Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Ergonomische inrichting door Inofec voor state-of-the-art, duurzaam kantoorgebouw van Abicon
“Nadat Abicon de stabiliteitsstudies uitvoerde voor onze nieuwe vestiging in Tielt, mochten we het meubilair voorzien in hun nieuw kantoorgebouw”, aldus Sharon Speeckaert van Inofec, hier op de foto met haar vader en mede-zaakvoerder Marc Speeckaert.

Ergonomische inrichting door Inofec voor state-of-the-art, duurzaam kantoorgebouw van Abicon

Om een antwoord te bieden aan de nijpende kantoorschaarste in Tielt, voorzag studiebureau Abicon bij de bouw van zijn nieuwe kantoor ook plaats voor andere ondernemers. Dankzij de samenwerking tussen Inofec, expert in B2B-inrichtingen, en interieurarchitect Studio Benoit werd ‘Kantoor aan het Spoor’ een duurzame ontmoetingsplek met veel oog voor detail.

Het Tieltse Abicon is een multidisciplinair ingenieursbureau dat bouwkundige constructies in staal, beton en hout berekent, en dit voor zowel de publieke als de private sector. “Door plaatsgebrek op hun oude locatie en schaarste aan kantoorruimte in Tielt, besloten ze een gloednieuw kantoorgebouw op te trekken, vlak bij het station van Tielt”, zegt Sharon Speeckaert, zaakvoerder van kantoorinrichtingsbureau Inofec.

Het project, dat de blijvende werknaam ‘Kantoor aan het Spoor’ kreeg, brengt naast een nieuwe uitvalsbasis voor Abicon zowel extra kantoorruimte als een eventruimte op de markt. “Kantoor aan het Spoor heeft vier verdiepingen en telt acht kantoorruimtes. Abicon neemt één volledige verdieping in, de overige drie bouwlagen worden verhuurd of zijn verkocht. Dankzij zijn locatie is het de ideale uitvalsbasis voor lokaal verankerde kmo’s of nationale spelers”, gaat Sharon verder.

“De TST tafels met organische vorm en een gecementeerde look zijn vlek- en krasvrij.”

Door en door duurzaam

Abicon en Inofec kennen elkaar al vele jaren en werkten reeds samen voor verscheidene projecten. “Abicon voerde de stabiliteitsstudies uit voor onze nieuwe site in Tielt. We namen in het verleden ook samen deel aan de 1000km voor Kom op tegen Kanker, wat onze vertrouwensband op professioneel vlak aansterkte.” Toen de plannen op tafel lagen voor Kantoor aan het Spoor, dacht Abicon dan ook meteen aan Inofec voor alle meubilair.

Het resultaat werd een duurzaam kantoorgebouw met veel glaswerk waar tonnen daglicht binnen kan komen. “Als aanvulling van de state-of-the-art technieken zoals geothermie, warmtepompen, klimaatplafonds, zonnepanelen en laadpalen, zorgden wij voor een duurzame en een productieve afwerking van de werkomgeving die perfect aansluit op de stijl van het gebouw. Samen met interieur­architect Willem Benoit van Studio Benoit zorgden we ervoor dat het eindresultaat een stijlvol pareltje werd”, vertelt Sharon.

In het hele interieur werden zachte kleuren en neutrale tinten gecombineerd.

Neutrale inrichting

Het ruime landschapskantoor werd door bewuste keuzes qua materialen en kleuren verdeeld in drie grote zones. “Omdat veel werknemers bijna de hele dag aan hun bureau doorbrengen, voorzagen we ergonomische bureaustoelen en zit-sta bureaus. De vergaderzalen zijn voorzien van statige vergadertafels en bijpassende vergaderstoelen”, legt Sharon de keuze van het meubilair uit. Daarnaast beschikt de polyvalente ruimte zowel over statafels als de imposante, uniek vormgegeven TST tafels. “Deze tafels met organische vorm en een gecementeerde look zijn vlek- en krasvrij, geïnspireerd door de vorm van en de materie waaruit een kei bestaat. Ze zorgen voor een warme, hedendaagse eyecatcher in de ruimte.”

Doorheen de volledige inrichting werden neutrale tinten gecombineerd met zachte, subtiele kleuren in het zitmeubilair. “Door de combinatie van de statige architectuur en rustgevende inrichting werd Kantoor aan het Spoor een meerwaarde voor de stad Tielt en haar ondernemers. De samenwerking met Studio Benoit voor de inrichting is enorm vlot verlopen, en we kijken alvast uit naar nieuwe projecten samen”, getuigt Sharon Speeckaert van Inofec.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details