Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Brugge krijgt eigen Bedrijvencontactdagen in BMCC
Peter Vanbrackel, beursmanager: “We zitten niet stil en bouwen het concept van de Bedrijvencontactdagen verder uit.”

Brugge krijgt eigen Bedrijvencontactdagen in BMCC

De succesvolle Bedrijvencontactdagen krijgen dit jaar voor het eerst een editie in Brugge. De organisatoren, Kortrijk Xpo en Voka West-Vlaanderen, grijpen de opening van het nieuwe congrescentrum BMCC aan om de Bedrijvencontactdagen Brugge te lanceren. De editie in Kortrijk in april was een succes en ook voor de nieuwe editie in het noorden van de provincie lopen de inschrijvingen als een trein.

De 18de editie van de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk Xpo moest omwille van de coronapandemie worden uitgesteld naar april 2022. Beursmanager Peter Vanbrackel blikt tevreden terug: “Het aantal exposanten en bezoekers lag wat lager dan gewoonlijk, maar we behalen nog steeds mooie aantallen. Een trend die zich doorzet op alle beurzen, is dat de kwaliteit na corona een pak hoger ligt. Enkel de echt geïnteresseerde bezoeker en exposant blijft over, met interesse in nieuwe opportuniteiten of concrete plannen.” 

De beurs richt zich in de eerste plaats tot ondernemers uit Zuid-West-Vlaanderen en focust zich op industrie, dienstverlening, transport, logistiek, bouw en retail. “Het unieke aspect aan de Bedrijvencontactdagen is dat de doelgroep van exposanten en bezoekers dezelfde is, namelijk ondernemers. Zij waren vragende partij om ook een beurs in Noord-West-Vlaanderen te organiseren, waar de aanwezigheid van de haven in Zeebrugge een belangrijke aantrekkingsfactor vormt.” 

Nieuwe fusiehaven in de kijker 

Het BMCC, het gloednieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge, zal dit najaar zijn deuren openstellen voor de eerste editie van de Bedrijvencontactdagen Brugge. Er is ruimte voor 150 exposanten. “In vier maanden tijd hebben we al 100 inschrijvingen genoteerd. We zullen de capaciteit van het prachtige gebouw dus volledig kunnen benutten”, gaat Peter verder.  

Met deze nieuwe locatie hoopt de organisatie een nieuwe sector aan te trekken. “De toeristische sector was tot nu toe nog niet vertegenwoordigd op onze beurzen. Omdat we nu dichter bij de kust zitten, vermoeden we dat deze sector zeker aanwezig zal zijn, zowel bij de exposanten als bij de bezoekers.” 

Wie geen zin heeft om apart op de beurs te staan met een stand, kan zich inschrijven op een groepsstand en zo profiteren van het netwerk van collega-ondernemers. “In Brugge doen we echter iets uniek: we plaatsen een paviljoen in samenwerking met de nieuwe fusiehaven Port of Antwerp-Bruges. In dit paviljoen brengen zij een 30-tal toeleveranciers uit de haven samen. De perfecte manier om die bedrijven en het havengebeuren in de kijker te plaatsen”, licht Peter toe. 

Voka West-Vlaanderen, structurele partner van de Bedrijvencontactdagen, zal ook in Brugge een aantal events organiseren tijdens de beurs. Net zoals in Kortrijk, zorgt Voka voor het openingsevent en een exposantenspeeddate, waar bedrijven korte pitches van 5 minuten voorbereiden en via een doorschuifsysteem ontdekken of ze iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Ondernemerschap in België 

De Bedrijvencontactdagen worden in de toekomst verder uitgerold over gans België. In het voorjaar van 2024 zal een eerste beurs in de regio Mechelen-Kempen doorgaan. “We zitten niet stil en gaan het concept verder uitbouwen. Iedere provincie heeft zijn eigen dynamiek en ondernemerschap, waardoor ze allemaal in aanmerking komen om een editie te organiseren”, besluit Peter Vanbrackel. 

De Bedrijvencontactdagen in Brugge vinden plaats op 26 en 27 oktober 2022. Meer info: www.bedrijvencontactdagen.be.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details