Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
BOUWPROJECTEN MET VISIE EN VAKMANSCHAP
Het bedrijf realiseert zijn projecten met een team van 45 enthousiaste medewerkers, aangevuld met een uitgebreide pool van onderaannemers.

BOUWPROJECTEN MET VISIE EN VAKMANSCHAP

VAN CONCEPT TOT UITVOERING

Bouwbedrijf Matthys is in West- en Oost-Vlaanderen een gevestigde waarde in industriebouw, agrobouw en stalinrichting. Vanuit het West-Vlaamse Lo-Reninge werken de broers Geert en Patrick Matthys hard om de bouwdromen van hun klanten te realiseren. Een team van 45 medewerkers staat in voor een totaalaanpak, van ontwerp tot montage. 

In 1990 startte Geert Matthys een eenmanszaak op, gespecialiseerd in het ontwerp en de vervaardiging van metaalconstructies voor bedrijven in de agrosector. “Twee jaar later kwam Patrick mee aan boord”, blikt Geert terug. “We breidden ons aanbod uit met de vervaardiging van stalconstructies, in samenwerking met andere bouwbedrijven in de agrosector. Daarna schakelden we nog een versnelling hoger, met totaaloplossingen voor de industriebouw. Vandaag zijn industriebouwprojecten goed voor 70 procent van onze omzet, waarbij agrobouw de resterende 30 procent invult.”

“Onze klanten zijn voornamelijk gevestigd in West- en Oost-Vlaanderen”, vult Patrick aan. “Omdat onze kantoren zich vlakbij de Franse grens bevinden, hebben we ook Noord-Franse klanten in ons portfolio. In elk geval gaan we voor een lokale aanpak, met persoonlijke communicatie in een informele sfeer. We spreken letterlijk de taal van onze klanten. Bovendien geven we de voorkeur aan middelgrote bouw- en renovatieprojecten bij zelfstandigen en kmo’s. Ook investeerders in kmo-units kloppen regelmatig bij ons aan.”

“We hebben reeds tal van knappe projecten gerealiseerd in alle uithoeken van West- en Oost-Vlaanderen”, stellen Geert en Patrick Matthys.

Sleutel op de deur

Om deze projecten te kunnen realiseren, heeft Matthys 45 enthousiaste medewerkers, aangevuld met een uitgebreide pool van onderaannemers. Geert legt uit: “Voor onze industriebouwprojecten kunnen we zowel constructies in staal als beton realiseren. De verkoop en volledige staalproductie doen we in eigen beheer. Voor de levering van betonwanden rekenen we op externe leveranciers. Als de klant het wenst, bieden we een totaalpakket aan, van concept tot uitvoering. We staan sterk in sleutel-op-de-deur-projecten, wat de bouwheer gemoedsrust biedt.”

Patrick legt uit wat de troeven van Matthys zijn: “Binnen ons team staan onze technische commerciële medewerkers in voor ontwerp en coördinatie van een bouw- of renovatieproject. Daarna zetten de collega’s van het tekenbureau dit ontwerp om in bouwkundige tekeningen, visualisaties en productieplannen. Vervolgens gaat alles naar productie, waar we de meest geavanceerde en perfect afgewerkte metaalconstructies afleveren. En last but not least kunnen klanten op onze ervaren monteurs rekenen bij de uitvoering.”

Vandaag maakt industriebouw 70 procent van de omzet van Matthys uit.

Sterk geautomatiseerd machinepark

Geert en Patrick hebben kosten noch moeite gespaard om een sterk geautomatiseerd machinepark uit te bouwen. “Dankzij die investeringen beschikken we nu over een eigen 3D-buislasermachine, plaatlasersnijmachine, boor-zaagstraat, lasrobotten en plooibank. Onze medewerkers hebben uiteraard de nodige expertise om deze machines te bedienen. En we doen er alles aan om dat vakmanschap aan boord te houden. We maken werk van een aangename ploeggeest, waarbij onze medewerkers voortdurend inhoudelijke ideeën onder elkaar uitwisselen. Ook een veilige werkomgeving – met aandacht voor ergonomie en welzijn op het werk – staat hoog op de agenda.”

Uitdagende tijden

“Dankzij die schat aan ervaring en expertise, aangevuld met een state-of-the-art machinepark, slagen we erin professionele vastgoeddromen te realiseren voor onze klanten, binnen het vooropgestelde budget en vastgelegde timing”, zegt Geert. “Al geef ik toe dat we op vlak van budget en beschikbaarheid van bouwmaterialen vandaag uitdagende tijden beleven. Stijgende energieprijzen, verstoorde toeleveringsketens en schaarse materialen en grondstoffen maken onze job er niet eenvoudiger op. We merken dat sommige klanten grote investeringen uitstellen. Maar tegelijk zien we ook dat er een blijvende vraag naar offertes is.”

Voor de komende maanden is het orderboekje alvast nog goed gevuld. “We hebben reeds tal van knappe industriële projecten gerealiseerd in alle uithoeken van West- en Oost-Vlaanderen”, zegt Patrick. Zo startten we in Veurne recent een groot project op, met de bouw van twee kmo-units en bijhorende feestzaal. Dit vormt het sluitstuk van een recent afgewerkte industriezone.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details