Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Geïntegreerde ERP-oplossing leidt tot meer efficiëntie bij Allinox
Allinox is een producent van hoogwaardig kookgerei en investeerde het voorbije jaar in een nieuwe ERP-cloudoplossing met een multi-bankintegratie.

Geïntegreerde ERP-oplossing leidt tot meer efficiëntie bij Allinox

“Deze investering legt het fundament voor onze internationale ambities”

De motor van onze economie sputtert en vertraagt investeringen. Nochtans biedt elke crisis een opportuniteit om als bedrijf verder te innoveren en een versnelling hoger te schakelen. Allinox, een West-Vlaamse producent van kookgerei, heeft dat goed begrepen. Het investeerde dit jaar in een nieuwe, geïntegreerde ERP-cloudoplossing met een multi-bankintegratie. Daarvoor deed het een beroep op de expertise van TheValueChain en Isabel Group. 

Allinox zal bij de meeste mensen niet meteen een belletje doen rinkelen. Nochtans kent het bedrijf een rijke geschiedenis. De wortels gaan terug tot 1949, toen Albert Vandaele Alva oprichtte. 40 jaar lang produceert dit bedrijf uitsluitend aluminium kookgerei, tot het in de jaren 1990 een staalfabriek overnam. Dat stelde Allinox in staat zijn productaanbod verder te diversifiëren. Sindsdien produceert, stockeert en exporteert het kwalitatief kookgerei over de hele wereld. 

Johan Van Bever, Isabel Group: “Door Isabel Connect te integreren, krijgen gebruikers vanuit hun vertrouwde omgeving toegang tot tientallen banken.”

Sven Delporte, hoofdboekhouder bij Allinox: “Het grote publiek kent ons wellicht van onze merken Beka en Brabantia. En die merken doen het wereldwijd erg goed. De coronapandemie heeft de verkoop een boost gegeven, want toen sloeg iedereen aan het koken. En hoewel de situatie vandaag compleet anders is en de consument eerder terughoudend is, blijven we wel zeer ambitieus. Zo willen we de komende jaren internationaal meer voet aan de grond krijgen. We zien bijvoorbeeld nog groeimarge in de Verenigde Staten.”

Schaalbaar, flexibel en futureproof

Om de Amerikaanse markt te kunnen betreden, is het belangrijk dat de hele productiecyclus op punt staat. Allinox optimaliseerde daarom zijn bedrijfsprocessen en investeerde onder meer in een nieuw ERP-pakket van SAP. “Een efficiënt voorraadbeheer staat of valt met een goede ERP-oplossing en het vorige pakket was niet meer up-to-date. Een omschakeling doe je echter niet van vandaag op morgen. We hadden een duurzame partner nodig die het totale plaatje wou bekijken en ook rekening hield met onze groeiplannen. Een oplossing die dus flexibel, schaalbaar en futureproof is”, aldus Sven Delporte.

David Jacobs: “TheValueChain begeleidt al jaren bedrijven die willen innoveren, door technologie op een efficiënte manier in te zetten.”

Allinox kwam uiteindelijk bij SAP-dienstenleverancier TheValueChain terecht. “Al jaren begeleiden wij bedrijven die willen innoveren door op een doordachte manier technologie in te zetten. Specifiek kijken we naar welke technologie er op de markt bestaat en hoe we die efficiënt kunnen inzetten”, stelt David Jacobs, partner Innovation & Competence Management bij TheValueChain. “Bij Allinox kwam bijvoorbeeld nadrukkelijk de vraag of het mogelijk was om bankafschriften automatisch te importeren, zonder de vertrouwde ERP-cloudomgeving te moeten verlaten.”

Meer efficiëntie en tijdswinst 

Dat principe heet ‘embedded banking’ of geïntegreerd bankieren. En via de API van Isabel Connect en TheValueChain, GO.BEYOND accelerator, wordt dat mogelijk gemaakt. “Door Isabel Connect in je ERP-pakket te integreren, krijgen de gebruikers directe toegang tot tientallen banken vanuit hun vertrouwde bedrijfsapplicatie. Zo kunnen zij rechtstreeks via hun ERP-systeem of boekhoudapplicatie rekeninginformatie en rekeningafschriften binnenhalen en betaalopdrachten uitsturen. De naadloze integratie met Isabel 6 laat toe om je rekeningafschriften in CODA of CAMT te importeren zodat ze meteen kunnen worden verwerkt en afgepunt”, stelt Johan Van Bever, partner account manager bij Isabel Group. 

Sven Delporte, Allinox: “De komende jaren willen we internationaal verder groeien en nieuwe markten betreden.”

Op die manier is Allinox erin geslaagd het aantal manuele acties en daarmee ook het risico op menselijke fouten te reduceren. Sven Delporte: “Aangezien we wereldwijd actief zijn, hebben we ook meerdere rekeningen in verschillende valuta. Dat maakte de verwerking vaak complex. Met Isabel Connect beheren we die rekeningen voortaan via één multibankingplatform binnen de vertrouwde en veilige omgeving van ons ERP-systeem, die vooraf ook grondig getest werd. Het is gewoon een enorme vooruitgang, want sinds de implementatie is de workload gedaald en werken we veel efficiënter. Dat zal ons helpen om in de toekomst ook sneller nieuwe markten te betreden. Het is de investering absoluut waard geweest!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details