Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Lineage Logistics blaast voormalig Eurofrost in Kortrijk nieuw leven in
Er werd zwaar geïnvesteerd in het vernieuwen van de gebouwen van de Kortrijkse vestiging.

Lineage Logistics blaast voormalig Eurofrost in Kortrijk nieuw leven in

“Complete vernieuwing van de overgenomen vries- en koelopslag”

De nieuwe Kortrijkse vestiging van Lineage Logistics is volop operationeel na een grondige modernisering van de overgenomen infrastructuur. “We verwierven deze site van het voormalige Eurofrost en investeerden enorm in de koelinstallatie en toestellen. Dit distributiecentrum voor diepvriesproducten staat helemaal klaar voor nieuwe klanten”, zegt site manager Angelique Rotsaert. 

De groep Lineage Logistics werd in 2008 opgericht in het Amerikaanse Seattle en brak op korte tijd wereldwijd door. “Het hoofddoel is het aanbieden van logistieke infrastructuur en diensten, met daarnaast een aantal productievestigingen. Intussen telt de groep meer dan 23.000 medewerkers op 400 locaties in 20 landen. Vijf jaar geleden kwam Lineage naar Europa met onder meer een belangrijke faciliteit voor de Beneluxmarkt in Bergen-op-Zoom, net over de grens met Nederland. Vandaag zijn er meer dan 70 vestigingen met meer dan 1,4 miljoen palletplaatsen in 11 Europese landen. In België zijn er geautomatiseerde diepvriespakhuizen in Ieper – met bijna 80.000 palletplaatsen – en Rijkevorsel (provincie Antwerpen)”, vertelt site manager Angelique Rotsaert.

De vernieuwde site biedt flexibiliteit voor de vragen van klanten.

Exclusieve compartimenten

In Kortrijk nam Lineage vorig jaar het voormalige Eurofrost langs de Izegemsestraat over. “Na zes maanden vernieuwingswerken aan de koelinstallatie, veiligheid en gebouwen, konden we op 1 oktober 2021 de deuren openen. Op de vernieuwde site bieden we zowel gekoelde als vriesopslag aan. Het voordeel van de fonkelnieuwe inrichting is dat we flexibel aan de vragen van klanten tegemoet kunnen komen. Bijvoorbeeld dankzij de compartimentering kunnen we een diepvriescel exclusief aan één welbepaalde klant toewijzen.”

“Lineage beschikt in Kortrijk over een ervaren team dat werkt in verschillende shiften, zodat onze diensten vlot kunnen blijven verlopen. Onze grootste troef is flexibiliteit. Wij werken samen met lokale transporteurs en ook binnen de groep Lineage bestaan er transportmogelijkheden. Alles is bespreekbaar. Van zodra een dienst in ons businessplan past, schrikt het ons niet af om te investeren”, aldus Rotsaert.

Ruimte voor groei

Tot de aangeboden diensten horen bulkopslag, crossdocking, picking, stickering, het vullen en ledigen van containers, enzovoort. “We investeerden enorm in rekken en toestellen waardoor we nu beschikken over alle nodige uitrusting voor een brede logistieke dienstverlening. Op dit moment bestaat ons klantenbestand voornamelijk uit exporteurs van diepvriesgroenten en aardappelproducten. In het gekoelde segment werken we voor import. Het is leuk om te zien dat we gestaag groeien, maar er is nog ruimte voor nieuwe klanten. Het is trouwens de bedoeling om op termijn nog uit te breiden: aanpalend ligt nog een halve hectare om te bebouwen.”

Site manager Angelique Rotsaert van Lineage Kortrijk: “We groeien gestaag.”

Distributiecentrum

Angelique Rotsaert (34) werd één jaar geleden door Lineage aangetrokken om de overgenomen site in Kortrijk weer tot leven te brengen. “Ik werkte elf jaar bij een aardappelverwerkend bedrijf in Heuvelland. Daar maakte ik de steile groei van een klein bedrijf naar een internationale marktleider mee. Zelf kon ik er van arbeider tot afdelingshoofd opklimmen, waardoor ik bij Lineage Ieper in de kijker kwam. Eenzelfde verhaal van groeien en doorzetten kunnen we met ­Lineage in ­Kortrijk schrijven. Dit distributiecentrum is ideaal gelegen op het kruispunt van internationale autowegen en tussen talrijke diepvriesproducenten, zowel lokale bedrijven als uit het nabije Frankrijk.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details