Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Energiezuinig bouwen of verbouwen is vandaag een must
Een van de toonaangevende projecten van Altez is de nieuwe textielwinkel Vlatex in Waarschoot.

Energiezuinig bouwen of verbouwen is vandaag een must

“Grijp deze energiecrisis aan om opnieuw te bouwen of te renoveren” 

​De bouwsector krijgt het hard te verduren. Na de coronacrisis spelen nu de hoge energieprijzen de Belgische bouwbedrijven parten. Er heerst onzekerheid op de markt, waardoor investeringen in bouwprojecten op zich laten wachten. “Nochtans toont de crisis aan hoe belangrijk het is een gebouw goed te isoleren. Wie jaren geleden in een duurzaam project geïnvesteerd heeft, heeft vandaag een veel lagere energiefactuur”, stelt Geert Perneel van Altez Construction Group.  

Al meer dan dertig jaar is Altez Construction Group gespecialiseerd in industriële, agro-industriële en hippische bouwprojecten, projectontwikkeling en HVAC. Het bedrijf met hoofdzetel in Tielt is sterk groeiend en telt intussen 350 medewerkers en 3 productieafdelingen. Innovatie, duurzaamheid en klantgerichtheid staan centraal bij deze bouwfirma die jaarlijks op zo’n 150 werven actief is.

Geert Perneel: “In al onze projecten willen we onze klanten zo goed mogelijk omringen en ontzorgen. Dat start al bij het voortraject, want hoe sneller we in een project betrokken geraken, hoe beter we ons werk kunnen organiseren en inspelen op onvoorziene omstandigheden. Je mag immers niet vergeten dat een nieuw project niet van de ene op de andere dag gerealiseerd wordt. Daar gaat heel wat tijd over. Bovendien, eens er een vergunning werd afgeleverd, is het vaak moeilijk om nog iets aan het concept te veranderen.”

Geert Perneel: “Als geïntegreerd bedrijf heeft Altez alle expertise en specialisten in huis om het bouwen zo aangenaam mogelijk te maken.”

Alle expertise onder een dak

Om aan te tonen dat een bouwproject ook zorgeloos kan gerealiseerd worden, zette Altez een campagne inclusief podcastreeks op. “Met ons Great2Build-verhaal willen we een aantal misverstanden over het bouwtraject uit de wereld hebben. We zetten alle do’s-and-don’ts op een rijtje en tonen aan dat het wel degelijk mogelijk is om stressvrij te bouwen, als je met de juiste bouwpartner in zee gaat natuurlijk. Als geïntegreerd en veelzijdig bedrijf heeft Altez alle expertise en specialisten in huis om het bouwen zo aangenaam mogelijk te maken.”

“Bovendien bouwen we ook op een kostenbewuste en duurzame manier, dankzij onze prefab staal- en betonconstructies”, vervolgt Geert Perneel. “Deze kant-en-klare bouwelementen produceren we zelf en hebben een hoge isolatiewaarde. Op die manier kunnen onze klanten energie besparen en beschikken ze over een stabiele constructie die makkelijk de tand des tijds doorstaat. Prefabconstructies zien er bij ons overigens niet allemaal hetzelfde uit. Samen met de klant kiezen we steeds een concept dat naadloos aansluit bij het bedrijfsimago.”

Het nieuwe kantoorgebouw van Eco-Heating in Melle is quasi energieneutraal.

Nu investeren om later de vruchten te plukken

Het nieuwe kantoorgebouw van Eco-Heating in Melle illustreert de duurzame en kwalitatieve werkwijze van Altez. “Voor hen hebben we een prachtig, ecologisch project gerealiseerd, waarbij de raampartijen voorzien zijn van driedubbel glas en we het dak geïsoleerd hebben met 14 cm PIR. Het gebouw werd voorzien van klimaatplafond voor verwarming en koeling, gevoed door een warmtepomp met geothermie. Op het dak hebben we vervolgens een groendak met zonnepanelen geplaatst. Het gebouw is dus quasi energieneutraal. Zeker in deze tijden scheelt dat een slok op de borrel op je energiefactuur.”

Een andere toonaangevende realisatie is de nieuwe textielwinkel Vlatex in Waarschoot. “Beide realisaties zijn goede voorbeelden van gedurfde investeringen met een hoog rendement. Maar je hoeft daarom niet altijd te kiezen voor een nieuwbouwproject. Bouwgrond wordt immers schaars. En een grondige renovatie of reconversie biedt evenzeer veel voordelen. Kijk dus door deze crisis heen en grijp dit momentum om je bedrijfspand onder handen te nemen. Op termijn kom je er gegarandeerd als winnaar uit”, besluit Geert Perneel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details