Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Cadcamatic is verhuisd naar nieuw gebouw
Alexandre Rogiers: “Als je werkt met internationale klanten is je eerste indruk toch heel belangrijk. Dit gebouw draagt bij aan onze geloofwaardigheid.”

Cadcamatic is verhuisd naar nieuw gebouw

“We maken een grote sprong voorwaarts”

Metaalverwerkend bedrijf Cadcamatic nam onlangs zijn intrek in een gloednieuw bedrijfsgebouw in Torhout. De specialist in mechatronica heeft meer dan twintig jaar ervaring in het vervaardigen van matrijzen en een passie voor automatisering. Het nieuwe gebouw werd opgetrokken door Govar en zorgt dat de onderneming klaar is voor verdere groei. Managing director Alexandre Rogiers vertelt hoe de nieuwe werkomgeving naadloos aansluit bij de cultuur en ambities van Cadcamatic.

Govar Industriebouw realiseerde dit project in nauwelijks 11 maanden tijd.

Cadcamatic ontwerpt en produceert nieuwe matrijzen en machines, investeringsgoederen dus. Daardoor is het een conjunctuurgevoelig bedrijf. Alexandre Rogiers: “Verschillende componenten en basismaterialen waren nooit zo duur als vandaag. De energiecrisis heeft er bij vele bedrijven serieus ingehakt. Daarbij komt nog de alsmaar stijgende loonkost in Vlaanderen… je beseft dat dit niet het meest gunstige investeringsklimaat is. Voor sommige van onze klanten zijn het uitdagende tijden. Ze wikken en wegen dus of investeren wel een goed idee is.”

Daartegenover zijn er in andere markten mooie opportuniteiten. Een voorbeeld daarvan is alles wat te maken heeft met elektrische voertuigen. “We zien dat er fors geïnvesteerd wordt in connectiviteit en batterijen. Veel partijen zijn op zoek naar heel specifieke automatisatie-oplossingen om op grote schaal te kunnen produceren. Als machinebouwer proberen we in te spelen op die vraag. We zien liever de mogelijkheden dan de eventuele problemen.”

“We zijn uiteindelijk Vlamingen: als de haan op het dak draaien we ons naar waar de wind vandaan komt. En zo proberen we onze concurrentiepositie scherp te stellen”, stelt de managing director. “Als je het niet louter kan halen op je kostprijs, moet je het verschil maken met je spitsvondigheid en efficiëntie.”

Het gebouw is ruimer dan vroeger en biedt voor de medewerkers veel meer comfort.

De menselijke factor

Cadcamatic werkt dan ook graag met de nieuwste technologieën. “Doordat we systematisch cutting-edge technologie aanbieden, hebben we vaak een concurrentievoordeel. Dat combineren we met de competentie van onze mensen en faciliteiten die up-to-date zijn. Met een modern machinepark haal je het maximum van rendement en efficiëntie uit je bedrijf. Het is dus een kwestie van blijven investeren, zowel in machines en faciliteiten, als in mensen om zo het verschil te maken”, aldus Alexandre.

Het bedrijf besteedt veel aandacht aan talent. “We vinden het belangrijk dat onze medewerkers een toekomst vinden die aansluit bij hun ambities en talenten. Een schoolverlater komt hier binnen met een bepaald idee van wat hij wil doen in het leven. Hij start in een functie die daarbij aansluit. Maar na een aantal jaren zijn zijn interesses en talenten meestal verder ontwikkeld en wil die persoon iets anders doen binnen de organisatie. Daar houden we rekening mee.”

De managing director ziet zijn bedrijf als een speeltuin voor techniekers: “Doordat we verschillende activiteiten combineren, kunnen mensen gemakkelijk evolueren binnen het bedrijf. Ons succes en onze kwaliteit hangen voor bijna 100 procent af van hun competenties. Het is dus belangrijk dat ze zich goed voelen bij ons. Daarom hebben we ook fors geïnvesteerd in een nieuwe, aangename werkplek.”

“Ons succes en onze kwaliteit hangen voor bijna 100 procent af van de medewerkers. Daarom hebben we ook fors geïnvesteerd in een aangename werkplek.”

Een klik met Govar Industriebouw

Het nieuwe project werd toevertrouwd aan Govar Industriebouw als hoofdaannemer. “Ze hebben hun engagement 100 procent waargemaakt. Op 1 februari 2021 is de eerste spadesteek gegeven en midden december waren we al aan het verhuizen. Om dat te realiseren heb je een partij nodig die erbovenop zit, die doet wat ze belooft. Er was ook onmiddellijk een klik. De werknemers van Govar zijn zeer gedreven, betrouwbaar en werken met oog voor detail, ze zijn geweldige ambassadeurs van hun bedrijf. Een ideale match met het DNA van Cadcamatic”, weet Alexandre.

Het gebouw is ruimer dan vroeger en biedt voor de medewerkers veel meer comfort. “Ergonomisch maken we een grote sprong voorwaarts: er zijn overal rolbruggen waardoor mensen niet meer moeten tillen. Hun werk wordt veiliger en aangenamer. We hebben ook voldoende ruimte om te groeien, zowel qua machines als wat
betreft medewerkers.”

“En als je werkt met internationale klanten is je eerste indruk toch heel belangrijk. Als metaalverwerkend bedrijf kan je ook een vierkante doos neerzetten. De reden waarom we kozen voor een gebouw met meer uitstraling, is omdat we willen uitstralen dat we méér zijn dan een doorsnee metaalverwerker. Het gebouw draagt bij aan onze geloofwaardigheid. Het geeft een stuk sérieux mee dat we ook uitdragen in ons werk. Wat we uitstralen door hoe we met onze mensen en onze klanten omgaan, hoe we werken, wordt nu perfect geïllustreerd in de plek waar we werken”, besluit Alexandre Rogiers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details