Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Een onestopshop voor het fijnere plaatwerk
Lesage Metaalconstructie is een vooraanstaande specialist in het fijnere, veelzijdige plaatwerk.

Een onestopshop voor het fijnere plaatwerk

“We blijven investeren om de concurrentie voor te blijven”

Plaatbewerking voor dunne metaalplaten – dat is al jaren de corebusiness van Lesage Metaalconstructie. Het familiebedrijf is een industrieel toeleverancier van vooral het fijnere, veelzijdige plaatwerk voor de meest uiteenlopende sectoren. Achter de baseline ‘Masters in Metalworks’ schuilt dan ook een specialist die zoveel mogelijk in eigen huis uitvoert en focust op een langetermijnrelatie met zijn klanten. Een enthousiast team van gekwalificeerde medewerkers en een up-to-date machinepark spelen daarbij een belangrijke rol.

De geschiedenis van dit metaalbewerkingsbedrijf gaat terug tot de jaren 1930, toen Nestor Lesage in Otegem met zijn smidse startte. Sinds 2021 zet de vierde generatie met Kim Lesage, zijn zus Lies en haar man Mike Bartholomeus het succesverhaal verder. “Dat doen we uiteraard niet alleen. We kunnen rekenen op een team van meer dan 50 gekwalificeerde medewerkers, die elke dag klaar staan om klanten de hoogste kwaliteit te garanderen”, vertelt Mike Bartholomeus. “We hebben na een uitgebreide studie een meerjarenplan opgesteld om de groei van het bedrijf te bestendigen. Ons ervaren personeel is daarbij een heel belangrijke troef. Het is immers niet evident om technisch geschoold personeel te vinden, maar we hebben een loyaal team, dat geen enkele uitdaging uit de weg gaat.”

De directie investeerde fors om het machinepark up-to-date te houden, de marktpositie te versterken en een gezonde werkomgeving te creëren.

Mens en machine als troeven

Klanten komen bij Lesage met ideeën. In sommige gevallen gaat dat om eenvoudige modellen, waarvan zelfs een tekening voorhanden is. Veelal krijgen de productontwerpers echter complexere onderdelen en constructies op hun bord, waarvoor ze met behulp van geavanceerde 3D-tekenpakketten een realiseerbare oplossing moeten ontwikkelen. 

Zodra de klant een ontwerp goedkeurt, start de productie, waarbij bijna alle bewerkingen in eigen huis uitgevoerd worden. Bij Lesage worden platen van staal, aluminium en roestvrij staal, maar ook van cortenstaal, zink, rood koper of messing in verschillende afmetingen bewerkt. Daartoe beschikt de firma over een hoogtechnologisch machinepark. Verder beheerst de kmo als geen ander het metier van het lassen. De vakbekwame medewerkers hebben alles onder de knie: robot-, halfautomatisch, TIG-, MIG-, punt-, stomp- en stiftlassen. De lasrobot omvat vier werk­stations en heeft een bereik van 12 meter. 

Op de site is ook een industriële poederlakkerij, waar stukken tot maar liefst 12 meter van kleur voorzien kunnen worden.

Blijven investeren

In het najaar van 2022 werd geïnvesteerd in laserlassen en dit voorjaar wordt de lasafdeling versterkt met een co-lasrobot. Er wordt ook in-house gelakt. Op de site is er immers een industriële poederlakkerij, waar stukken tot maar liefst 12 meter van kleur voorzien kunnen worden. Indien nodig werkt Lesage Metaalwerken met vaste kwalitatieve partners om klanten te helpen bij opdrachten die niet in eigen huis mogelijk zijn.

“We zijn ervan overtuigd dat naast het personeel ook het machinepark een cruciale rol speelt als we kwaliteit willen garanderen en concurrentieel willen blijven. De laatste jaren hebben we dan ook fors geïnvesteerd in onder meer geautomatiseerde lasersnij- en ponsmachines, een automatisch platenmagazijn, twee plooirobots en semi-automatische lasapparatuur. Vorig jaar namen we ook een CNC-bewerkingsmachine van elumatec voor profielen tot 6 meter in gebruik en we zijn ook gestart met laserlassen, waardoor we bij ons fijn plaatwerk een mooi lasresultaat bekomen zonder extra nabewerking”, licht ­Bartholomeus toe. 

“Deze investeringen laten ons toe om onze marktpositie verder te versterken. Daarnaast passen ze perfect bij onze visie om een nog betere service te garanderen. We streven er immers naar dat klanten slechts één aanspreekpartner voor hun volledige project hebben, wat de efficiëntie, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit ten goede komt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details