Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Bedrijvencontactdagen Kortrijk blijft het ondernemersevent bij uitstek
Het openingsevent van Bedrijvencontactdagen Kortrijk lokt steevast veel bezoekers.

Bedrijvencontactdagen Kortrijk blijft het ondernemersevent bij uitstek

“Erbij zijn is ook deze keer een absolute must”

Het zijn economisch onzekere tijden. Meer dan ooit is netwerken en goede contacten onderhouden dus belangrijk. Bedrijvencontactdagen Kortrijk is het moment bij uitstek om samen met andere ondernemers de balans op te maken en inspiratie op te doen. “We merken dat het enthousiasme onder de exposanten nog groter is dan andere jaren en stevenen af op een nieuw succes. Deze editie mag je gewoonweg niet missen”, stelt Peter Vanbrackel, exhibition manager bij Xpo Group. 

Op 13 en 14 december vormt Kortrijk Xpo opnieuw het schouwtoneel voor Bedrijvencontactdagen Kortrijk. Het event bestaat precies 25 jaar en is aan zijn 19e editie toe. “Het blijft een succesverhaal, want deze beurs kent zijn gelijke niet. Nergens anders vind je een event dat ondernemers uit zoveel verschillende sectoren bij elkaar brengt. Dat West-Vlaanderen de bakermat is van dit concept mag niet verbazen. Het bruist hier van de bedrijvigheid en we slagen er dankzij ons dynamisch en veelzijdig karakter telkens in sterker uit een crisis te komen. Daarnaast zijn we ook echte levensgenieters die graag onder andere gelijkstemden zijn”, stelt Peter Vanbrackel. 

En laat net dat het opzet en tegelijk de sterkte van Bedrijvencontactdagen Kortrijk zijn. “Het samenbrengen van ondernemers, het aanreiken van businessopportuniteiten en het stimuleren van ondernemerschap: daar draait het bij ons allemaal om. Daarenboven is het profiel van onze exposanten en bezoekers nagenoeg gelijkwaardig. Tijdens de laatste editie was maar liefst 38% van de aanwezigen CEO of een eigenaar-ondernemer. Dat zorgt dat we een publiek hebben dat gelijkaardige interesses heeft en voor dezelfde uitdagingen staat. Ze willen relevant zijn, toekomstbestendig ondernemen en op slimme manier verder groeien.”

Keynotespreker dit jaar is Jeroen Baert, die het zal hebben over AI-technologie.

Inspirerend randprogramma

Een van de vaak gehoorde uitdagingen is vandaag zonder twijfel het efficiënt inzetten van nieuwe technologieën zoals AI. “De introductie van ChatGPT heeft het voorbije jaar een aantal sectoren op hun grondvesten doen daveren. Deze tool, maar ook andere AI-chatbots en -technologie, kunnen bijzonder waardevol zijn voor bedrijven, als ze natuurlijk efficiënt worden ingezet. Net daar zal onze keynotespreker Jeroen Baert het tijdens het openingsevent op 13 december over hebben. Op een entertainende manier zal hij de huidige hype onder de loep nemen, toelichten welke impact AI op onze manier van werken heeft en ook tips geven over hoe je AI-technieken slim kunt inzetten.”

Voor de organisatie van Bedrijvencontact­dagen Kortrijk kan Xpo Group rekenen op de medewerking van Voka West-Vlaanderen. “De samenwerking tilt ons event resoluut naar een hoger niveau, want als geen ander weten zij welke thema’s er bij ondernemers leven. Uiteraard komen de meeste bezoekers nog steeds om te netwerken, maar ook de randevents zijn de moeite waard. Kijken we bijvoorbeeld naar onze B2B-speeddates. Die vormen de ideale gelegenheid voor onze exposanten om in informele netwerksessies nieuwe contacten en linken met bedrijven uit de regio te leggen. Het is niet verwonderlijk dat ze elk jaar op veel belangstelling kunnen rekenen.”

Tijdens de B2B-speeddates kunnen exposanten snel veel nieuwe contacten leggen met bedrijven uit de regio.

Laagdrempelig karakter

Dat de 19de editie van Bedrijvencontactdagen Kortrijk opnieuw een voltreffer wordt, staat voor Peter buiten kijf. Daarvoor is het aantal exposanten alvast een goede graadmeter. “Maar liefst 540 bedrijven hebben een stand geboekt. De interesse is dus groot en dat is mede te danken aan ons laagdrempelig karakter. Zo bieden we standhouders een all-in formule met elektriciteit, verlichting, wanden en tapijt. Daarnaast is en blijft het event voor bezoekers nog steeds gratis toegankelijk, mits registratie. Wie dus wil ontdekken wat West-Vlaanderen als ondernemende regio in zijn mars heeft, moet er op 13 en 14 december gewoon bij zijn”, aldus Peter Vanbrackel. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details