Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Lichtrijke kmo-units in Bornem
De 1700 vierkante meter bebouwing van het nieuwe kmo-park in Bornem is opgesplitst in twaalf units.

Lichtrijke kmo-units in Bornem

Een coördinatie van a tot z en een proactieve aanpak. Dat kenmerkt een bouwproject van Vulsteke Bedrijfsgebouwen. In Bornem trokken ze een kmo-park op. Samen met de opdrachtgever legde het bedrijf de lat hoger dan de standaard voor kmo-units. Dat betekent onder meer hogere poorten en een volledig brandtechnische oplevering.

Lichtrijk, ruimtelijk en goed bereikbaar. Het zijn enkele troeven die van de nieuwe kmo-units een mooie uitvalsbasis maken voor tal van ondernemers. Zijn aantrekkingskracht dankt het kmo-park onder meer aan de hoogwaardige uitvoering door het team van Vulsteke Bedrijfsgebouwen. Met een totaalaanpak en hoge kwaliteitsnormen gaven zij de staal-betonbouw zijn cachet. “Vanaf de start hadden we veel vertrouwen”, vertelt de opdrachtgever. “Niet alleen inzake prijs-kwaliteit was Vulsteke de beste keuze. Ze wisten waar ze het over hadden en dachten constructief mee. Enkele pittige discussies resulteerden in heldere afspraken, waar iedereen volledig achter stond. Eens die gemaakt waren, liep alles verder van een leien dakje.”

In plaats van poorten van 4,10 meter hoog, zoals in de meeste kmo-units, werden poorten met een hoogte van 4,50 meter geplaatst.

Twaalf units vol mogelijkheden

De 1700 vierkante meter bebouwing is opgesplitst in twaalf units. Aan de voorzijde zijn twee grote units van 180 vierkante meter afgewerkt met veel glas. Die functioneren als b2b-showroom. Achteraan zijn tien units van 134 vierkante meter ingericht als atelier en opslag voor bijvoorbeeld schrijnwerkers. In plaats van poorten van 4,10 meter hoog, zoals in de meeste kmo-units geldt, werden poorten van 4,50 meter ingewerkt. De units zelf zijn ook een meter hoger dan gemiddeld. Daarmee krijgen de kopers de optie om een volwaardig tussenverdiep in te richten. De deuren en zijkanten in glas laten tegelijk veel licht binnen, voor een aangename werkomgeving.

De staalconstructie werd aangekleed met donkere betonsilex, voor een mooie uitstraling en een duurzaam resultaat. Eventuele beschadigingen zijn namelijk eenvoudig te repareren. De opsplitsing in meerdere units gebeurde dan weer met cellenbeton. Of hoe staal en beton zich ook in dit project bewijzen als complementair bouwduo, geheel volgens de filosofie van Vulsteke.

Inclusief brand- en detectiesysteem

De technische expertise van Vulsteke Bedrijfsgebouwen voegde nog een troef toe aan dit kmo-park. De bouwpartners kozen samen voor een volledig brandtechnisch gecertificeerde oplevering. Waar de meeste kmo-units nog door de koper brandtechnisch moeten uitgerust worden, zijn hier dus de brand- en detectiesystemen, de haspels en zo meer voorzien. Het enige wat ze zelf nog moeten aanvullen, zijn de pictogrammen.

“Die brandtechnische oplevering was enkel mogelijk door de totaalaanpak en het ingenieursteam van Vulsteke”, benadrukt de bouwheer van het kmo-park. “We konden rekenen op een nauwgezet, proactief team. Dat bleek het recept voor een vlekkeloos bouwtraject. En al is het project ondertussen opgeleverd, Vulsteke blijft vlot bereikbaar. Hebben we een vraag of duikt er een heikel puntje op? Dan bellen we en rekenen we nog steeds op een snelle, correcte opvolging. We kijken heel tevreden en positief terug op deze samenwerking.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details