Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Beeuwsaert Construct realiseert nieuwbouwkantoren in recordtempo
De buitenkant van het nieuwbouwkantoor oogt statig en industrieel.

Beeuwsaert Construct realiseert nieuwbouwkantoren in recordtempo

Vintecc uit Roeselare ontwikkelt op modellen gebaseerde software en implementeert geavanceerde technologieën in industriële toepassingen. Met innovatie als bepalende factor, ook binnen het eigen bedrijf. De exponentiële groei van de afgelopen jaren zette Vintecc ertoe aan te investeren in een nieuwbouwkantoor. Het bedrijf rekende hiervoor op de expertise van architectenbureau Theunynck-Knockaert en de knowhow van Beeuwsaert Construct. Een succesformule, want de kantoren zijn intussen uitvoerig getest en goedgekeurd.

Het nieuwbouwkantoor van Vintecc in Roeselare oogt imposant en een tikkeltje mysterieus. Aan de buitenzijde zijn amper vensters, wat de industriële look van het geheel ten goede komt. Mispak je niet, want binnenin vind je een oase van licht en rust via grote raampartijen met uitzicht over de binnenkoer. Dit creëert de nodige focus en discretie voor het personeel. 

Efficiënt, esthetisch en innovatief: de nieuwe kantoren zijn Vintecc op het lijf geschreven.

Die focus was ook nodig voor Jo Martens, projectleider bij Beeuwsaert Construct. Het bedrijf stond in voor de volledige ruwbouw en omgevingswerken van dit project, en Jo leidde samen met architecten­bureau Theunynck-Knockaert uit Kortrijk de totaaluitvoering in goede banen. “We hadden een zeer strakke deadline, maar daar blinken we in uit. Door onze vakkennis, nauwkeurige dossieropvolging en optimale samenwerking binnen ons team leverden we de ruwbouw casco op in maar liefst zes weken”, benadrukt Jo. 

“De funderingen, betonkolommen, betonleggers en gewelven waren prefab geconstrueerd, maar de moeilijke bevoorrading van de grondstoffen speelde ons parten. Initieel waren acht weken uitgetrokken, maar de werken lagen door die materiaalpech twee weken stil. Het hoofd koel houden en een goede focus waren absoluut aan de orde.”

Veelzijdig gebouw met industriële look

Hoewel de uitvoering van de ruwbouwfase in een zeer snel tempo verliep, gingen hier ettelijke uren voorbereiding aan vooraf. Jo is dan ook bijzonder tevreden over de harmonieuze samenwerking met het architectenbureau: “Vooraf gebeurt heel veel denk-, plan- en tekenwerk. Dit moet perfect op elkaar afgestemd zijn, anders zijn dergelijke deadlines onhaalbaar. In dit geval leidde het samenspel tussen onze praktische benadering van het project en het esthetische oog van de architecten tot dit mooie resultaat.”

Naast kantoorruimtes biedt de nieuwbouw ook plaats aan vergaderzalen en een ruime testunit. In die laatste worden de nieuw ontwikkelde toepassingen van Vintecc uitvoerig getest. Dat vereist een veilige en efficiënte werkomgeving. Voor de afwerking van het hele gebouw viel de keuze op een industriële look, zodat de technieken zichtbaar blijven zonder het gebruik van valse wanden of plafonds. “Vintecc ademt technologie. De medewerkers weten de schoonheid van enkele kabels en buizen wel te waarderen. Dit nieuwe kantoor sluit volledig aan bij de interne sfeer en het innovatieve karakter van het bedrijf.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details