Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Kortrijkse leasemaatschappij investeert volop
Van links naar rechts: Guy Hanosette, Noel Vandecasteele, Christophe Vandecasteele

Kortrijkse leasemaatschappij investeert volop

“We willen als marktleider het verschil blijven maken”

Meer en meer bedrijven kiezen voor leasingformules als ze bedrijfswagens aanbieden aan hun personeel. Het is een trend die nog versnelt. De voordelen zijn groot, de mogelijkheden om auto’s te leasen zijn overal aanwezig. Marktleider Vancia Lease, die gelinkt is met de autogroep Vandecasteele, wil in de sector het verschil blijven maken via nieuwe concepten en technologische innovaties.

Guy Hannosette is als commercieel directeur sinds jaar en dag het gezicht bij Vancia Car Lease. In honderden bedrijven is hij dé vertrouwensman en kind aan huis. Zijn enthousiasme is zijn visitekaartje en tegenwoordig loopt hij op een wolkje. De reden? Het in de stijgers staande nieuwe concept Vancia Car Lease 3.0.

“In een sterk veranderende en competitieve leasingwereld moet ook Vancia Car Lease zichzelf aanpassen”, steekt Guy Hannosette van wal. “Meer dan ooit willen we het verschil maken en voor de dag komen met iets wat uniek is in de markt.”

Met meer dan 10.000 wagens voor een 1200-tal bedrijfsklanten, en een aanwezigheid in België en op de Franse markt met het merk Vancia France, heeft Vancia Lease een sterke positie verworven. Het heeft één grote ambitie: klanten optimaal begeleiden. In de praktijk betekent dat vandaag vooral een uitbreiding in de breedte van het aanbod. “Onze sterk persoonlijke aanpak en expertise zorgt ervoor dat het leasingaanbod sterk uitgebreid werd, van de perfecte hybride of elektrische wagen, tot fietsleasing en het ontzorgen van alles wat laadmogelijkheden betreft”, zegt Guy Hannosette. 

“Klanten die een elektrische wagen leasen, kunnen rekenen op Vancia Car Lease om ervoor te zorgen dat hun medewerkers de wagen effectief kunnen opladen: op het bedrijf of thuis, via wallboxen of laadpalen. We helpen zelf de split-billing te regelen waarbij het elektriciteitsverbruik opgesplitst wordt tussen privégebruik en het opladen van de wagen.”

Nood aan investeringen

Koken kost geld, dat is bekend. En wie bij wil blijven, moet investeren. Vancia Car Lease handelt er ook anno 2023 consequent naar. “De toenemende activiteiten vergen de nodige investeringen, zowel in infrastructuur, in mensen, als in digitale toepassingen”, dixit Guy Hannosette. 

“Na fysiek verdubbeld te zijn inzake kantoorruimte om onze 40 voltijdse medewerkers de nodige ruimte te geven om te werken, zijn we ook bezig met een make-over van het Car Center in Aalbeke. Dat is de draaischijf van de meer dan 1000 aanloop- en kortetermijnwagens die we inzetten voor onze klanten. Ook IT-matig zal er heel wat gebeuren: van een sterke automatisering van de processen, de communicatie naar de klant toe, tot een klantenportaal en zelfs een eigen app: het zal ervoor zorgen dat de medewerkers nog meer tijd hebben om zich te focussen op het optimaal begeleiden van de klanten.”

Aflossing van de wacht

Vancia Car Lease is een echt familiebedrijf. Aandacht voor continuïteit, over de generaties heen, is een belangrijk aandachtspunt. De komst van Christophe Vandecasteele, die naast zijn vader Noël Vandecasteele en commercieel directeur Guy Hannosette, mee Vancia Car Lease zal aansturen, moet deze (r)evolutie nog versnellen.

Vancia Car Lease zal al deze veranderingen in 2024 ook heel duidelijk maken door een nieuw logo, nieuwe huisstijl en website. “We zijn een bedrijf in volle evolutie dus”, besluit Guy Hannosette.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details