautomatisch, TIG-, MIG-, punt-, stomp- en stiftlassen: onze vakbekwame medewerkers hebben alles onder de knie. Onze lasrobot beschikt over vier werkstations en heeft een bereik van 12 meter. Ook het lakken wordt in-house gedaan. Daarvoor beschikken we over een industriële poederlakkerij van 3000 m², waar stukken tot 12 meter gelakt kunnen worden. Voor andere oppervlaktebehandelingen kunnen we steeds een beroep doen op één van onze vaste partnerbedrijven. Ook dit is een service die we onze klanten aanbieden. Zo moeten ze slechts één leverancier voor hun project aanspreken, wat de efficiëntie, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit ten goede komt. Bent u benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen? Contacteer ons dan vrijblijvend op 056/77.70.80 of via [email protected].”

Bij Lesage hebben ze de laatste jaren fors geïnvesteerd in onder meer een automatisch platenmagazijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details