Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
BEE neemt nieuwe warmtecentrale in Gent in gebruik
De nieuwe warmtecentrale is gelegen op de site van Ghent Coal Terminal van Sea Invest en vervangt een vroegere kolenterminal.

BEE neemt nieuwe warmtecentrale in Gent in gebruik

“Bio Energy Base is zowel ecologisch als economisch een duurzaam alternatief”

In de haven van Gent is een nieuwe energiecentrale in gebruik genomen. De Bio Energy Base is een project van energiebedrijf BEE, dat biomassa omzet in stoom, warmte en stroom. Die lokaal geproduceerde groene energie wordt geleverd aan bedrijven die gevestigd zijn rond de warmtecentrale.  

​BEE is een familiaal Belgisch energiebedrijf, dat in 2010 werd opgericht door Michael Corten en Christophe Surleraux. De onderneming legt zich toe op de ontwikkeling, financiering, bouw, exploitatie en levering van groene energie, opgewekt uit biomassa, wind en restwarmte, aan bedrijfsklanten. “De ambitie is om de link tussen energievraag en -aanbod in te vullen met lokale, duurzame oplossingen op maat. De nieuwe Bio Energy Base illustreert hoe we dat concreet invullen: ze verwerkt niet-recycleerbaar houtafval tot stoom, warmte en stroom. BEE levert die energie aan bedrijven in de buurt, zodat die hun fossiele energie kunnen vervangen door een groen alternatief”, stelt Michael Corten.

Concreet zal de centrale niet-recycleerbaar houtafval verwerken en omzetten naar stoom, warmte en stroom.

Het project kadert in een brede, duurzame visie. “Op ecologisch vlak kiezen we voor een technologie die CO2-neutraal is en deel uitmaakt van de circulaire economie. Op economisch vlak helpen we dan weer de omliggende bedrijven hun energievoorziening te vergroenen. Doordat we lokale bevoorradingszekerheid bieden, versterken we ook de concurrentiepositie van de industrie. Daarnaast willen we investeringen aantrekken, die op hun beurt werkgelegenheid zullen ­creëren”, besluit Michael Corten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details